Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai kārtējais zaudējums pamatturnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai kārtējais zaudējums pamatturnīros
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Diānai Marcinkevičai nav izdevies pārvarēt Francijas ITF 50 000 pamatturnīra pirmo kārtu, piekāpjoties Nīderlandes tenisistei Leslijai Kerhovei. Tikmēr "Future 10 000" turnīrā Horvātijā viena uzvara pamatsacensību sasniegšanai nepieciešama Jānim Podžus.

Diānai Marcinkevičai (WTA 246.) pieaugušo sacensībās ar ranga 386. vietā esošo Kerhovi bija tikusies divreiz. Pērn Nīderlandē uz māla zaudēts divos setos, bet šogad Francijā telpās uz "hard" seguma uzvarēts trīs partijās.

Arī šoreiz Francijā uz tāda paša seguma tika spēlēti trīs seti, taču šoreiz nācās samierināties ar zaudējumu – 2:6, 6:0, 3:6. Marcinkeviča nopelnīja sešus ranga punktus un sacensības Francijā jau noslēgusi, jo dubultspēlēs nepiedalīsies.

Vienas uzvaras attālumā no pamatturnīra Vrsarā (Horvātija) "Future 10 000" sacensībās ir Mārtiņš Podžus (ATP 919.). Turnīrs lietus dēļ pamatīgi iekavējies, un kvalifikācijas sacensībās plāno pabeigt tikai rīt, divas dienas vēlāk nekā tam vajadzēja būt. Lai spēlētu pamatturnīrā, jāpārvar četras kārtas.

Pateicoties izliktā tenisista statusam, M. Podžus no 1. kārtas bija brīvs, bet otrajā ar 6:2, 6:2 sagrāva vācieti Marko Tesanoviču (20 gadi, bez ranga). Šodien 3. kārtā Podžus ar līdzīgu rezultātu (6:3, 6:2) uzveica vēl vienu bez ranga esošo tenisistu – 19 gadus veco horvātu Antunu Vidaku.

Rīt Podžus aizvadīs izšķirošo maču par tiesībām spēlēt pamatturnīrā, sacenšoties ar Serbijas tenisistu Sasu Stojisavļeviču. 26 gadus vecais tenisists pašreiz rangā atrodas 749. vietā, bet viņa rekords ir 672. vieta.

Horvātijā spēlēja arī Jānis Podžus (bez ranga). Viņš 1. kārtā ar 6:2, 6:0 sagrāva bez ranga vietas esošo bulgāru Vasilu Šandarovu. No 2. kārtas Jānis bija brīvs, jo viņa pretinieks austrietis Ambross Morbicers no cīņas atteicās.

Visbeidzot 3. kārtas barjera J. Podžus bija pārāk augsta, jo pretiniekos trāpījās visnotaļ labi zināmais spānis Pere Riba. Viņš pirms diviem gadiem bija ranga 65. vietā, bet pēc gurna operācijas noslīdējis uz 974. vietu. Jānis spānim kapitulēja ar 1:6, 1:6.