Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška sasniedz ceturtdaļfinālu Kazahstānā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška sasniedz ceturtdaļfinālu Kazahstānā
Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis, eSports.lv

Latvijas tenisists Andis Juška šodien guvis uzvaru Alma-Atas „Challenger” vienspēļu turnīra 2. kārtas spēlē, ar 6:2, 5:7, 6:2 pieveicot francūzi Žanu Noelu Insausti. Tādējādi sportists ieguvis 13 reitinga punktus un rīt spēlēs ceturtdaļfinālā.

Alma-Atas (Kazahstāna) „Challenger” tenisa turnīrs Andim Juškam šorīt jau iesākās ar nelielu treniņu – bija jāpabeidz vakar iesāktā 1. kārtas spēle pret jaunzēlandieti Hosē Rubinu Stetamu. Šajā spēlē gan jāizspēlē tikai divas izspēles – Juška bija vadībā ar 6:4, 6:6 un 5:4 taibreikā un savu iespēju izmantoja, noslēdzot maču taibreikā ar 7:4.

Pēc divu stundu atelpas Andis kortā devās vēlreiz, lai aizvadītu nu jau otrās kārtas maču, kurā viņa sāncensis bija 25 gadus vecais francūzis Žans Noels Insausti, kuram ATP rangā tikai 451. vieta. Latvijas tenisistam šajā mačā tika atvēlēta favorīta loma, jo arī rangā augstāka vieta ir latvietim – 272.

Spēles sākums Andim izdevās – uzreiz breiks un 2:0. Francūzis gan uzreiz atspēlējās, taču zaudēja nākamos četrus geimu, ļaujot Andim uzvarēt pirmo setu ar 6:2. Otrā seta sākumā Insausti ieguva 3:0 vadību, taču to nosargāt nespēja. Pie rezultāta 4:4 Juška tika priekšā ar 40:0 pie pretinieka serves, tomēr realizēt kaut vienu no breikbumbām nespēja. Divas iespējas uzvarēt pie pretinieka serves Andim bija arī pie 5:5, tomēr arī tās palika neizmantotas, kam sekoja soda – vairākas kļūdas pie savas serves deva setbumbas pretiniekam, kas arī tika izmantotas – 5:7.

Neveiksmīgā otrā seta galotnē Andi nebija salauzusi, jo ļoti pārliecinoši tika uzsākts trešais – astoņas uzvarētas izspēles pēc kārtas un 2:0. Seta septītajā geimā Juška vēlreiz tika pie breika, bet astotajā noslēdza spēli savā labā – 6:2, 5:7, 6:2.

IIekļūšana ceturtdaļfinālā Juškam devusi 13 reitinga punktus, bet Anda nākamais pretinieks rīt būs
19 gadus vecais krievs Iļja Beļajevs (ATP 326.). Visticamāk šodien Andim kopā ar Denisu Pavlovu būs jāaizvada arī dubultspēļu ceturtdaļfināla spēle, kuras pretinieki pagaidām gan vēl nav zināmi.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-26 13:43, pirms 15 gadiem
nu normāli, Juška beidzot nostiprinās savu loģisko 2.pozīciju LV tenisistu starpā, jo Pavlovs nu nekādi nav stiprāks par Andi.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-26 13:43, pirms 15 gadiem
Malacis! Labas iespējas varbūt pacīnīties par titulu!

     [+] [-]

, 2009-08-26 21:40, pirms 15 gadiem
lai turās! Cik tad ilgi var maisīties pa trešo simtu?