Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā Polijas GP spīdvejā un WRC Francijas rallija apskatus

Andrejs Siliņš

Šajā nedēļas nogalē „Viasat Sport Baltic” pārraidīs izšķirošo Pasaules čempionāta posmu spīdvejā – Polijas GP Toruņas trasē un WRC Francijas rallija tiešraidi un apskatus. Nenokavējiet spīdveju un ralliju ekskluzīvi „Viasat Sport Baltic” kanālā.

Spīdvejs, Polijas GP

Ja lielākajā daļā motoru sporta veidu līdz sezonas beigām ir vairāki posmi, tad spīdvejā sestdien Polijas pilsētā Toruņā notiks pēdējā un izšķirošā sacīkste. Pēdējos trijos posmos Kardifā, Malillā un Vojensā pasaules čempions amerikānis Gregs Henkoks zaudēja savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā un Toruņā par titulu, visticamāk, cīnīsies austrālietis Kriss Holders un dānis Niki Pedersens, kurus kopvērtējuma tabulā šķir tikai 2 punkti. Henkoks no Holdera atpaliek 9 punktus un teorētiski savu titulu var saglabāt.

WRC Francijas rallijs

Mihaels Šūmahers otro reizi aiziet no F1 un arī rallija superzvaigzne, 8 kārtējais pasaules čempions Sebastians Lēbs paziņojis, ka 2013.gadā piedalīsies tikai 5 WRC posmos. Tomēr tas būs nākamgad. Šajā sezonā, jau šajā nedēļas nogalē Francijas rallijā, Lēbs var izcīnīt 9 titulu pēc kārtas. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Lēba tuvākais sekotājs atpaliek 61 punktu. Turklāt tas ir francūža komandas biedrs soms Miko Hirvonens, līdz ar to jautājums nav - vai Lēbs izcīnos 9 titulu, bet kad viņš to izdarīs.

Spīdveju un ralliju komentēs VSB komentētāji Anatolijs Kreipāns un Aldis Putniņš.

Anatolijs Kreipāns par Polijas GP spīdvejā: “Pirms spīdveja Grand Prix seriāla pēdējā posma sestdien Toruņā jautājums ir tikai viens - Nikijs Pedersens vai Kriss Holders? Tikai viens no viņiem kļūs par 2012. gada pasaules čempionu un pirms pēdējā posma Holdera pārsvars ir tikai viens punkts. Pašreizējais titula īpašnieks Gregs Henkoks teorētiski vēl var saglabāt titulu, viņš no līdera atpaliek par 9 punktiem, taču... Jautājums tomēr ir tikai viens - ceturto reizi Pedersens vai pirmo reizi Holders?”

Aldis Putniņš par Francijas ralliju: “Līdz 2008.gadam Francijas rallijs risinājās satriecošajā Korsikas salā, tomēr šogad būs jau trešā reize, kad "Citroen" un Sebastiana Lēba māju posms notiek Elzasas reģionā Vogēzu kalnu nogāzēs netālu no Strasbūras. Pēc uzvaras 2010.gadā, pērn Lēbs tehnisku problēmu dēļ ralliju nepabeidza, tomēr šogad viņam ir iespēja tieši māju rallijā priekšlaicīgi izcīnīt savu devīto čempiona titulu pēc kārtas un nodrošināt uzvaru kopvērtējumā arī "Citroen" komandai. Liela satraukuma Sebastianam Lēbam pirms Francijas rallija nav, jo tuvākais sekotājs kopvērtējumā ir viņa paša komandas biedrs Miko Hirvonens, kurš nākamajā sezonā kļūs par franču vienības līderi, jo Lēbs nolēmis piedalīties tikai atsevišķos rallijos.”

Pasaules čempionāts spīdvejā kanālā VSB

Sestdien, 6.oktobrī, plkst. 21:30 Pasaules čempionāts spīdvejā. Polijas GP.

WRC Francijas rallijs kanālā VSB

Piektdien, 5.oktobrī, plkst. 22:30 WRC Francijas rallijs. 1.dienas apskats.
Svētdien,7.oktobrī, plkst. 00:30 WRC Francijas rallijs. 2.dienas apskats.
Svētdien,7.oktobrī, plkst. 14:30 WRC Francijas rallijs. Superstage posma TIEŠRAIDE.
Svētdien,7.oktobrī, plkst. 22:00 WRC Francijas rallijs. Labāko momentu apskats.
Svētdien,7.oktobrī, plkst. 23:00 WRC Francijas rallijs. 3.dienas apskats.