Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks Floridā sāk ar divām uzvarām

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks Floridā sāk ar divām uzvarām
Kārlis Lejnieks
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks ar diviem panākumiem uzsācis ASV pilsētas Verobīčas „Future” turnīru. Vienspēļu turnīra pirmajā kārtā 22 gadus vecais latvietis ar 4:6, 6:4, 6:4 uzveica mājinieku Andrea Kolarini, bet dubultspēļu 1. kārtā pārī ar citu amerikāni Markusu Fjugeitu uzvarēja vēl pārliecinošāk – 6:1, 6:3.

2010. gada aprīlis 22 gadus vecajam Latvijas tenisistam izvērties ļoti sekmīgs. Divos „Future” turnīros Spānijā Kārlis aizcīnījās līdz sacensību finālam, kas ļāva nopelnīt 20 reitinga punktus un rangā tikt uz 708. vietu. Pie šādas pozīcijas Kārlis gan nedomā apstāties un šonedēļ ir devies uz ASV, kur Floridas pilsētā Verobīčā aizvada „Future” sērijas turnīru ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Jāpiemin, ka tieši Floridā Kārlis dzīvo un trenējas starp turnīriem.

Turnīrā, kas notiek māla seguma kortos, Kārlis gan bija spiests pieteikties ar „protected ranking”, jo dalībnieku sastāvs tajā ir itin pieklājīgs. Tas ļāva izvairīties no spēlēšanas kvalifikācijā. Vakar vakarā 1. kārtas cīņā vienspēļu sacensībās pretiniekos bija ASV pārstāvis Andrea Kolarini, kurš 18 gadu vecumā aizcīnījies līdz ranga 691. vietai. Spēle iznāca pietiekami sīva un Lejnieks uzvarēja trijos setos – 4:6, 6:4, 6:4. Nedaudz vēlāk Kārlis kopā ar amerikāni Markusu Fjugeitu aizvadīja arī dubultspēļu turnīra spēli, kurā uzvarēja krietni pārliecinošāk – 6:1, 6:3. Vienspēļu rangā tas ļāvis tikt pie viena punkta, bet dubultspēlēs punktus varēs iegūt, ja tiks sasniegts pusfināls.

Savu 2. kārtas pretinieku Lejnieks uzzinās tikai šovakar, kad savstarpējo cīņu aizvadīs ar 4. numuru izliktais amerikānis Gregs Oulets (ATP 431.) un Pjero Luizi no Venecuēlas (ATP 551.). Tikmēr dubultspēlēs Lejnieka un Fjugeita nākamie pretinieki būs ar 1. numuru izliktie vācieši Gero Kretšmers un Aleksands Sačko. Šis mačs notiks jau vēlu šovakar.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-28 08:25, pirms 14 gadiem
Malacis Kārlis!
Ja traumas netraucēs, tad varbūt ir iespēja Jušku kādu dienu panākt.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-28 16:57, pirms 14 gadiem
Super! Jūtams, ka nāk Tavs laiks!