Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis turpina uzvarēt, Marcinkevičai sagrāve

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis turpina uzvarēt, Marcinkevičai sagrāve
Miķelis Lībietis

Septīto uzvaru pēc kārtas guvis Latvijas tenisists Miķelis Lībietis, kurš otro gadu pēc kārtas sasniedzis Viļņas "Future 10 000" turnīra ceturtdaļfinālu. Tikmēr ITF 25 000 turnīrs Vācijā pēc vienas spēles beidzies Diānai Marcinkevičai.

Lībietim jau septītā uzvara pēc kārtas

Miķelis Lībietis (ATP 1340.) vienspēļu turnīru Viļņā sāka otrdien, kad ar 6:3, 6:3 sagrāva ranga 1209. vietā esošo Spānijas tenisistu Adriju Masu Maskolo. Šodien Lībieša pretinieks bija nosacīti vājākais lietuvietis Bens Majausks, kura reitingā nemaz nav.

Lībietim nācās atspēlēties pēc zaudēta pirmā seta un uzvarēt trīs setos – 4:6, 6:1, 6:4. Latvijas tenisists uzvarēja mača pēdējos trīs geimos un ceturtdaļfinālu Viļņā sasniedza otro gadu pēc kārtas, tādējādi aizstāvot pērn izcīnītos divus punktus.

Ceturtdaļfinālā Lībietis sacentīsies ar Igaunijas tenisistu Vladimiru Ivanovu (ATP 432.). Abiem tā būs trešā spēle pēdējo trīs nedēļu laikā. Abas iepriekšējās bija ļoti sīvas, uzvarētāju noskaidrojot trīs setos. Tallinā pārāks ar 6:7(6), 7:6(6), 7:5 bija Ivanovs, bet Kuresāres finālā, atspēlējot mačbumbu, Lībietis revanšējās – 6:7(2), 7:6(3), 7:6(7).

Dubultspēlēs Lībietis kopā ar Nīderlandes tenisistu Marku Vervortu ceturtdaļfinālā ar 4:6, 4:6 zaudēja lietuvietim Laurinam Grigelim un itālietim Džuzepem Mengam, punktus nenopelnot.

Marcinkevičai sagrāve Vācijā

Diāna Marcinkeviča šonedēļ rangā zaudējusi 21 vietu, atkrītot uz 269. pozīciju. Latvijas pirmajai raketei dzēsušies pērn par Vokingas finālu nopelnītie punkti, toties jaunnedēļ būs kāpums, jo tiks pieskaitīti Velsā iegūtie 50 punkti.

Šonedēļ Marcinkeviča atkal startēja ITF 25 000 turnīrā, "hard" nomainot uz Vācijas mālu. Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz "Bad Salgau" 1. kārtā viņai pretī stājās 18 gadus vecā Melnkalnes tenisiste Danka Koviniča, kurai rangā 174. vieta. Pirms 12 mēnešiem Marcinkeviča viņu Vācijā uzveica ar rezultātu 6:3, 7:6(5). Šoreiz Diānai sagrāvei, lai gan abos setos bija breika pārsvars.

Pateicoties pretinieces trim dubultkļūdām, Marcinkeviča pirmajā geimā tika pie breika. Abas tenisistes ir agresīvas spēles piekritējas, tādā tenisā šodien komfortablāk jutās Koviniča, kura precīzāk darbojās uz gala līnijas un spēja sagaidīt Marcinkevičas kļūdas. Latvijas dāmu tenisa līdere pēc startā iegūtā breika pirmajā setā uzvarēja vēl tikai vienā geimā – 2:6.

Budapeštas WTA turnīra ceturtdaļfinālu šomēnes sasniegusī Koviniča ar kļūdām sāka arī otro setu, Marcinkeviča labi uzbruka un izmantoja iespējas, arī šī seta pirmajā geimā iegūstot breiku – 1:0. Marcineviča šodien acīmredzami spēlei nebija noskaņojusies, jo kļūdu bija pārāk daudz. Pēc breika iegūšanas otrajā setā viņa neuzvarēja vairs nevienā geimā – 2:6, 1:6! Turnīrs noslēgts ar viena reitinga punkta iegūšanu (pirms gada bija astoņi). Dubultspēlēs Marcinkeviča šonedēļ nepiedalās.

Atskaitot pagājušā gada uzvaru pret Koviniču, Marcinkeviča viņai zaudējusi pārējās trīs spēlēs – bez šodienas arī divas neveiksmes Dankas mājās Melnkalnē – 2011. gadā ITF turnīrā ar 6:4, 6:1 un šogad Federācijas kausā ar 6:2, 6:1. Visi mači notikuši uz māla.

     [+] [-]

, 2013-07-31 20:51, pirms 11 gadiem
Miķi, aiziet, aiziet, aiziet!!!
Sestdien braukšu uz Viļņu