Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ranga līderis Džokovičs tomēr piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs

Ranga līderis Džokovičs tomēr piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Šogad jau trīs "Grand Slam" titulus ieguvušais Novaks Džokovičs sociālajos tīklos kliedējis neziņu un pavēstījis par dalību drīzumā gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Esmu rezervējis biļeti uz Tokiju un ar lepnumu pievienošanos Serbijas komandai olimpiskajās spēlēs," sociālo tīklu vietnē Twitter paziņoja 34 gadus vecais tenisists. "Esmu ļoti lepns par pievienošanos izlasei cīņā par spožākajām medaļām olimpiskajās arēnās. Man Serbijas pārstāvēšana allaž ir radījusi īpašu prieku un motivāciju, un darīšu visu iespējamo, lai mūs visus iepriecinātu. Uz priekšu!"

Lai arī Džokovičs vēlējās piedalīties Tokijas spēlēs, pēc Vimbldonas titula iegūšanas viņš neslēpa, ka pārliecība ir sašķobījusies skatītāju aizlieguma un virknes citu ierobežojumu dēļ. Džokovičs bija sarūgtināts par tukšajām tribīnēm, ievērojami ierobežotajām iespējām kontaktēties ar citiem sportistiem olimpiskajā ciematā vai doties vērot viņu spēles un arī sportista pavadošā personāla samazināšanu. Tobrīd Džokovičs savu dalību Tokijas spēlēs nodēvēja par 50%-50% jautājumu.

Džokovičs Vimbldonā izcīnīja savu divdesmito "Grand Slam" titulu, atkārtojot rekordu, un šosezon ir triumfējis arī Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos. Ja serbs līksmos arī Tokijā un "US Open", viņš kļūs par pirmo vīriešu tenisistu, kuram izdevies gada laikā izcīnīt šīs piecas trofejas. Dāmu konkurencē 1988. gadā to paveica Štefija Grāfa. Džokoviča rēķinā ir Pekinas olimpisko spēļu bronza 2008. gadā. Toreiz pusfinālā Džokovičs ar 4:6, 6:1 un 4:6 piekāpās Rafaelam Nadalam, bet bronzas cīņā ar 6:3, 7:6(4) pieveica amerikāni Džeimsu Bleiku.

No ranga labākajiem divdesmit pieciem vīriešu tenisistiem Tokijas olimpiskajās spēlēs redzēsim ne vairāk kā 12 – savu dalību atsaukuši tādi tenisisti kā Rafaels Nadals, Dominiks Tīms, Rodžers Federers, Roberto Bautista-Aguts un daudzi citi. Tenisa turnīra norise paredzēta no 24. jūlija līdz 1. augustam.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/DjokerNole/stat...


, 2021-07-16 19:30, pirms 3 gadiem
Džokovičam ir unikāla iespēja iegūt Golden Slam, tas ir uzvarēt vienas sezonas laikā visos četros Grand Slam plus Olimpiskajās Spēlēs. Ja tādā iespēja ir, tad, protams, jāiet uz maksimumu.
Slēpts komentārs: Bujumbura
, 2021-07-17 00:12, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Nezinu, nezinu, ceru ka šis arogantais jugs tomēr aplauzīsies
Piemērus,kur tieši arogantais ?
, 2021-07-17 09:00, pirms 3 gadiem
Malacis!
, 2021-07-17 09:54, pirms 3 gadiem
Bujumbura rakstīja: Nezinu, nezinu, ceru ka šis arogantais jugs tomēr aplauzīsies
Tev jau, kā riktīgajam pērtiķbolistam, tikai Āfrikāņi imponē, vai ne tā?
, 2021-07-17 20:20, pirms 3 gadiem
Nebija šaubu, ka GOAT tomēr izvēlēsies piedalīties. Grūti gan būs, jo jāuzvar gan visi OS, gan US Open mači, bet nu ja ir kāds, kurš to var paveikt, tad tas noteikti ir šis pārcilvēks!
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).