Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča un Pavlovs sasniedz dubultspēļu finālus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča un Pavlovs sasniedz dubultspēļu finālus
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Veiksmīgi dubultspēļu tenisa turnīros šonedēļ cīņās Latvijas sportisti Diāna Marcinkeviča un Deniss Pavlovs. Diāna Itālijā kopā ar mājinieci Korinu Dentoni cīnīsies par Breščijas ITF 25 000 titulu, bet Deniss kopā ar baltkrievu Aleksandru Buriju cīnīsies Polijas pilsētas Sobotas „Future” finālā.

19 gadus vecā Diāna Marcinkeviča otro nedēļu pēc kārtas spēlē Itālijā – šoreiz Brešcijas ITF 25 000 turnīrā. Vienspēlēs pārāk neveicās – pēc kvalifikācijas pārvarēšanas tika zaudēts pamatturnīra 1.kārtā pret Anastasiju Grimaļsku (Itālija). Toties dubultspēlēs kopā ar citu itālieti Korinu Dentoni izdevies izcīnīt jau trīs uzvaras.

Pavisam viegla bija 1.kārta, kurā netika zaudēts ne geima pret mājinieču duetu Frančeska Bonometi un Kamilla Litlvuda. Ceturtdaļfinālā spēle bija krietni smagāka – tikai ar 6:4, 4:6, [12:10] izdevās apspēlēt ar 3.numuru izliktās Magdu Lineti (Polija) un Andrianu Peresu (Venecuēla). Šodien pusfinālā pretiniekos bija Laura-Joanas Andrejas (Rumānija) un Aleksandras Sasnovičas (Baltkrievija) duets. Arī viņu apspēlēšanai vajadzēja trīs setus – 4:6, 6:0, [10:7].

Par iekļūšanu finālā Diāna ieguvusi 34 dubultspēļu ranga punktus, bet rīt tiem iespējams pievienot vēl 16. Lai to izdarītu finālā jāuzveic horvātietes Terezas Mrdezas un slovēnietes Masas Zecas Peskiričas duetu.

Tikmēr Deniss Pavlovs šonedēļ cīnās Polijas pilsētas Sobotas „Future” 15 000 turnīrā. Vienspēlēs Deniss nepabeidza pirmās kārtas cīņu pret neapšaubāmo favorītu Atilu Balāžu (1:4 pirmajā setā izstāšanās brīdī), tomēr dubultspēlēs kopā ar baltkrievu Aleksandru Buriju tas nav traucējis krāt uzvaras.

Visās līdzšinējās spēlēs ar 2.numuru izliktais Latvijas un Baltkrievijas duets nav zaudējis ne seta. Vispirms 6:3, 6:3 pret poli Pjotru Gadomski un čehu Mihalu Koņecki, pēc tam 6:4, 6:2 pret mājiniekiem Bartolomeju Dabrovski un Adamu Majhroviču, bet šodien pusfinālā 6:3, 6:3 pret vēl vienu Polijas duetu Marsinu Gavronu un Andreju Kapašu.

Fināla sasniegšana Pavlovam ļāvusi nopelnīt 15 reitinga punktus, bet čempioniem tiks par 12 punktiem vairāk. Lai iegūtu tos, rīt nāksies uzveikt ar 1.numuru izliktos Tomašu Bednareku un Mateušu Kovaļčiku (abi Polija).

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation