Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko otrdienas rītā tiksies ar Taškentā labi spēlējošo Jovanovski

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko otrdienas rītā tiksies ar Taškentā labi spēlējošo Jovanovski
Aļona Ostapenko
Foto: Pascal Ratthé

Aļona Ostapenko (WTA 78.) otrdien plkst. 8:00 sāks Taškentas "International" sērijas vienspēļu turnīru, sacenšoties ar 2013. gada čempioni un pagājušā gada finālisti Bojanu Jovanovski (WTA 106.).

Ostapenko tieši Taškentā debitēja WTA pamatturnīros, šeit pirms gada ar "wild card" sasniedzot 2. kārtu. Toreiz rangā atrodoties vēl tikai 407. vietā, Ostapenko pirmajā mačā ar 6:3, 7:5 apspēlēja Šaharu Pēru, bet 2. kārtā ar 2:6, 6:7(3) piekāpās Ksenijai Pervakai.

Ostapenko pirmoreiz WTA sacensībās ir starp izsētajām tenisistēm, tiekot pie septītā numura. Tāda privilēģija gan labu izlozi nav devusi. Pirmajā kārtā pretī būs bīstamā, bet ļoti nestabilā un bieži vien nemotivētā Jovanovski.

Ja viņu izdosies uzvarēt (un Aļonai ir pamatotas cerības uz uzvaru), tad 2. kārtā pretī stāsies vēl viena serbiete Aleksandra Kruniča vai Anete Kontaveita, pret kuru Ostapenko līdz šim bijušas divas sagrāves. Tā kā izloze noteikti nav nekāda pasaka pat tik vājā turnīrā, kāds tradicionāli ir Taškentā.

23 gadus vecā Jovanovski šobrīd rangā atrodas tikai 106. vietā. Droši var teikt, ka tā nav viņas spējām atbilstoša pozīcija. Bojana pirms 13 mēnešiem sasniedza savu rekordu, ieņemot 32. vietu. Izkrišana no simtnieka, protams, skaidrojama ar sliktiem rezultātiem.

Bojanai šogad WTA pamatsacensībās ir negatīva 11-18 bilance. Viņa tikai vienā turnīrā spējusi gūt vairāk par vienu uzvaru, maijā Romā tiekot pie diviem panākumiem. Piebilstams, ka Itālijā viņa sāka no kvalifikācijas, toreiz kopumā gūstot četras uzvaras. Tajā turnīrā arī gūtas sezonas abas Top 30 uzvaras, pieveicot 30. vietā bijušo Karolīnu Garsiju un 17. raketi Medisonu Kīsu.

Jovanovski četras reizes pieveikusi Top 10 spēlētājas. Divas uzvaras viņai ir pār Karolīnu Vozņacki, bet pa vienai pret Jeļenu Jankoviču un Viktoriju Azarenku. Tā kā spēlēt viņa prot. Problēma tāda, ka viņa pārāk bieži piedzīvo "neobligātus" zaudējumus. Divi spilgti piemēri no šī mēneša turnīriem Āzijā. Bojana WTA 125 turnīrā Ķīnā ar 2:6, 0:6 zaudēja Jafanai Vanai, bet nākamajā turnīrā Japānā (Tokijas "International") ar 1:6, 1:6 kapitulēja Risai Odzaki. Abi ir nenormāli rezultāti pret ITF līmeņa spēlētājām. Jovanovski šogad astoņas reizes zaudējusi otrā simta spēlētājām.

Jovanovski četras reizes spēlējusi WTA finālā. Zīmīgi, ka visi četri fināli bijuši divos turnīros. Abi ir sastāva ziņā vieni no sezonas vājākajiem turnīriem. Serbijas tenisiste 2012. gadā Baku finālā uzvarēja otrā simta spēlētāju Džūliju Koenu, bet 2013. gadā Taškentas finālā apspēlēja Olgu Govorcovu. Arī viņa tobrīd bija otrajā simtā. Jovanovski pērn zaudēja gan Baku, gan Tašktenas finālā, piekāpjoties attiecīgi Eļinai Svitoļinai un Karinai Knapai.

Jovanovski Taškentā spēlē piekto gadu pēc kārtas un šeit ir sakrājusi iespaidīgu 11-3 bilanci. Pēdējos divos Taškentas turnīros viņa tikusi līdz finālam, bet 2012. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu. Vien debijas reizē 2011. gadā fiasko jau 1. kārtā.

Zīmīgi, ka 78. vietā esošā Ostapenko būs rangā visaugstāk esošā tenisiste, ar kuru Jovanovski sacentusies šajā turnīrā. Aļona šo godu dalīs ar Japānas tenisisti Kurumi Naru. Jā, Bojana šeit spēlējusi arī pret kādreiz spējīgām tenisistēm Katerinu Bondarenko un Soranu Kirsteju, taču abas toreiz reitingā bija ārpus Top 90.

Tāpat kā Ostapenko, arī Jovanovski ir agresīva gala līnijas tenisa spēlētāja. Serbietei labākais sitiens ir "forehand". Kā zināms, Aļona bīstamāk uzbrūk ar "backhand". Par Jovanovski mīnusiem uzskatāma kustēšanās un vāja psiholoģiskā izturība. Abām mīļākais segums ir "hard", kas ir arī Taškentā. Mačs notiks turnīra galvenajā kortā un sāksies brīdi pēc plkst. 8:00, būs tiešraide internetā.

     [+] [-]

, 2015-09-29 09:14, pirms 9 gadiem
Protams jauna u.t.t. Bet tik trakas kluudas nevar pielaist kadas bija 2.Seta - Vienozimigi lidz sim sliktakais redzetais sets, pretiniece deva milijons iespeju, bet tas tika divaina karta partaisitas par pasu kludu,cerams,ka 3 Seta tomer atkal paradis labu sniegumu