Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Lileikite uzvar "Education Cup"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis un Lileikite uzvar "Education Cup"
Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts

Ar Latvijas tenisistu Miķeļa Lībieša un Linas Lileikites uzvarām noslēdzies junioru ITF sērijas turnīrs „Education Cup”, kas šonedēļ norisinājās Rīgā. Lībietis finālā pārspēja citu latvieti Mārtiņu Podžus, kamēr Lileikite uzveica somieti Salonenu.

Šonedēļ Rīgā norisinājās pirmais no diviem starptautiskajiem ITF junioru turnīriem „Educaton Cup”. Tas gan ir zemākās kategorijas (G5), tomēr uz to bija ieradušies pietiekami daudz ārvalstu sportisti. Vienspēļu titulus gan izcīnīja mūsu sportisti – puišiem labākais bija cēsnieks Miķelis Lībietis, bet meitenēm liepājniece Lina Lileikite.

Miķelis Lībietis turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, ko prata apliecināt visa turnīra gaitā. Sīvākā spēle Miķelim iznāca pusfinālā, kur trijos setos tika apspēlēts krievs Gļebs Mukhanovs – 6:2, 0:6, 6:2. Arī finālā tika gaidīta spraiga cīņa – 17 gadus vecā Lībieša pretinieks bija cits Latvijas jaunais talants Mārtiņš Podžus, kuram šobrīd ir tikai 15 gadu. Tomēr finālā Lībietis aizvadīja savu labāko spēli turnīrā un uzvarēja itin pārliecinoši – 6:3, 6:1.

Mārtiņam ar 2. vietu iznāca samierināties arī dubultspēļu turnīrā, kurā viņš startēja kopā ar savu brāli Jāni. Viņu pretinieki bija lietuvietis Benass Majausks un igaunis Daļins Poskura. Triju setu spēlē pretinieki bija veiksmīgāki ar 6:7(1), 6:4, 10:5, tomēr Mārtiņa un Jāņa starts turnīrā vērtējams tikai atzīstami.

Tikmēr meitenēm Latvijas tenisistes nebija starp galvenajām favorītēm (pēc reitinga), tomēr tas neliedza čempiones godu izcīnīt liepājniecei Linai Lileikitei. Veiksmīgo turnīru sēriju (Latvijas čempiones gods U-18 jauniešiem un pieaugušajiem) Lina turpināja arī šoreiz, uzvarot visas piecas pretinieces. Gan pusfinālā, gan finālā Lileikiete cīnījās pret Somijas sportistēm un abās reizēs uzvarēja trijos setos – vispirms ar 4:6, 6:2, 6:3 tika uzvarēta Sāna Sārteinena, bet pēc tam ar 7:6(3), 5:7, 6:0 arī Heini Salonena. No citām Latvijas sportistēm jāatzīmē arī Jūlijas Kuļibabas sniegums, kura aizkļuva līdz pusfinālam, kā arī Madaras Straumes sasniegums – pirmajā kārtā viņa apspēlēja ar pirmo numuru izlikto ukrainieti Oleksandru Piskunu, bet ceturtdaļfinālā zaudēja nākamajai čempionei.

Lileikitei bija iespēja kļūt arī par divkārtēju šī turnīra čempioni – kopē ar Diānu Bukājevu viņa sasniedza dubultspēļu finālu, kurā tomēr tika zaudēts turnīra galvenajām favorītēm, krievietēm Irinai Glimakovai un Anastasijai Vovkai – 6:4, 3:6, 4:10.

Jaunnedēļ lielākā daļa sportistu startēs „Rīga Open” junioru ITF turnīrā, kurš jau būs ceturtās kategorijas (G4). Tā dalībnieku sastāvs jau būs spēcīgāks – piedalīsies arī Latvijas čempions Artūrs Kazijevs.

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv