Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Kvitovai "US Open" beidzies pēc zaudējuma Bartoli, Šarapovu izglābj lietus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitovai "US Open" beidzies pēc zaudējuma Bartoli, Šarapovu izglābj lietus
Marionai Bartoli iemesls smaidīt
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdienas vakarā "US Open" turnīrs beidzās Čehijas labākajai tenisistei Petrai Kvitovai, kura trīs setos kapitulēja Marionai Bartoli – 6:1, 2:6, 0:6. Tikmēr Marija Šarapova izglābās spēlē pret Nadeždu Petrovu. Mašai talkā nāca lietus pārtraukums, pēc kura viņai izdevās atspēlēties un uzvarēt ar rezultātu 6:1, 4:6, 6:4.

"US Open series" uzvarētāja Petra Kvitova pirms mēneša Monreālā Bartoli sagrāva ar 6:1, 6:1. Svētdienas mača sākums liecināja, ka arī šoreiz būs līdzīgs iznākums. Kvitova ar 6:1 uzvarēja pirmajā setā, taču tad sekoja negaidīts pavērsiens. Bartoli spēlēja ļoti enerģiski un agresīvi, kamēr Kvitovas temps un arī spēles kvalitāte kritās.

Kvitova kopš olimpiādes bija spēlējusi trīs turnīros, tajos aizvadot 13 spēles, kas ļāva uzvarēt Monreālā un Ņūheivenā, bet Sinsinati sasniegt pusfinālu. Čehiete otrajam un trešajam setam pret Marionu fiziski gatava vairs nebija. Otrajā setā viņa spēja uzvarēt divos geimos, bet trešajā partijā vispār palika uz nulles.

Bartoli nākamā pretiniece būs krieviete Marija Šarapova, kura trīs setos uzveica savu tautieti Nadju Petrovu. Šarapova pirmajā setā bija nepaturama un Petrovu sagrāva ar 6:1. Otrajā setā Nadjai izdevās izturēt tautietes uzbrukumus un izvirzīties vadībā ar 4:0. Šarapova atspēlējās, bet pie 4:5 nenoturēja savu servi, kas nozīmēja zaudētu setu – 4:6. Ne bez Mašas palīdzības Petrova uzvarēja trešā seta pirmajos divos geimos, kad spēli pārtrauca lietus.

Pārtraukumā abām tenisistēm bija iespēja apspriesties ar saviem treneriem ("Grand Slam" turnīros spēles laikā kortā tas nav atļauts). Spēlei atsākoties, Petrovai bija lieliska iespēja iegūt 3:0 pārsvaru – savas serves geimā bija 40:15 pārsvars, taču Šarapova atguva breiku un panāca 1:2. Šarapova vēl vienu breiku ieguva septītajā geimā un iespējas atspēlēties Petrovai nedeva, izcīnot uzvaru ar 6:1, 4:6, 6:4.

Šarapova šogad nav zaudējusi trīs setu maču, sasniedzot 11-0 bilanci. Ar Bartoli uzvarēšanu Mašai "uz papīra" problēmām nevajadzētu būt – Krievijas labākā tenisiste Francijas pirmo raketi uzveikusi visās četrās līdzšinējās spēlēs, pie tam nav zaudējusi nevienu setu. Pēdējo reizi abas tikās pirms diviem gadiem Sinsinati, kad Šarapova uzvarēja ar 6:1, 6:4.

Bez zaudētiem setiem turnīru turpina pagājušā gada čempione Samanta Stosura, kura ar 6:4, 6:4 pieveica Kimu Klijstersu un Na Lī iepriekšējās kārtās pārspējušo Loru Robsoni. Stosura punktu mačam spēja pielikt tikai ar devīto mačbumbu. 18 gadus vecajai Robsonei labāku rezultātu sasniegt liedza 41(!) nepiespiestā kļūda. Pirmajā setā Robsone bija vadībā ar breiku.

Pirmo reizi karjerā "US Open" ceturtdaļfinālu sasniegusi ranga līdere Viktorija Azarenka. Baltkrieviete ar 6:2, 6:2 pārspēja Gruzijas tenisisti Annu Tatišvili. Spēle bija krietni sīvāka nekā liecina tās rezultāts. Azarenka Ņujorkā četros mačos zaudējusi tikai 10 geimus.

Vikas nākamā pretiniece būs Stosura, ar kuru Azarenkai allaž izdevies tikt galā bez lielām problēmām – visas piecas spēles uzvarētas divos setos. Pēdējo reizi abas tikās šogad Dohas finālā, "Australian Open" čempionei uzvarot ar graujošu 6:1, 6:2.

Atlikušās četras 4. kārtas spēles notiks pirmdienas vakarā.

"US Open" sieviešu vienspēļu turnīrs

4.kārtas spēles (2.09)

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka - Anna Tatishvili6:2 6:2
(3) Maria Sharapova - (19) Nadia Petrova6:1 4:6 6:4
(11) Marion Bartoli - (5) Petra Kvitova1:6 6:2 6:0
(7) Samantha Stosur - Laura Robson6:4 6:4

Atlikušās 4. kārtas spēles (3.09)

Spēle
(2) Agnieszka Radwanska - Roberta Vinci
(4) Serena Williams - Andrea Hlavackova
(6) Angelique Kerber - (10) Sara Errani
(12) Ana Ivanovic - Tsvetana Pironkova

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-03 10:45, pirms 12 gadiem
Maša būs finālā pret Serēnu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-03 14:18, pirms 12 gadiem
Robsone dažu gadu laikā būs tenisa virsotnē - pieminat manus vārdus.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-03 14:35, pirms 12 gadiem
Man, personīgi, žēl, ka Robsonei nesanāca vismaz paildzināt spēli pret Stosuru - otrajā setā no rezultāta 2:5, kad ap desmit minūtēm centās uzvarēt savas serves spēli un atspēlēja septiņus mačpunktus (vai mačbumbas, kā nu katrs latviskojam), panāca 4:5, un tad viss bija atkarīgs tikai no spējas uzvarēt savas serves spēli. Tikai nedaudz pietrūka, lai vēl vairāk liktu panervozēt Stosurai. Katrā ziņā, Robsone parādīja, ka uzvaras pār Na Li un Klijstersu nebija nejaušas, tāpēc es nespēju vien sagaidīt to spēli, ko viņa rādīs turpmāk - pēc pāris mēnešiem vai pat pēc gada - jo viņai ir tikai 18 gadi, bet viņa jau tagad spēj "ielikt kloķi" pasaules vadošajām tenisistēm. Kārtējo reizi apliecināja, ka potenciāls viņai ir milzīgs, pie tam ar spēju rādīt ļoti baudāmu tenisu, kas, vismaz man, jau neskaitāmas reizes licis lēkāt, bļaustīties, raudāt (t.i. svīst acīm, protams) un visādi citādi just līdzi Robsonei viņas mačos.

     [+] [-]

, 2012-09-03 14:58, pirms 12 gadiem
Robsone ir ļoti talantīga spēlētāja,esmu gandrīz pilnīgi pārliecināts,ka viņa būs 1. wta reitingā.Viņu iegāza nepiespiestās kļūdas,tieši svarīgākajos brīžos, bet nu viņai vēl ir tikai 18 gadi.