Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova otrajā turnīrā pēc kārtas tiksies ar Kruniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova otrajā turnīrā pēc kārtas tiksies ar Kruniču
Anastasija Sevastova
Foto: Istanbul Cup

Anastasija Sevastova šodien atkal tiksies ar Serbijas tenisisti Aleksandru Kruniču, kurai pagājušajā nedēļā neatdeva nevienu geimu Stambulā. Abu sezonas trešā cīņa notiks Rabātā un sāksies ap plkst. 15:00.

Sevastova ar Kruniču pēdējoreiz sacentās tieši pirms septiņām dienām Stambulā, kur gan īsta sacensība izpalika. Kruniča Turcijā ieradās no Belgradas, kur pēc iepriekšējās nedēļas nogalē nospēlētiem diviem mačiem izlases sastāvā bija gan emocionāli, gan fiziski iztukšota. Kruniča Nastjai maču Stambulā atklāti atdeva.

Sevastova kopš tā laika guva vēl vienu uzvaru, Turcijā pieveicot Juhannu Lāšoni. Iegūtie 60 reitinga punkti vakar ļāva veikt 10 vietu kāpumu WTA rangā, kur viņa šonedēļ atrodas 86. vietā. Kruniča joprojām ir otrajā simtā, ieņemot 123. vietu.

Kruniča Rabātā spēlēja kvalifikācijā, kur bija izlikta ar pirmo numuru. Tādējādi viņa bija brīva no 1. kārtas, aizvadot tikai divus mačus un abos uzvarēja trešā simta tenisistes – 6:1, 6:2 pret Marinu Meļņikovu un daudz grūtāka uzvara pār talantīgo spānieti Sāru Soribesu Tormo (6:3, 5:7, 7:5).

Kruničai šodien tātad būs jāspēlē trešo dienu pēc kārtas. Kruniča WTA pamatturnīros zaudējusi sešus mačus pēc kārtas, turklāt zaudējusi arī jau 12 setus pēc kārtas!

Sevastovas un Kruničas tikšanos Stambulā par nopietnu maču saprotamu iemeslu dēļ nevar uzskatīt. Kad Kruniča ir bijusi labākā noskaņojumā un ar lielāku enerģijas daudzumu, viņa Sevastovai sagādājusi ne mazums problēmu. Anastasija Serbijas tenisistei martā ar 4:6, 3:6 zaudēja Maiami kvalifikācijā un ar 3:6, 3:6 oktobrī piekāpās Lincas kvalifikācijā. Abas spēles notika uz "hard" seguma. Uz tā Sevastovai pret Kruniču ir negatīva 0-2 bilance, bet uz māla ir 2-0. Sevastova 2013. gadā Bogotas kvalifikācijā Kruniču pieveica ar 6:2, 4:6, 6:3.

Skaidrs, ka uz māla vai arī uz ļoti lēna "hard" (piemēram, Kremļa kausa variants) ir labākas izredzes uz uzvaru pret spēcīgām un meistarīgākām tenisistēm. Lēnāks segums viņai dod vairāk laika aizsardzībai un arī sev vēlamo uzbrukuma variantu izmantošanai. Kruničas spēle ir ļoti atkarīga no ātruma, ko viņa noguruma dēļ pirms septiņām dienām nevarēja izmantot.

Kā būs šoreiz, uzzināsim aptuveni ap plkst. 15:00. Sevastova un Kruniča kortā dosies pēc Tatjanas Marijas un Anastasijas Rodionovas spēles. Piebilstams, ka Sevastovai šodien divas spēles, jo Anastasija Marokā startēs arī dubultspēļu turnīrā, tajā piedaloties kopā ar Slovākijas tenisisti Mihaelu Hončovu. Viņas 1. kārtā sacentīsies ar Rumānijas un Polijas duetu Andrea Mitu/Katažina Pitera.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-26 09:34, pirms 8 gadiem
...atklāti atdeva Stambulā?...tas nozīmē, ka šodien Kruniča gaida alaverdi?

  +1 [+] [-]

, 2016-04-26 15:07, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka šodien Sevastova labprātīgi atdod spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja