Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Akmens: "3x3 basketbolisti deva papildus motivāciju arī man labi nostartēt"

Akmens: "3x3 basketbolisti deva papildus motivāciju arī man labi nostartēt"
Roberts Akmens. Publicitātes foto.

3x3 basketbola komandas zelta medaļas Tokijas olimpiskajās spēlēs devušas arī Latvijas smaiļotājam Robertam Akmenim papildus motivāciju nostartēt labi. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš uzsver, ka ir sasniedzis savu labāko gatavību un vispirms jau tēmē uz iekļūšanu starp astoņiem finālistiem.

200 metru distances sacensības olimpisko spēļu debitants Akmens uzsāks trešdien ar priekšbraucieniem, bet izšķirošās cīņas būs ceturtdien, kad gaidāmi pusfināli un fināli.

“Iekļūt finālā ir mans pirmais mērķis. Protams, katrā braucienā vēlos cīnīties par uzvaru. Arī finālā. Tur uz starta līnijas visi būs vienādi. Uzvarēs tas, kurš finiša līniju šķērsos pirmais. Par sevi esmu pārliecināts un gatavs cīnīties līdz galam. Ja parādīšu visu, ko tiešām varu, ar jebkuru rezultātu būšu apmierināts,” pārliecību pauž Akmens. “Fiziski esmu ļoti gatavs.”

Latvijas sportists norāda, ka viņam pirmajā braucienā blakus būs viens no galvenajiem pretendentiem uz medaļām, ungārs Šandors Totka, tāpat šīs distances favorītu lokā noteikti būšot olimpiskais čempions Liems Hīts no Lielbritānijas. “Uz medaļām pretendēs 10-12 sportisti – spāņi, ungāri, serbi... Šajās olimpiskajās spēlēs sportistu sastāvs ir ļoti spēcīgs. Un esmu viens no viņiem!”

Zīmīgi, ka pēc trim gadiem Parīzē 200 metru smaiļošana nemaz nav plānota olimpiskajā programmā. Tiesa, kanoe pasaulē šādas izmaiņas netiek uztvertas viennozīmīgi, jo šī disciplīna tiek salīdzināta ar prestižākajām vieglatlētikas sacensībām – 100 metru sprintu.

Tokijā Akmens ieradās jau 26. jūlijā un ir aklimatizējies. Pirmo reizi uz ūdens viņš tika divas dienas vēlāk. “Ūdens šeit ir sāļš, līdz ar to tam ir cits blīvums. Tas ir smagāks, taču silts un patīkams. Ūdeni jūtu ļoti labi.”

Sportists atzīmē, ka sāļā ūdenī airēt ir grūtāk – laiva peld lēnāk un airētājs ātrāk nogurst, tāpēc ir nepieciešama laba fiziskā sagatavotība. Tieši pie tās Akmens strādāja, gatavojoties Tokijas spēlēm.

“Zinājām, ka būs sāļš ūdens, un tāpēc papildus uzmanību pievērsām tieši fizuhai. Gatavojāmies tam, ka būs smagi,” savukārt Tokijā valdošais karstums latvieti tik ļoti neuztraucot, jo uz ūdens to tik ļoti nevarot just. “Savā ziņā paveicās – arī Latvijā bija ļoti karsti. Reizēm pat karstāks nekā Tokijā. Latvijā trenējos tieši tajās stundās, kad bija viskarstākais, lai pierastu vēl vairāk. Karstums nav problēma.”

“Sajūtu ziņā uz ūdens šeit katru dienu ir klājies arvien labāk. Esmu aklimatizējies, bet uz sacensību sākumu būšu savā labākajā formā. Bliezīšu tikai! Patīk arī starta sistēma, kas, ja arī uztaisa pāragru airējienu, neatgrūž atpakaļ,” skaidro Akmens.

Akmens ir olimpisko spēļu debitants, bet Covid-19 pandēmijas dēļ atlētiem, izņemot braucienus uz treniņiem un sacensībām, nav ļauts pamest ciematu un apskatīt pilsētu.

“Tomēr neesmu šeit atbraucis staigāt apkārt. Šobrīd mans režīms ir treniņi, atpūta, ēdienreizes un viss. Protams, sekoju līdzi arī Latvijas komandas startiem. Dzīvoju blakus Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam. Ir laba kopības sajūta, emocijas,” saka Akmens, no kura netālu dzīvojuši arī 3x3 basketbolisti. “Viņi nosvinēja divas naktis (smejas). Tomēr mums tas pārāk netraucēja. Ienāca, papriecājās un aizgāja. Džeki tomēr ir olimpiskie čempioni! Tas viss tikai saprotami.”

“Arī ikdienā satiku mūsu basketbolistus. Viņi iedeva foršas emocijas, arī papildus motivāciju man, lai es veiksmīgi nostartētu. Rokās varēju paturēt zelta medaļu,” nākotni cenšas pareģot Akmens.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-03 20:57, pirms 3 gadiem
Novēlu neaptaisīties pirms starta

     [+] [-]

, 2021-08-04 05:16, pirms 3 gadiem
Nezinu kur lai raksta- ko jūs bremzē? Delfos jau iekļuva pusfinālā 😀 un cīkstone arī vienu cīņu vinnēja. Un volejbolā arī pusfinālā. un. Čaks netiek tālāk.