Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Marejam atgriešanās Vimbldonā, Džokovičs eksaminēs jauno Dreiperu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejam atgriešanās Vimbldonā, Džokovičs eksaminēs jauno Dreiperu
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Pirmo maču kopš 2017. gada Vimbldonā šodien spēlēs divkārtējais čempions Endijs Marejs. Turnīra pirmajā dienā uzstāsies arī sezonas pirmajos divos "Grand Slam" turnīros uzvarējušais ranga līderis Novaks Džokovičs. Pirmajā dienā gaidāms lietus, taču Marejs un Džokovičs ir starp laimīgajiem, jo varēs spēlēt galvenajā kortā, kuram ir jumts.

Novaks Džokovičs kalendārā "Grand Slam" misijas trešo posmu sāks ar maču pret "Grand Slam" debitantu Džeku Dreiperu. 19 gadus vecais anglis, kurš pirms trīs gadiem sasniedza junioru turnīra finālu, tika pie "wild card". Dreipers pirms divām nedēļām ar uzvarām pār Janniku Sinneru un Aleksandru Bubļiku sasniedza ceturtdaļfinālu ATP 500 turnīrā Londonā. Ranga 253. vietā esošais Dreipers šonedēļ tikai trešo reizi piedalīsies ATP līmeņa turnīrā un pirmoreiz tiksies ar Top 20 spēlētāju. 1.92 metrus garajam kreilim ir pietiekami laba serve, lai mačā pret pieckārtējo čempionu uzvarētu vismaz dažos geimos.

Divkārtējais čempions Endijs Marejs Vimbldonā spēlēs pirmoreiz kopš 2017. gada, kad ceturtdaļfinālā zaudēja Semam Kverijam. "Wild card" ieguvējs Marejs Vimbldonā nekad nav zaudējis 1. kārtā (12 turnīri), perfekto bilanci viņam vajadzēs mēģināt saglabāt pret izsētu spēlētāju – Nikolozu Basilašvili, kuram zālājs nav ērts segums. Gruzīns Vimbldonā guvis tikai četras uzvaras, bet ATP līmenī tikai 11. Trīs no tām gan bija pēdējā turnīrā Hallē, kur viņš tika līdz pusfinālam.

Ranga 118. vietā esošais Marejs jau ilgi nav britu pirmais numurs, kura godā pašreiz ir Daniels Evanss (#26). Viņam 1. kārtā tikšanās ar zālāja seguma speciālistu Felisiano Lopesu, kurš 39 gadu vecumā turpina apliecināt savu "dzelzs vīra" statusu. Pagājušajā nedēļā Maljorkā karjeras 500. uzvaru nosvinējušais spāņu kreilis piedalās 77. "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas, kas ir absolūtais rekords, šai sērijai sākoties 2002. gadā Parīzē. Abiem bijusi viena tikšanās, kas beidzās ar graujošu Lopesa uzvaru 2016. gadā "Australian Open" (6:1, 6:0, 6:4).

Iga Švjonteka pagājušajā gadā Sūveju Šjē uzvarēja ceļā uz "French Open" triumfu, taivānieti pieveicot 2. kārtā ar 6:1, 6:4. Tas bija uz māla, polietes ērtākā seguma, bet šodien viņai jāspēlē uz sava neērtākā seguma. Švjonteka pirms trīs gadiem uzvarēja Vimbldonas junioru turnīrā, bet pieaugušo līmenī uz zālāja viņai ir tikai viena uzvara. 35 gadus vecā Šjē divreiz uzvarējusi Vimbldonas dubultspēļu turnīrā, bet vienspēlēs sakrājusi 10 uzvaras, ieskaitot 2018. gadā gūto 3:6, 6:4, 7:5 pret tā laika ranga līderi Simonu Halepu.

Nepatīkama izloze divkārtējai čempionei Petrai Kvitovai, kura Vimbldonā triumfēja 2011. un 2014. gadā. Čehu kreile turnīru sāks pret amerikānieti Slounu Stīvensu, pret kuri viņai ir negatīva 1-2 bilance. Visi mači gan notikuši uz cietā seguma, un Stīvensa abas uzvaras guva divos turnīros pēc kārtas 2017. gada vasarā Toronto (7:6(4), 3:6, 6:2) un Sinsinati (6:2, 6:3). Kvitova 2019. gadā bija neapturama uz ātrā Uhaņas seguma (6:3, 6:3).

Potenciāli grūtu pretinieci 1. kārtā dabūja arī ar otro numuru izsētā Arina Sabaļenka, kurai joprojām "Grand Slam" turnīros nav izdevies tikt līdz ceturtdaļfinālam. Agresīvā baltkrieviete tiksies ar kvalifikācijas uzvarētāju Moniku Nikulesku, kura ar savu īpatnējo tehniku var radīt Sabaļenkai lielas galvassāpes. Sabaļenka Vimbldonas karjerā guvusi tikai vienu uzvaru (1-3), kas viņai izdevās debijā 2017. gadā. Arinai kopš tā laika ir trīs zaudējumu sērija.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...

     [+] [-]

, 2021-06-28 10:55, pirms 3 gadiem
Var gadīties un visticamākais kad pirmajās trijās dienās pāris spēļu izspēles, tik cik uz centrālo un pirmo. Būs pamatīgi saraustīts turnīrs

     [+] [-]

, 2021-06-28 12:28, pirms 3 gadiem
Trešdien ciklons pārvācas uz kontinentu. Rīt arī būs iespējams uzspēlēt.