Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Sevastovai pēdējā pārbaude pirms Vimbldonas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Sevastovai pēdējā pārbaude pirms Vimbldonas
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šodien sāks pēdējo turnīru pirms Vimbldonas, kā izsētajās spēlētājas no 2. kārtas startējot "Premier 700" sērijas turnīrā Anglijas pilsētā Īstbornā. Ostapenko spēlēs plkst. 13:00, bet Sevastovas mača sākums ap plkst. 16:00.

Aļona Ostapenko (#12) – Kaja Kanepi (#44)

Aļonai Ostapenko šodien būs pirmā atrādīšanās kopš murgainā "French Open", kur Aļona čempiones statusā vienspēļu turnīrā netika galā ar milzīgo uztraukumu un izstājās jau pēc pirmā mača. Bezcerīgi tika nospēlēts arī abos dubultspēļu turnīros. Ostapenko pēdējais mačs bija 31. maijā.

Īstbornas turnīrs Ostapenko ir tradicionāla pieturvieta pirms došanās uz Vimbldonu, šeit spēlējot arī iepriekšējās divās sezonās. Aļonas neilgā Īstbornas turnīra karjera ir vienkārša un stabila – abas reizes uzvara pirmajā mačā un zaudējums otrajā cīņā. Aļona 2016. gadā negribīgi uzvarēja Darju Kasatkinu, pēc tam zaudējot Dominikai Cibulkovai, bet 2017. gadā, kā izliktā spēlētāja sākot no 2. kārtas, pirmajā mačā pieveica Karlu Suaresu Navarro, bet otrajā mačā zaudēja Johannai Kontai.

Tagad viņai spēcīga pretiniece jau pirmajā mačā. 33 gadus vecā Kaja Kanepi ir bīstama uz visiem segumiem. Runājot par zālāju, viņas spilgtākais sasniegums ir divi ceturtdaļfināli Vimbldonā (2010, 2013). Pirms astoņiem gadiem ceturtdaļfināls sasniegts arī Birmingemas turnīrā.

Kanepi pagājušā gada vasarā sekmīgi atgriezās tenisā un tika līdz "US Open" ceturtdaļfinālam, bet šogad viņai WTA līmenī spožu panākumu nav – tikai viens ceturtdaļfināls, to sasniedzot janvārī Brisbenā. Kaja "Australian Open" zaudēja 3. kārtā (Suaresai Navarro), bet "French Open" neveiksme jau 1. kārtā (pret Kasatkinu), tiesa, tolaik igaunietei bija kājas savainojums.

Tagad Kanepi ir labākā kondīcijā un kopš "French Open" sasniegusi 8-1 bilanci. No šiem deviņiem mačiem WTA turnīros gan tikai viens – vakar gūtā 6:2, 6:4 uzvara pret Japānas tenisisti Kurumi Naru. Kanepi pirms tam tika līdz ceturtdaļfinālam ITF 100 000 turnīrā Ilklijā uz zālāja seguma un uzvarēja ITF 60 000 turnīrā Brešā uz māla.

Kanepi šogad zaudējusi visos četros mačos pret Top 20 spēlētājām. Viņai pret Top 20 tenisistēm ir septiņu zaudējumu sēriju, kas turpinās kopš 2015. gada sezonas – Kaja pēdējo reizi divdesmitnieka spēlētāju uzveica tā gada maijā, kad Madridē pārspēja 17. numuru Medisonu Kīsu.

Četru WTA titulu īpašniece Kanepi savas karjeras produktīvākajā posmā guva 11 uzvaras pret ranga pirmā desmitnieka spēlētājām. Visbiežāk uzvarētā Top 10 pretiniece bija Jeļena Jankoviča, kura pieveikta četras reizes. Kanepi divreiz spējusi satriekt Karolīnas Vozņacki aizsardzību – 2011. gadā Tokijā un 2012. gadā "French Open". Pirmā mača laikā Vozņacki bija ranga līdere.

Ostapenko pirmoreiz sacentīsies ar bijušo Igaunijas pirmo raketi Kanepi, bet jau trīs reizes ir tikusies ar pašreizējo mūsu kaimiņu labāko spēlētāju Aneti Kontaveitu, viņai zaudējot visos trīs mačos. Pret Kanepi galvenā problēma var būt tā pati, kas mačos pret Kontaveitu. Runa ir par Ostapenko otro servi – vai spēcīgi sitošā Kanepi to nežēlos.

Anastasija Sevastova (#21) – Harieta Dārta (#181)

Anastasijai Sevastovai šodien būs iespēja gūt retu uzvaru uz īstā zālāja seguma. Runa ir par to zālāju, kas ir Anglijā, nevis Maljorkā. Sevastovai ārpus Maljorkas ir 1-9 bilance, vienīgo uzvaru gūstot pagājušajā gadā Vimbldonā pret Jūliju Putincevu, kurai uz šī seguma ir tikai divas uzvaras.

Sevastova Īstbornā līdz šim spēlējusi tikai vienreiz, 2011. gadā 1. kārtas mačā ar 7:5, 6:1, 6:3 zaudējot Petrai Kvitovai. Arī šoreiz Anastasijai varēja būt mačs pret čehu kreili, taču Kristīna Pliškova vakar ar 5:7, 6:3, 3:6 zaudēja "wild card" saņēmušajai mājiniecei Harietai Dārtai. Uzvara pār ranga 78. vietā esošo Pliškovu Dārtai ir karjeras lielākā uzvara.

