Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies PČ tenisā senioriem komandām, Latvijas dāmām 6.vieta

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Noslēdzies PČ tenisā senioriem komandām, Latvijas dāmām 6.vieta
Latvijas 35+ dāmu tenisa komanda

Pēc sešu dienu cīņas Antālijā (Turcija) noslēdzies pasaules čempionāts tenisā senioriem komandu ieskaitē. Labākais panākums no Latvijas komandām šoreiz 35+ dāmu komandai (Agnese Gustmane, Inga Pabraukle, Natālija Bogačova un Gabija Priede) – 14 komandu konkurencē iegūta 6.vieta.

Šonedēļ no 18. Līdz 23.martam Turcijas pilsētā Antālijā norisinājās pasaules čempionāts tenisā senioriem komandu ieskaitē. Uz to bija devušies arī Latvijas tenisa meistari, pārstāvot valsti piecās no desmit vecuma grupām. Kopumā godalgas tika dalītas piecās vecuma grupās (35+, 40+, 45+, 50+ un 55+) – gan sievietēm, gan vīriešiem.

Komandu turnīriem kopumā bija pieteikušās 190 komandas no 31 valsts. Viņu vidū arī piecas komandas no Latvijas. Dāmu konkurencē Latvija bija pārstāvēta divās vecuma grupās, bet vīri trijās. Kopumā katra cīņa sastāvēja no trīs mačiem (divām vienspēlēm un dubultspēles), pēdējais mačs reizēm netika izspēlēts, ja cīņas uzvarētājs jau bija noteikts.

35+ vecuma grupā sievietēm Latviju pārstāvēja Agnese Gustmane, Inga Pabraukle, Natālija Bogačova un Gabija Priede. Kopumā turnīrā, kas dēvēts par „Suzanne Lenglen Cup”, piedalījās 14 izlases. Turnīru Latvija sāka D grupā, kopā ar ASV, Igaunijas un Polijas komandām. Mūsu dāmas ar 3:0 apspēlēja gan igaunietes, gan polietes, bet amerikānietēm piekāpās ar 0:3. Turpinot cīņu par 5.-8. vietu, ar 1:2 tika zaudēts Austrālijai, bet noslēdzošajā cīņā ar 2:1 apspēlēta Argentīna. Līdz ar to sacensību noslēgumā 6. vieta. Par čempionēm kļuva Lielbritānijas tenisistes.

Dāmu 50+ grupā jeb „Maria Esther Bueno Cup” izcīņā kopumā piedalījās 19 valstu izlases. Mūsu dāmas - Biruta Grīnberga, Ieva Liepkalne un Gunta Naumova tika ielozētas D grupā. Pirmajā cīņā ar 2:1 izdevās apspēlēt igaunietes, bet pēc tam ar 0:3 nācās piekāpties Lielbritānijas tenisa seniorēm. Turpinājumā izdevās izcīnīt vēl divas uzvaras – 3:0 pār Poliju un 2:0 pār Dienvidāfrikas Republiku, bet noslēdzošajā mačā ar 0:2 tika zaudēts Argentīnai. Līdz ar to turnīrā izcīnīta 9.vieta. Čempioņu godā šajā grupā amerikānietes.

Vīrieši 35+ vecuma grupā cīnījās par Itālijas kausu („Italia Cup”). Līdzās mūsu komandai (Andris Krūmiņš, Sergejs Bogačovs un Aivars Linkevičs) startēja vēl 19 valstu izlases. Turnīru mūsu vīri iesāka F grupā un diemžēl zaudēja visās cīņās – 0:3 gan pret Vāciju un Nīderlandi, gan arī Igauniju. Līdz ar to atlika tikai viens mačs, kurā ar 2:1 izdevās apspēlēt mājiniekus turkus. Turnīra noslēgumā 19.vieta, bet čempionu godā spāņi.

40+ vecuma grupas turnīrā jeb „Tony Trabert Cup” Latvijas komandas sastāvā tika iekļauti Kaspars Kulbergs, Mārtiņš Dzelme un Jurģis Pastors. Apakšgrupā ar 2:1 tika uzveikti turki, bet ar 0:3 zaudēts Francijai. Arī nākamajās divās cīņās tika piedzīvotas neveiksmes – 1:2 pret Austrāliju un 0:2 pret Rumāniju, kas turnīra noslēgumā deva 10.vietu starp 19 komandām. Par čempioniem kļuva Nīderlandes tenisisti.

Visbeidzot 45+ vecuma grupā jeb „Dubler Cup”sacensībās Latviju pārstāvēja Egils Valeinis, Pauls Feldmanis un Andrejs Ērglis. 23 komandas sākotnēji bija iedalītas septiņās grupās – mūsējie tika B grupā. Pirmajā spēlē ar 3:0 izdevās uzveikt īrus, bet cīņā par uzvaru grupā ar 1:2 tika zaudēts vēlākajiem sudraba godalgu ieguvējiem amerikāņiem. Sacensību turpinājumā ar 0:3 nācās zaudēt vāciešiem, bet turnīrs noslēgts ar divām uzvarām pār Dienvidāfrikas Republiku (2:1) un Somiju (2:0), kas ļāva iegūt 12.vietu. Uzvarētāju godā Francijas izlase.

Ar pirniem sacensību rezultātiem varat iepazīties Starptautiskās Tenisa Federācijas (ITF) interneta mājaslapā.

Jau rīt (24.martā) turpat Antālijā turpināsies tenisa senioru cīņas, šoreiz gan individuālajā ieskaitē. Arī šajos turnīros piedalīsies gana daudz mūsu sportistu.

     [+] [-]

, 2013-03-23 22:24, pirms 12 gadiem
Over 55 vecuma grupā augstajā ranga 5.vietā sieviešu konkurencē ir latviešu izcelsmes spēlētāja:
ITF Tennis - SENIORS - Player Profile -...

     [+] [-]

, 2013-03-23 23:07, pirms 12 gadiem
Kas ir Inga Pabraukle ir noslēpums.
Pārējās ir labāk zināmas kā Agnese Blumberga, ta paša 71.gada Šamančiks (Natālija Šamanova) un Gabīte Tālberga. Tāpēc par rezultātu nav īpaši jabrīnās, būtu bijis jābūt augstāk.

     [+] [-]

, 2013-03-23 23:20, pirms 12 gadiem
Inga Pabraukle - bija tāda spēlētāja, ja atmiņa neviļ, vēlāk Ķeblīša sieva.
Saaprotams, ka Agnese Blumberga bija toreiz pasaules klase, augstāk reāli pēc iespējām par Sevastovu..
P.S. Ja cilvēks smagi slims, vai to tagad ved uz Stradiņiem? Ja jau Ērglis un Valeinis Turcijā.....