Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem tenisistiem labas sekmes ITF turnīrā Rīgā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas jaunajiem tenisistiem labas sekmes ITF turnīrā Rīgā
Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts

Šonedēļ Rīgā norisinās viens no junioru ITF sērijas turnīriem „Education Cup”. Rīt paredzēts aizvadīt turnīra finālus un visos uzvarētāju godā var būt Latvijas sportisti. Puišiem finālā spēkosies Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus.

„Education Cup”, ka šonedēļ norisinās Rīgā, ir viens no G5 sērijas (zemākā) ITF junioru turnīrs, kurā piedalās gan vairāki Latvijas jaunie tenisisti, gan viesi no citām valstīm. Šodien turnīrā aizvadīti visi pusfināli, bet rīt izspēlēs finālspēles.

Puišu vienspēļu turnīrā finālā rīt sacentīsies divi Latvijas sportisti – ar pirmo numuru izliktais, 17 gadus vecais Miķelis Lībietis un 15 gadus vecais Mārtiņš Podžus. Pusfinālā Miķelis ar 6:2, 0:6, 6:2 uzveica Gļebu Mukhanovu no Krievijas, bet Podžus ar 6:0, 6:0 sagrāva Nīderlandes sportistu Džosefu Van Dorenu. Turnīra gaitā Mārtiņš gan zaudējis divus setus, kamēr Lībietim šodien iznāca zaudēt pirmo, kas neļauj droši prognozēt šīs spēles uzvarētāju. Puiši dubultspēļu finālā arī spēlēs Mārtiņš Podžus – kopā ar brāli Jāni viņš cīnīsies pret lietuvieti Benasu Majausku un igauni Daņilu Proskuru.

Meiteņu turnīrā finālu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs sasniegusi 17 gadus vecā Lina Lileikite, kura pirms nedēļas kļuva par Latvijas čempioni kā U-18, tā pieaugušo grupā. Šodien vienspēļu pusfinālā Lina ar 4:6, 6:2, 6:3 pieveica somieti Sānu Sārteinenu, bet finālā tiksies citu somieti Heini Salonenu, kura pa ceļam uz finālu uzveica citas Latvijas sportistes Zani Zariņu un Jūliju Kuļibabu. Dubulspēļu finālā Lina kopā ar Diānu Bukājevu spēkosies pret krievietēm Irinu Glimakovu un Anastasiju Vovku.

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv