Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai uzvara, Marcinkevičai un Lejniekam zaudējumi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastovai uzvara, Marcinkevičai un Lejniekam zaudējumi
Anastasija Sevastova
Foto: www.opendecagnes.com

Ar mainīgām sekmēm vakar starptautisko tenisa turnīra vienspēļu 1.kārtas mačus aizvadījuši Latvijas tenisisti. Anastasija Sevastova iekļuvusi nozīmīgā Bronksas ITF tenisa turnīra 2. kārtā, kamēr Diāna Marcinkeviča un Kārlis Lejnieks cietuši neveiksmes attiecīgi Bosnijā un Hercogovinā un Meksikā.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Latvijas vienspēļu tenisa līdere Anastasija Sevastova (WTA 57.) „US Open” sacensībām iesildās ar ITF 100 000 sērijas turnīru Ņujorkas pilsētas daļā Bronksā. dalībnieču sastāvs šajā turnīrā nepavisam nav vājš – piemēram, ar pirmo numuru izlikta čehiete Lusija Safarova, kurai WTA rangā 28. vieta. Liepājniece vienspēļu turnīrā ir izlikta ar 6.numuru, bet pirmajā kārtā ar 6:2, 7:6(4) uzveica austrālieti Sofiju Fergusoni (WTA 117.). Nākamā Sevastovas pretiniece būs Lielbritānijas sportiste Anne Ketovanga (WTA 145.), ar kuru kopā Anastasija startē dubultspēļu turnīrā. Jau ziņojām, ka pirmajā kārtā Sevastovas un Ketovangas duets apspēlēja citu latvieti Līgu Dekmeijeri un kanādieti Mariju Īvu Peletjē, bet ceturtdaļfinālā viņu sāncenses būs amerikānietes Šinana Feterstone un Sanasa Maranda. WTA vienspēļu rangā Sevastova pagaidām tikusi pie 20, bet dubultspēlēs pie 40 reitinga punktiem.

Neveiksmīgi Bosnijas un Hercegovinas pilsētas Dobojas ITF 10 000 sērijas turnīrs sācies Diānai Marcinkevičai (WTA 530.). Neskatoties uz to, ka vienspēļu turnīrā 18 gadus vecā latviete tika izlikta ar 3. numuru, pirmās kārtas spēlē viņa piekāpās kvalifikācijas turnīru pārvarējušajai krievietei Poļinai Rodionovai (WTA 795.) – 4:6, 6:3, 4:6. Turnīrs Diānai gan turpināsies – dubultspēļu turnīra pirmās kārtas mačā viņa kopā ar krievieti Poļinu Vinogradovu spēlēs pret Nilgenas Ametspahičas (Šveice) un Neiras Fitičas (Bosnija un Hercegovina) duetu.

Ar zaudējumu 1.kārtā Meksikas pilsētas Zakatekasas „Future” vienspēļu turnīrs noslēdzies Latvijas sportistam Kārlim Lejniekam (ATP 525.). Turnīrā Kārlis bija izlikts ar 3.numuru un pirmajā mačā tikās ar austrālieti Krisu Lečeru (ATP 1387.). Diemžēl latvietim izdevās uzvarēt tikai pirmo setu, bet mačā neveiksme – 6:3, 1:6, 4:6. Kārlis gan turpina dalību dubultspēļu sacensībās. Kopā ar lietuvieti Dovidu Sakini pārvarēta pirmā kārta – 3:6, 6:3, 10:8 pret Heidnu Luisu (Barbadosa) un Nimu Rošanu (Austrālija). Ceturtdaļfinālā pretī Latvijas un Lietuvas duetam stāsies amerikāņi Pīters Ārtss un Kristofers Racs.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

 +10 [+] [-]

, 2010-08-25 07:35, pirms 14 gadiem
Prieks par Sevastovu

  +8 [+] [-]

, 2010-08-25 11:00, pirms 14 gadiem
nu nesaprotu ko Kārlis dara tajos FUTURE ar savu ranga vietu! Ja grib kaut ko sasniegt, jākapā Čelendžeru kvalos! kaut vai 5 pēc kārtas, kamēr kāds pārvarēts un izieta kāda kārta pamatsetkā. Tie ir citi punkti, cita pieredze un cits līmenis! Future tā ir māžošanās profesionālā līmenī - vieta, kur iesildīties pirms nopietnākiem turnīriem, ja karjerā ir nopietni mērķi. Ja Tu zaudē, neesi nekas, bet ja vinnē - tik un tā, neesi nekas un ar tiem pāris punktiem dzīvē nekas nemainās...

