Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Cicipass pēc zaudējuma Kirjosam: ''Jutos kā cirkā. Mēs šeit esam, lai spēlētu tenisu''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cicipass pēc zaudējuma Kirjosam: ''Jutos kā cirkā. Mēs šeit esam, lai spēlētu tenisu''
Stefanoss Cicipass un Niks Kirjoss. Foto: Imago Images/Scanpix

Grieķis Stefanoss Cicipass pēc zaudējuma Vimbldonas turnīrā pret Niku Kirjosu kritizēja pretinieku pēc spēles preses konferencē, atklājot, ka tajā juties kā cirkā, bet viņa pretinieks ir iebiedētājs, kurš, visticamāk, skolas gados bijis kauslis.

Vakar Vimbldonas ''Grand Slam'' uzmanība ne pirmo reizi tenisista karjerā tika pievērsta Nikam Kirjosam, kurš četros setos pārspēja grieķi Stefanosu Cicipasu. Spēles laikā Kirjoss strīdējās ar paaugstinājuma tiesnesi, izteica pretenzijas līnijtiesnešiem, bet Cicipass vienā no spēles brīžiem aizsita bumbiņu tribīņu virzienā.

Sportisti laipnības viens otram izteica arī pēc spēles medijiem. ''Jutos savā ziņā kā cirkā. Mēs šeit esam, lai spēlētu tenisu,'' pēc mača teica Cicipass. ''Viņš iebiedē pretiniekus. Visticamāk, skolas gados viņš bija kauslis. Man cilvēki, kuri otriem liek justies slikti, nepatīk. Viņam ir arī labas iezīmes raksturā, taču Kirjosam ir arī ļaunā puse, kura var slikti ietekmēt cilvēkus viņam apkārt,'' par savu pretinieku turpināja teikt grieķu tenisists.

Tikmēr Kirjoss preses konferenci sāka ar vārdiem, ka viņš būtu apbēdināts, ja zaudētu vienam un tam pašam pretiniekam divas reizes pēc kārtas. ''Būtu ļoti dusmīgs, ja kāds mani uzvarētu divas reizes pēc kārtas divu nedēļu laikā. Varbūt viņam vispirms jāsaprot, kā mani dažas reizes uzvarēt.'' Savstarpējos mačos bilance ir 4-1 par labu Kirjosam.

Pie tam, Kirjoss nepiekrita Cicipasa teiktajam, ka viņš iebiedē citus. ''Es neko nedarīju. Viņš bija tas, kurš sita bumbiņas man virsū, iesita bumbiņu tribīnēs un iesita ar to skatītājam. Izņemot to, ka nedaudz runāju ar tiesnesi, neko necienīgu pret Cicipasu es neizdarīju.''

Lai arī pēc spēles Kirjoss pauda, ka viņam joprojām ir labas attiecības ar Cicipasu, ar kuru viņš spēlēja dubultspēles 2019. gadā, vēlāk žurnālistiem tenisists teikto mainīja. ''Mēs neesam ar vienām asinīm. Spēlēju pret tenisistiem, kuri ir īsti cīnītāji. Ja viņu tas šodien ietekmēja, tad tas ir iemesls, kas viņam neļauj uzvarēt.''

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/62...

     [+] [-]

, 2022-07-03 10:51, pirms 2 gadiem
Pieļauju, ka daudziem varētu nepatikt spēlēt pret Kirjosu. Viņš servēm maz gatavojas, pat bumbiņu nemet pret zemi, līdz ar to dod minimālu laiku pretiniekam sagatavoties. Un runāšana noteikti ietekmē psiholoģiski arī pretinieku. Domāju, ka Cicipass tādēļ arī pameta kortu pēc otrā seta, kad bija raidījis bumbiņu tribīnēs un Kirjoss prasīja default par to.

Kā skatītājam man ir interesanti klausītos viņa runāšanu gan ar tiesnešiem, gan ar tribīnēm.

     [+] [-]

, 2022-07-03 11:00, pirms 2 gadiem
"Spēlēju pret tenisistiem, kuri ir īsti cīnītāji. Ja viņu tas šodien ietekmēja, tad tas ir iemesls, kas viņam neļauj uzvarēt."

Tā arī ir, garmatis ir mīkstais Nika monologi ir jālaiž gar ausīm. Un ne jau viņš ieskādē pretiniekam, jo tie monologi parasti sākas seta/mača galotnēs un lielākoties tie tiek arī zaudēti. Ar savu talantu viņš varētu būt ilggadīgs top3 spēlētājs.

     [+] [-]

, 2022-07-03 12:29, pirms 2 gadiem
kas cirkam vainas...ka tik skatītāji un piķo...vispār dzīve ie viens liels cirks

     [+] [-]

, 2022-07-03 16:12, pirms 2 gadiem
Labāk skatīties Kirjosu, kas ik pa laikam cirku taisa, nevis Rafu, kas katrai servei gatavojās pusminūti, lai varētu pirkstu dibenā bāzt