Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Švjonteka pavilcina laiku un izpilda uzvaras servi, tiekot tālāk Ņujorkā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Švjonteka pavilcina laiku un izpilda uzvaras servi, tiekot tālāk Ņujorkā
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā risinās "US Open", kas ir gada pēdējais "Grand Slam" tenisā. Trešajā kārtā iekļuva arī pagājušā gada čempione Iga Švjonteka (Polija) un amerikāniete Bernarda Pera, kurai būs jācīnās pret Latvijas tenisa līderi Aļonu Ostapenko, ja mūsu sportiste šonakt pārvarēs otro kārtu.

# Pasaules labākā tenisiste Iga Švjonteka (WTA 1.) trešdien ar 6:3 un 6:4 pārspēja Austrālijas 15. raketi Darju Savilu (#322), kura savulaik pasaules rangā ieņēma 20. pozīciju.

Otrajā setā, kad rezultāts bija 5:4 un 40-30 (mačbumba), servētāja izlēma pamatīgi noslaucīties ar dvieli, atvēlētā laika rādītājs bija acu priekšā, taču poliete neiekļāvās noteiktajā termiņā un izpelnījās brīdinājumu par laika vilcināšanu. Švjonteka devās servēt un izpildīja uzvaras servi, iekļūstot trešajā kārtā.

Poliete minimāli piekāpās pirmās serves izdošanās procentos (64 pret 68) un punktos pēc pirmās serves (64% pret 68), taču bija krietni pārāka punktos pēc otrās serves (55% pret 6). Breikbumbu statistika: 5/6 pret 3/3. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 23-23 pret 13-17.

Švjontekai patlaban ir 11 "Grand Slam" turnīru sērija, atstājot kādu pretinieci uz nulles vismaz vienā setā.

Poliete sasniegusi trešo kārtu 15 "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.


# 31. augustā pēc plkst. 3.30 (plānotajā 11. laukumā varēja sākties jau pēc plkst. 1.00, taču cīņa tika pārcelta uz 17. laukumu) Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 21.) otrajā kārtā cīnīsies pret 66. raketi Elinu Avanesjanu. Ja izdosies tikt ceturtajā kārtā, tad tur pretiniece varētu būt pasaules ranga līdere Švjonteka.

Ostapenko un Avanesjanas dueļa uzvarētāja iekļūs trešajā kārtā, kur pretiniece noskaidrojās šonakt - 16. raketi Veroniku Kudermetovu izslēgusī amerikāniete Bernarda Pera (WTA 73.) ar 3:6, 7:6 un 6:2 pārspēja ķīnieti Sjiju Vanu (#95). Otrajā setā, kad rezultāts kļuva 3:2, amerikāniete pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un laukumā atgriezās ar apsaitētu labo augšstilbu.

Par trešo kārtu pienākas 191 000 ASV dolāru naudas balva (apmēram 175 455 eiro).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com