Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Bēgļu komanda Tokijā būs gandrīz trīs reizes lielāka nekā Riodežaneiro spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bēgļu komanda Tokijā būs gandrīz trīs reizes lielāka nekā Riodežaneiro spēlēs
Foto: Greg Martin / olympics.com

Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī bēgļu komanda, kuras sastāvā būs 29 sportisti (-es), šodien informē Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Tagad šī komanda ir gandrīz trīs reizes lielāka (29) nekā 2016. gada spēlēs (10). Uz iekļūšanu komandā šoreiz pretendēja 55 sportisti (-es) ar SOK stipendijām. Galīgajā sastāvā iekļuvusi arī Irānu pametusī taekvondiste Kimija Alizade, kura izcīnīja Riodežaneiro spēļu bronzu, bet nesen olimpiskās kvalifikācijas turnīrā bija vienā svara kategorijā ar mūsu Inesi Tarvidu un palika pirmā zem svītras.

"Bēgļu sportisti ir bagātinājums mums visiem visā olimpiskajā kopienā," saka SOK prezidents Tomass Bahs. "Joprojām pastāv iemesli, kādēļ mēs izveidojām šo komandu. Šobrīd mums pasaulē ir vairāk piespiedu kārtā pārvietojušos cilvēku, tādējādi pats par sevi saprotams, ka mēs gribējām izveidot SOK bēgļu olimpisko komandu Tokijas spēlēm."

"Sportisti pārstāv ne tikai sevi un SOK, bet arī visus bēgļus pasaulē," piebilst SOK bēgļu olimpiskās komandas vadītāja Tegla Lorupe (Kenija). "Ieviesīsim solidaritāti, jo mēs esam solidāri cilvēki. Mūsu universālā valoda ir sports, dosimies un sarūpēsim prieku."

12.-13. jūlijā bēgļu komanda pulcēsies Dohā, bet pēc tam izlidos uz Japānu. 23. jūlija Tokijas spēļu atklāšanas ceremonijā komanda kā otrā (aiz Grieķijas) ieies jaunajā Japānas Nacionālajā stadionā ar olimpisko karogu. Bēgļu komandas attiecīgajos pasākumos (ieskaitot iespējamās medaļu ceremonijas) tiks pacelts olimpiskais karogs un atskaņota olimpiskā himna. Bēgļu komanda dzīvos olimpiskajā ciematā, tāpat kā visas pārējās 206 nacionālās olimpiskās delegācijas, kā arī turpinās saņemt SOK atbalstu arī pēc spēlēm.

2021. gada olimpisko spēļu organizatoru komitejas prezidente Seiko Hasimoto: "SOK bēgļu olimpiskās komandas dalība Tokijas spēlēs, kas būs gan sporta, gan miera svētki, pievērsīs pasaules uzmanību bēgļu jautājumam un turpinās virzīt centienus panākt mieru pasaulē, izskaužot karus un konfliktus, kuru dēļ cilvēki pamet savu dzimteni."

Bēgļu komanda Tokijas spēlēs

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz

  +1 [+] [-]

, 2021-06-08 18:13, pirms 3 gadiem
Tā ievērojams kaušanās sporta īpatsvars

     [+] [-]

, 2021-06-08 22:09, pirms 3 gadiem
Kāda problēma pārstāvēt Irānu, Venecuēlu, vēl kas tur?!
Normālas valstis, nav ne kara ne kādu problemu.

     [+] [-]

, 2021-06-08 22:12, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Tā ievērojams kaušanās sporta īpatsvars
Muslimiem ir cieņā 3 sporta veidi - Laušanās / Spēks vai nu Jāšana ar zirgiem vai Loka šaušana (dažās valstīs!)!
Pravietis (saw) teica ka jāizvēlas lietderīgi sporta veid, kas var palīdzet Karā pret Neticīgajiem!