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 11:24, pirms 14 gadiem
Interesanti būs spēlēt kopā d/s, pēc tam, kad viena otru būs apspēlējusi v/s!
Par Sevastovu!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-25 11:57, pirms 14 gadiem
Tanabe rakstīja: nu nesaprotu ko Kārlis dara tajos FUTURE ar savu ranga vietu! Ja grib kaut ko sasniegt, jākapā Čelendžeru kvalos! kaut vai 5 pēc kārtas, kamēr kāds pārvarēts un izieta kāda kārta pamatsetkā. Tie ir citi punkti, cita pieredze un cits līmenis! Future tā ir māžošanās profesionālā līmenī - vieta, kur iesildīties pirms nopietnākiem turnīriem, ja karjerā ir nopietni mērķi. Ja Tu zaudē, neesi nekas, bet ja vinnē - tik un tā, neesi nekas un ar tiem pāris punktiem dzīvē nekas nemainās...
Interesanti, kur Lejniekam vajadzētu spēlēt ar savu 530. reitinga vietu, US Open? Ar tādu reitinga vietu pat normāla čelendžera kvalī nevar tikt, nepērkot WC. Fjūčers ir ideāli piemērots tagadējam viņa spēles līmenim, ja jau netiek galā ar spelētājiem, kuri nav pat pirmaja tūkstotī. Fjūčeros vismaz var sakrāt punktus, lai arī ļoti maz, bet braukāšana pa čelendžeru kvaļiem ar tagadējo spēles līmeni būtu laika un naudas tērēšana. Tur iziešana pamatsetkā un kādas spēles vinnēšana vēl kādu laiku nespīd.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 12:49, pirms 14 gadiem
Slice rakstīja: Interesanti, kur Lejniekam vajadzētu spēlēt ar savu 530. reitinga vietu, US Open? Ar tādu reitinga vietu pat normāla čelendžera kvalī nevar tikt, nepērkot WC. Fjūčers ir ideāli piemērots tagadējam viņa spēles līmenim, ja jau netiek galā ar spelētājiem, kuri nav pat pirmaja tūkstotī. Fjūčeros vismaz var sakrāt punktus, lai arī ļoti maz, bet braukāšana pa čelendžeru kvaļiem ar tagadējo spēles līmeni būtu laika un naudas tērēšana. Tur iziešana pamatsetkā un kādas spēles vinnēšana vēl kādu laiku nespīd.
Kāpēc US Open? Nepārspīlē, vecozēn, ar Challenger tūri pagaidām būtu pietiekoši, lai celtu līmeni. Un, pirms raksti, varēji jau arī nedaudz iedziļināties, nevis vienkārši bārstīt spriedumus par netikšanu kvalos. Paņemsim kaut vai šo nedēļu:
1. Astana Open, 50.000 $; Kārlis ne tikai būtu pamatsetkā, bet būtu pat 6.sētais
2. Ženēvas Open, 30.000 $; Easy pamatsetka. C.Reix, kurš ir kādas 200 vietas un C.Renards, kurš ir 800.rangā izgāja kvali.
3. Monerbio, Itālija, 64.000 $; Easy pamatsiets.

Vai, piemēram, tas pats Grots, kas pagājušajā nedēļā vinnēja Pavlovu un pēc tam tika arī pamatsietā. Tāds pats Kārļa līmeņa špīleris, vai arī G.Naso, kurš San Sebastjanā pagājušajā nedēļā ne tikai izgāja kvali, bet paņēma arī 2 kārtas pamatturnīrā! 18 punkti un gandrīz 100 vietas uz augšu! Pie kam kāda pieredze salīdzinājuma ar FUTURE! Tur Tu vari trāpīt uzspēlēt ar ļoti augsta līmeņa tenisistiem - Volandri, Lapenti, Kuņitsins u.tml.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 16:34, pirms 14 gadiem
piekrītu Tanabe.
Kaža bailīgs, labāk zile rokā nekā mednis kokā. Ieteiktu riskēt vai spēlēt parmaiņus 2 futur, tad laimi čelengerā un regulāri. Protams ja maks atļauj.