Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim sestā uzvara pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietim sestā uzvara pēc kārtas
Miķelis Lībietis

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis izcīnījis sesto uzvaru pēc kārtas, iekļūstot Viļņas "Future 10 000" turnīra 2. kārtā. Lībietis Lietuvas galvaspilsētā spēlē arī pāru sacensībās, kur sasniegts ceturtdaļfināls.

Miķelis Lībietis šonedēļ rangā veicis 115 vietu kāpumu, ieņemot 1340. vietu, kas ir tenisista jauns rekords. Lībietim pieskaitīts par Tallinas "Future" 2. kārtu nopelnītais viens punkts, bet Kuresarē, kur viņš kļuva par čempionu, iegūtie 18 punkti tiks ieskaitīti nākamajā reitingā.

Lībietim šonedēļ jāaizstāv divi punkti, kurus viņš pērn Viļņā nopelnīja par ceturtdaļfināla sasniegšanu. Turnīrs sākts ar 20 gadus vecā spāņa Adrijas Masa Maskolo (ATP 1209.) apspēlēšanu – 6:3, 6:3. Lībieša nākamais pretinieks būs mājinieks Bens Majausks. 21 gadu vecais tenisists rangā neatrodas, bet Viļņā izgāja kvalifikāciju un 1. kārtā ar 6:1, 3:6, 6:1 pārsteidza reitinga 731. numuru Staņislavu Vovku no Krievijas. 2. kārtas sasniegšana dod vienu ranga punktu.

Lībietis šonedēļ piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kas ar uzvaru tika sākts vakar. Lībietis kopā ar Nīderlandes tenisistu Marku Vervortu divos setos pieveica mājiniekus Aurimu Karpaviču un Gvidu Sabecki – 6:3, 6:3. Tas nozīmē iekļūt ceturtdaļfinālā, bet reitinga punkti "Future" dubultspēlēs pienākas tikai no pusfināla.

Viļņā spēlēja arī Oskars Vaskis (ATP 1607.), kurš pamatturnīrā tika ar "wild card", bet 1. kārtā zaudēja Igaunijas tenisistam Vladimiram Ivanovam (ATP 432.) – 2:6, 3:6. Tam pašam Ivanovam, kuru Lībietis sestdien apspēlēja finālā Igaunijā. Starp citu, vēl viena uzvara Viļņā Lībieti atkal savedīs kopā ar Ivanovu.

Viļņā kvalifikāciju neizgāja Deivids Jukša, kurš tādā pašā amatieru kompānijā spēja uzvarēt tikai vienā mačā, ar 6:0, 6:2 sagraujot Alekseju Kolobovu, bet pēc tam zaudējot Iļjam Košeļevam. Jukša pēdējo reizi bija spēlējis pērn Latvijas "Future" Lielupē, kur zaudēja kvalifikācijas 3. kārtā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-30 21:03, pirms 11 gadiem
Ja ne otrais,tad trešais jau nu droši.Jācer,ka septembrī pret somiem redzēsim.

     [+] [-]

, 2013-07-30 22:37, pirms 11 gadiem
Nu pašlaik izskatās ka nav ne ar ko slitāks par Jušku. Ja arī šo turnīru nospēlēs labi un parādīs, ka pagājušā nedēļa nebija nejaušība, tad tik uz priekšu. Augustā gaidam latvijas fjūčerī.

     [+] [-]

, 2013-07-31 14:52, pirms 11 gadiem
Lībietis ir formā. Interesanti kādas prognozes līdz kuram simtam karjerā tiks-ceru ka trešajā simtā ar laiku tiks, varbūt pat ir otrā simta tenisists, bet laiks rādīs - vai patiešām ir spējīgs tikt tik augstu.