Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus Ķīnā sasniedz sezonas otro pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus Ķīnā sasniedz sezonas otro pusfinālu
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Gada labāko turnīru Kunšanā aizvada Latvijas vīriešu tenisa trešais numurs Mārtiņš Podžus, kurš piektdien Ķīnā iekļuva "Futures 25 000" sērijas turnīra pusfinālā.

Ranga 792. vietā esošais Podžus ceturtdaļfināla mačā ar 6:1, 6:2 sagrāva 19 gadus veco Ķīnas tenisistu Džī Cuī (#1276), kurš rangā nav bijis augstāk par 1269. vietu.

Podžus šajā cīņā ar servi zaudēja vien astoņus punktus un pretiniekam breika iespējas nedeva, bet pats izmantoja visas četras.

Podžus sestdien pusfinālā sacentīsies ar turnīra otro numuru, Indijas tenisistu Prajnešu Gunnesvaranu. 27 gadus vecais tenisists šobrīd atrodas savā ranga rekordpozīcijā, kas ir 256.

Mārtiņam Ķīnā, kur mači notiek uz "hard" seguma, ir tikai otrais "Futures" līmeņa pusfināls šogad. Pirmo viņš sasniedza aprīļa sākumā "Futures 15 000" turnīrā Antaljā. Toreiz tika nopelnīti seši punkti, bet šonedēļ, spēlējot augstākas raudzes turnīrā, par pusfinālu pienākas astoņi.

.