21 gadu vecā tenisiste pārsvarā spēlē ITF turnīros, jo viņai arvien nav WTA līmenim nepieciešama reitinga – šobrīd ieņemtā 181. vieta ir Dārtas rekords, par deviņām pozīcijām labojot pirms nedēļas sasniegto iepriekšējo rekordu.

Uzvara pār Pliškovu Dārtai arī ir pirmais panākums WTA pamatturnīros. Kā perspektīva jaunā britu tenisiste Dārta saņēmusi "wild card" Anglijā notiekošajos turnīros, bet pagaidām uzvarēt nebija izdevies. Starp citu, viņa "wild card" ieguva arī nākamajā nedēļā gaidāmajā Vimbldonas turnīrā.

Lielbritānijas tenisistēm ir raksturīga laba spēlētprasme uz zālāja seguma, un tas attiecas arī uz Dārtu – pagaidām gan tikai ITF līmenī (neskaitot vakardienas uzvaru). Dārtai šis mēnesis bijis produktīvs otrā līmeņa turnīros, kur Harietai viens pusfināls un divi ceturtdaļfinālu.

Sevastovai šodienas mačā ir gan plusi, gan arī viens mīnuss. Pozitīvais ir tas, ka pretiniece vakar spēlēja ļoti vēlu un maču pabeidza līdz ar tumsas atnākšanu, bet šodien kortā jābūt daudz agrāk – tā būs trešā spēle no plkst. 13:00. Otrkārt, viņai ikdienā bieži negadās mači pret tāda stila pretiniecēm kā Sevastova, turklāt WTA līmenī uzvaru gūšanas ziņā visa pieredze ir viena uzvara.

Sevastovas sakarā aktuāls jautājums ir par to, cik izsalkusi viņa būs pēc pieciem mačiem Maljorkā un vilšanās finālā. Pēc vienas brīvdienas jāspēlē atšķirīgos apstākļos. Skaidrs, ka Sevastovai šis turnīrs pat neveiksmīga starta gadījumā būs vērtīgs, jo pirms Vimbldonas prakse uz zālāja seguma ir nepieciešama. Maljorkā Vimbldonai nevar nopietni gatavoties.

Anastasijai arī pēc viena mača pārtraukuma būs parocīga pretiniece. Dārta ir agresīva tenisiste, pret kuru uzvaras gūšanai var pietikt ar bumbiņas atsišanu un pretinieces kļūdu gaidīšanu, jo tādas mocīšanās kā Maljorkas finālā pret Tatjanu Mariju un viņas "slaisiem" un skriešanu pie tīkla šodien nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-26 08:16, pirms 6 gadiem
Īsti jau abām mūsējām nav variantu uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 09:36, pirms 6 gadiem
aizermans rakstīja: Īsti jau abām mūsējām nav variantu uzvarēt.
Cerēsim vismaz uz niču.

"izsētajās spēlētājas"

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 10:09, pirms 6 gadiem
"Sevastova Īstbornā līdz šim spēlējusi tikai vienreiz, 2011. gadā 1. kārtas mačā ar 7:5, 6:1, 6:3 zaudējot Petrai Kvitovai".

WTF?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 11:34, pirms 6 gadiem
Par to baigo zālāja atšķirību Bērziņš kladzina jau 3 gadu. Ja Rafa tur trenējas, tad baigo šķirbu neredzu. Intensīvāka saule ir vienīgais faktors.
Sevai īsti nebija labi ar elkoni arī finālā līdz ar to laba serve paliek uz jautājuma zīmes.
Penkai gan jānoplosās par 110% pēc mēneša atvaļinājuma.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 11:51, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Par to baigo zālāja atšķirību Bērziņš kladzina jau 3 gadu. Ja Rafa tur trenējas, tad baigo šķirbu neredzu. Intensīvāka saule ir vienīgais faktors.
Sevai īsti nebija labi ar elkoni arī finālā līdz ar to laba serve paliek uz jautājuma zīmes.
Penkai gan jānoplosās par 110% pēc mēneša atvaļinājuma.
Kas tev par stulbām iesaukām tenisistēm?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 12:28, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Par to baigo zālāja atšķirību Bērziņš kladzina jau 3 gadu. Ja Rafa tur trenējas, tad baigo šķirbu neredzu. Intensīvāka saule ir vienīgais faktors.
Sevai īsti nebija labi ar elkoni arī finālā līdz ar to laba serve paliek uz jautājuma zīmes.
Penkai gan jānoplosās par 110% pēc mēneša atvaļinājuma.
Bet ko darit, ekspertam vienmer labak zinams ! Redz ka sodien pietiksot ar vienkarsu bumbinas atsisanu, cerams ka ta ari bus ! Gribetu redzet sito jautajumu kada sakariga preses konference (kapec vienkarsi neatsitat bumbinu un negaidijat kludas) tur tacu puse no zaales butu gar zemi.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-26 14:28, pirms 6 gadiem
Kaija sit diezgan briesmīgi. Ļenai jau rekete gaisā un pati gar zemi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja