Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijeres un Falkoni duets iekļūst pusfinālā Dalasā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijeres un Falkoni duets iekļūst pusfinālā Dalasā
Līga Dekmeijere

Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere duetā ar amerikānieti Irinu Falkoni sasniegusi Dalasas WTA dubultspēļu turnīra pusfinālu. Trijos setos ar 7:6(4), 1:6, [10:8] viņas uzveica ar 2.numuru izlikto Rumānijas un Francijas duetu – Irina-Kamelija Begu un Alizē Kornē. WTA pusfinālā Līga tikusi otro reizi šogad.

Dalasā notiekošajā „Texas Tennis Open” WTA dubultspēļu turnīrā Līgai Dekmeijerei un viņas pāriniecei Irinai Falkoni (ASV) bija jāspēlē otro dienu pēc kārtas. Vakar 1.kārtā ar 7:6(5), 6:2 tika uzveikts Horvātijas un Ungārijas sportistu duets Darija Juraka un Katalina Marosi, bet šodien ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar rumānieti Irinu Kameliju Begu un francūzieti Alizē Kornē, kuras turnīrā izliktas ar 2.numuru.

Spēli labāk sāka Begu un Kornē, kuras ātri tika pie breika, bet vēlāk noformēja pat trīs geimu pārsvaru (5:2). Tomēr Dekmeijere un Falkoni nepadevās. Viņu sāncenses divas reizes neizservēja setu, nepaņēma trīs setbumbas un seta uzvarētāju noteikšanu atlika uz taibreiku. Arī tajā Latvijas un ASV duets atspēlējās no iedzinēju pozīcijas, uzvarot ar 7:6(4). Otrajā setā Begu un Kornē atkal sāka pārliecinoši, taču šoreiz pārsvaru neizlaida, uzvarot vairāk nekā pārliecinoši – 6:1.

Spēles uzvarētāju noteica supertaibreikā. Latvijas un ASV duets sākumā bija iedzinējos (2:3), taču tad uzvarēja četras izspēles pēc kārtas. 2-3 punktu pārsvars tika nosargāts, kas ļāva tikt pie trīs mačbumbām – 9:6. Pie savām servēm abi punkti tika zaudēti, taču ar trešo piegājienu mačs tika noslēgts – 10:8.

WTA pusfinālu Līgai izdevies sasniegt otro reizi šogad (februārī Memfisā tas izdevās kopā ar krievieti Nadju Petrovu). Tas devis 130 reitinga punktus un 1550 ASV dolāru prēmiju. Pusfinālā pretiniekos būs kanādietes Juženija Bušāra un Aleksandra Vozņaka, kuras ceturtdaļfnāla spēli uzvarēja divos setos.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

     [+] [-]

, 2012-08-23 03:08, pirms 12 gadiem
Nākamnedēļ rangā atgūs 1 pozīciju apsteigs pāgājušā gada šā turnīra dubultspēļu uzvarētāju Albertu Brianti,kas šonedēļ lielajos WTA dubultspēlēs nestartē.Brianti neveiksmīgi startē US Open kvalifikācija kur jau ir zaudejusi 1 kārtā.