Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Federers un Nadals daudz iespēju kļūt par pirmo pasaulē nedod"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Federers un Nadals daudz iespēju kļūt par pirmo pasaulē nedod"
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

„Acīmredzot vari atļauties zaudēt tikai vienu spēli septiņos mēnešos, lai kļūtu par pirmo pasaulē. Rodžers Federers un Rafaels Nadals daudz iespēju nedod,” pēc kļūšanas par tenisa ranga līderi atzina Novaks Džokovičs.

Četros setos uzvarot Žo-Vilfrīdu Tsongu, Novaks Džokovičs vakar pirmo reizi karjerā kļuva par pasaules pirmo raketi. Ranga galvgalī pirmo reizi kopš 2004. gada februāra būs kāds cits bez Rafaela Nadala un Rodžera Federera.

„Bērnībā sevi iztēlojos Vimbldonas otrajā svētdienā esot finālā. Tas man bija lielais mērķis. Rafa un Federers abi ir ļoti stabili un daudz iespēju kļūt par pirmo nedod. Acīmredzot tāpēc vari atļauties zaudēt vienu spēli septiņos mēnešos, lai nokļūtu virsotnē. Ja tas izdodas, tad darbs paveikts lieliski,” teica Džokovičs.

„Pēc zaudējuma nezināju, kā izrādīt emocijas. Biju patiešām laimīgs. Šī ir viena no tām reizēm, kad sajūtas vārdos nav iespējams aprakstīt. Uzreiz atceries visu savu bērnību, karjeru un visu, kā dēļ esi strādājis,” tā Džokovičs.

Tsonga atzina, ka tieši vakar Džokoviču uzvarēt nebija iespējams: „Varētu uzvarēt jebkuru, tikai ne viņu. Džokovičs nospēlēja neticamu maču, viņš bija visur!”

Vakar otrajā pusfinālā Nadals arī četros setos uzvarēja Endiju Mareju. Abi tenisisti atzina, ka par pavērsiena punktu kļuva skota kļūda otrajā seta sākumā, kad viņš pie 30:15 uz spāņa serves vieglā situācijā izsita autā un neieguva divas breikbumbas, bet pēc tam zaudēja savu servi.

„Jā, ļoti iespējams, ka tas bija pagrieziena punkts. Man ļoti žēl Endija. Bet Džokoviča spēle ir pilnvērtīga – laba serve, labas kustības. Viņa acis ir ļoti „ātras”. Novaks ļoti viegli var izdarīt sarežģītus sitienus,” pār aizvadīto pusfinālu un nākamo pretinieku izteicās Nadals.

Tikmēr Marejs pārdzīvoja nepareizās taktikas izvēli: „Nadalu var uzvarēt, spēlējot pacietīgi. Man tas izdevies agrāk „US Open” un „Australian Open”. Šodien mans taktikas balanss nebija kārtībā. Bet jāspēlē gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tas punkts pie 30:15 bija milzīgs. Spēlēju augsta riska tenisu spēles lielāko daļu. Pēc tā sitiena netrāpīšanas sāku pieļaut vairāk kļūdu. Taču nevar par trīs stundu ilgu spēli runāt tā, it kā viens sitiens būtu visu izšķīris. Protams, man to punktu vajadzēja uzvarēt.”

Izmantotie resursi:
2011 Wimbledon Championships Website - Official...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-02 08:54, pirms 13 gadiem
toties es pārlasīju 3 x liidz sapratu

  +1 [+] [-]

, 2011-07-02 11:26, pirms 13 gadiem
Rīt ir ļoti, ļoti svarīgs mačs. Ne mazāk kā 2008. gada fināls.
Nadala kārtējā uzvara Noles Nr.1 noturēs uz slidenas taciņas. Nu un vēl tas, ka tenisa punktu sistēma sanāk nedaudz dīvaina - čempions, bet jāatdod līdera gods
Noles uzvaras gadījumā viss ir vienkāršāk - 1. numurs uz ilgāku laiku, jeb kamēr veselība netraucēs.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-02 14:32, pirms 13 gadiem
nicks rakstīja: Rīt ir ļoti, ļoti svarīgs mačs. Ne mazāk kā 2008. gada fināls.
Nadala kārtējā uzvara Noles Nr.1 noturēs uz slidenas taciņas. Nu un vēl tas, ka tenisa punktu sistēma sanāk nedaudz dīvaina - čempions, bet jāatdod līdera gods
Noles uzvaras gadījumā viss ir vienkāršāk - 1. numurs uz ilgāku laiku, jeb kamēr veselība netraucēs.
Nekas tur nav dīvains, Džokovičs šogad ir uzvarējis 7 turnīrus bet Nadāls tikai 3 tāpēc arī ir vairāk punktu. Māla karalis cerēja uz malu, bet aplauuzās arī tur, atskaitot Franciju.