Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā skatīties Eiropas līgas finālu latviešu valodā

Andrejs Siliņš

Šonedēļ „Viasat Sport Baltic” pārraidīs UEFA Eiropas līgas fināla tiešraidi latviešu valodā. Bukarestes jaunajā 55 200 vietu „National Arena” par Eiropas klubu otru nozīmīgāko trofeju sacentīsies divi Spānijas klubi – Madrides „Atletico” un „Bilbao Athletic”. Kā sola „Viasat Sport Baltic” komentētājs Ilvars Kosinkevičs, šī spēle solās būt patiesi aizraujoša. Nenokavējiet UEFA Eiropas līgas fināla tiešraidi latviešu valodā 9.maijā 21:35 tikai „Viasat Sport Baltic” kanālā.

Futbols. UEFA Eiropas līgas fināls

Bijusī UEFA kausa izcīņa futbolā kopš 2008./09.gada sezonas pazīstama kā UEFA Eiropas līga. Par jaunā veidojuma pirmajiem uzvarētājiem kļuva Doņeckas „Šahtar”, kas finālā ar 2:1 pārspēja Brēmenes „Werder”. Sezonu vēlāk Eiropas līgā uzvarēja šīgada finālisti Madrides „Atletico”, bet pērn līgā labākie bija portugāļu „Portu”, finālā ar 1:0 uzvarot vēl vienu portugāļu klubu „Braga”.

Eiropas līgas pusfinālā Madrides „Atletico” divu spēļu summā ar 5:2 uzvarēja „Valencia”, bet „Bilbao Athletic”, pateicoties Fernando Ljorentes gūtajiem vārtiem otrās spēles 88.minūtē, divu spēļu summā ar 4:3 pārspēja Lisabonas „Sporting”. Madrides „Atletico” 2010.gadā jau uzvarēja Eiropas līgā, bet Spānijas čempionu godā ir bijis deviņas reizes – vairāk titulu ir tikai „Madrides Real” un „Barcelona”. „Bilbao Athletic” 1976./77.gada sezonā jau spēlēja Eiropas līgas priekšgājēja UEFA kausa finālā, kur divu spēļu summā piekāpās Turīnas „Juventus”. Ar astoņām uzvarām Spānijas čempionātā „Bilbao Athletic” ir ceturtais titulētākais klubs savā valstī.

Fināls solās būt aizraujošs

UEFA Čempionu līgas finālu latviešu valodā komentēs „Viasat Sport Baltic” (VSB) komentētājs Ilvars Koscinkevičs. I.Koscinkevičs par UEFA Eiropas līgas pusfināliem: “Divās savstarpējās spēlēs šosezon Spānijas čempionātā katra no komandām izcīnīja pa uzvarai savā laukumā. Kārtu pirms sezonas abas vienības turnīra tabulā šķir nieka četri punkti. Arī tas norāda, cik šīs komandas ir spēkos līdzīgas, un tas sola aizraujošu finālu. Madrides „Atletico” trumpis, ka šim sastāvam jau ir pieredze, kā uzvarēt šajā turnīrā. Tikmēr „Bilbao Athletic” pretī liks milzīgo motivāciju, lai izbaudītu vēl nebijušas emocijas. Un, protams, snaiperu duelis – Falkao pret Ljorenti. Abiem šī ir lieliska sezona, bet kādam tā noteikti būs arī ar skaistām beigām!”

Vairāk: Viasat / Sports / Skaties Viasat