Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko iekļūst prestiža junioru turnīra finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko iekļūst prestiža junioru turnīra finālā
Aļona Ostapenko
Foto: Ian Dorward

17 gadus vecā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien sasniedza finālu prestižajā junioru turnīrā "Nike Junior International Roehampton". Ostapenko piecos mačos Londonā nav zaudējusi nevienu setu.

Ostapenko (41. vieta junioru reitingā) pirmajos četros mačos zaudēja tikai 13 geimus, bet šodien saskārās ar pirmo nopietno pārbaudījumu un to izturēja, ar 7:6(8), 6:2 uzveicot junioru reitinga 46. vietā esošo Slovākijas tenisisti Viktoriju Kuzmovu (16).

Aļona 1. setā atspēlējās divreiz – vispirms atguva breiku (2:4), bet vēlāk taibreikā novērsa vairākas setbumbas. Kuzmovai bija pat divas pēc kārtas pie rezultāta 6:4. Savukārt 2. setā Ostapenko veica starta izrāvienu 4:0 un, lai arī vienu breiku uzreiz zaudēja, cerības uz izglābšanos pretiniecei nedeva. Aļonas pretiniece finālā būs 16 gadus vecā slovākiete Kristina Šmiedlova (#11).

Londonā notiekošais turnīrs ir "Grade 1" līmeņa sacensības. Tas junioru sacensību piramīdā ir trešais līmenis pēc "Grand Slam" un "Grade A" sacensībām (pieci turnīri, ieskaitot "Orange Bowl"). Ostapenko pēdējais "Grade 1" fināls bija pagājušā gada decembra sākumā Floridā, kur viņa uzvarēja prestižajā "Eddie Herr" turnīrā.

"Nike Junior International Roehampton" notiek uz zāliena seguma un junioriem ir pēdējā sagatavošanās Vimbldonas turnīram. Pērn šeit un pēc tam arī Vimbldonā uzvarēja Belinda Benčiča. 2012. gadā tas pats izdevās Juženijai Bušārai.

     [+] [-]

, 2014-06-26 17:18, pirms 10 gadiem
neko par punktiem, preemijaam, vai naakamo pretinieci

     [+] [-]

, 2014-06-27 00:30, pirms 10 gadiem
arviic22 rakstīja: neko par punktiem, preemijaam, vai naakamo pretinieci
lasi par pretinieci, naudas prēmijas junioros gan laikam nav