Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Straume pasaules čempionātu noslēdz 4. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Straume pasaules čempionātu noslēdz 4. kārtā
Madara Straume
Foto: YourGameFace.com

Latvijas jaunā tenisiste Madara Elizabete Straume šonakt beigusi dalību ASV notiekošajā "Orange Bowl" turnīrā, kas dēvējams arī par junioru pasaules čempionātu. Šonakt 4. kārtas mačā Starume piekāpās sacensību galvenajai favorītei, amerikānietei Brūkai Ostinai – 2:6, 1:6.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka uz „Orange Bowl” turnīru šogad bija devušies vairāki Latvijas jaunie tenisisti. Šonedēļ sacensības turpināja U-12 un U-14 vecuma grupu sportisti un tieši U-14 meiteņu grupā atzīstami nostartēja Madara Elizabete Straume.

Pēc veiksmīgā starta „Eddie Herr” turnīrā, kurā mūsu sportiste tika līdz pusfinālam, šajā turnīrā viņa tika izlikta ar 17. numuru. Pirmajās divās sacensību kārtās tas deva relatīvi vieglākas pretinieces, kuras Madara bez problēmām apspēlēja – 6:2, 6:0 pret vācieti Sāru Zengeri un 6:1, 6:4 pret Mingsu Du no Ķīnas – 6:1, 6:4. Trešajā kārtā Madaras pretiniece jau bija nopietnāka, ar 9. numuru izliktā Kerola Žao, kura dzimusi Ķīnā, bet šobrīd pārstāv Kanādu. Spraigā spēlē Latvijas sportistei izdevās apspēlēt arī viņu (2:6, 7:5, 6:4), kas garantēja vietu astotdaļfinālā.

Tā barjeru pārvarēt gan neizdevās. Pretiniekos bija sacensību galvenā favorīte, amerikāniete Brūka Ostina, kura šajā turnīrā vēl nebija zaudējusi ne seta. Arī Madarai neizdevās sagādāt problēmas pretinieces un tika ciesta neveiksme ar 2:6, 1:6. Jāpiemin, ka Ostina šogad jau uzvarējusi vairākus turnīrus pat U-16 vecuma grupā, tādējādi patiešām ir sacensību galvenā favorīte. Tikmēr Straumes sniegums Amerikā vērtējams ar lielu plusa zīmi – vēl šovasar viņa bija trešā Latvijas čempionātā.

Pārējiem Latvijas sportistiem tik veiksmīgi nesekmējās. Artūrs Lazdiņš (U-12) un Maksims Reutovs (U-14) guva pa vienai uzvarai pamatturnīrā, bet Monika Kavace (U-12) zaudēja pa spēlei gan pamatturnīrā, gan gandarījuma sacensībās.

Izmantotie resursi:
usta.com

     [+] [-]

, 2009-12-23 14:26, pirms 14 gadiem
Malacis Madara.Tas tiešām ir ļoti ļoti labs rezultāts šajā turnīrā tikt 16-niekā starp 132 pasaules labākajām spēlētājām.