Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus ar Cicipasa brāli uzvar ITF dubultspēļu turnīrā Austrijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus ar Cicipasa brāli uzvar ITF dubultspēļu turnīrā Austrijā
Mārtiņš Podžus. Foto: www.prezidentotaure.lt

Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus kopā ar Grieķijas spēlētāju Petrosu Cicipasu sestdien kļuva par čempionu ITF M25 sērijas turnīrā Kontingbrunnā, izcīnot 10. ITF dubultspēļu trofeju.

Podžus un Cicipass māla seguma turnīrā Austrijā bija izsēti ar pirmo numuru un finālā ar 6:3, 6:3 apspēlēja ar otro numuru izlikto Čehijas un Krievijas pāri Davids Poljaks/Aleksandrs Ševčenko.

Podžus otro nedēļu pēc kārtas uzvarēja M25 turnīrā Austrijā – viņš pagājušajā nedēļā ar vietējo tenisistu Nīlu Oberlaitneru palika nepārspēts Telfsā.

27 gadus vecais Podžus, kurš ATP dubultspēļu rangā ir 561. vietā, izcīnīja 10. ITF titulu. No tiem seši iegūti ar dvīņubrāli Jāni, bet pārējie četri ar dažādiem pāriniekiem. Par uzvaru M25 turnīrā pienākas 20 reitinga punkti.

Savukārt 20 gadus vecais Cicipass (#308) tika pie otrā ITF titula. Viņam pirmais bija pagājušajā gadā M15 turnīrā Monastīrā.

Pateicoties sava brāļa Stefanosa superzvaigznes statusam, Petrosam kopā ar ATP ranga ceturto numuru vairākas reizes bijusi iespēja ar "wild card" palīdzību spēlēt ATP turnīros. Tur gan ļoti pieticīgas sekmes ar tikai divām uzvarām 13 mačos.