Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko arī "US Open" tūrē varētu strādāt ar baltkrievieti Čičmarovu

Ints Megnis
Ints Megnis

Ostapenko arī "US Open" tūrē varētu strādāt ar baltkrievieti Čičmarovu
Aļona Ostapenko pēc svētdien centrālajā kortā aizvadītas testa spēles. Foto: balticopentennis.com

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko arī turnīru sērijā pirms ASV atklātā čempionāta varētu strādāt kopā ar baltkrievieti Irēnu Čičmarovu, tomēr pagaidām tas vēl līdz galam nav izlemts, sportiste pirmdien izteicās preses konferencē, gatavojoties Jūrmalas WTA turnīram.

Ostapenko pirmo WTA turnīru savā dzimtenē sāks otrdien vai trešdien, kad pirmajā vienspēļu kārtā spēkosies ar ASV tenisisti Bernardu Peru. Kaut Ostapenko pēc pagājušās nedēļas ranga tika starp izliktajām tenisistēm, šonedēļ jau pasaules rangā augstāk ir Pera, kura pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu turnīrā Lozannā un veica 11 pozīciju kāpumu.

"Kad piedalījos izlozē un redzēju, ka man jāspēlē pret turnīra desmito numuru, biju izbrīnīta. Viņa ir laba spēlētāja, šis būs viens no grūtākajiem pirmās kārtas mačiem, bet centīšos fokusēties uz savu spēli un parādīt savu sniegumu," Ostapenko teica par gaidāmo cīņu. "Grūti, ka pēc zāles sezonas vajadzēs divreiz mainīt segumu, tomēr man vienmēr ir ļoti patīkami spēlēt mājās. Esmu pārsteigta, ka viss šeit ir tik labi saorganizēts, skaists centrālais korts. Trenējos kopš ceturtdienas, man šeit patīk. Visiem spēlētājiem ir patīkami būt šeit, cerams, ka varēšu parādīt savu labāko spēli."

Aprīļa sākumā izskanēja informācija, ka Ostapenko pārtraukusi sadarbību ar treneri Glenu Shapu. Kopš tā laika viņa pārsvarā strādājusi ar mammu Jeļenu Jakovļevu, bet uz Vimbldonas turnīru viņai pievienojās baltkrieviete Čičmarova.

"Šajās dienās ar mani visvairāk strādā sparinga partneris Krišjānis Stabiņš, rīt pievienosies arī mamma. Vēl neesmu 100% pārliecināta, bet, visticamāk, uz turnīriem pirms ASV atklātā čempionāta pievienosies trenere, kura ar mani bija Vimbldonā," teica Ostapenko, atklājot, ka ar Čičmarovu iepazinusies vēl junioru vecumā un viņas vadībā bijuši labi rezultāti. "Esmu pieradusi strādāt ar sievietēm, tā jūtos komfortabli."

"Bija grūti pēc traumas, bet, manuprāt, kaut jauktās dubultspēles, fināls Vimbldonā ir fināls Vimbldonā, tas man dos pārliecību. Būs grūti mainīt segumu, bet korti Jūrmalā ir ātri un man piemēroti. Domāju, ka pirms nākamās sezonas daļas atgūšu pārliecību," stāsta Ostapenko. "Ļoti patīkami, ka tiek aizvadīts šāds turnīrs, visi ieinteresētie var atnāk apskatīties. Gribētu, lai šāda līmeņa turnīri šeit notiek biežāk. Pēc manas uzvaras "French Open" teniss Latvijā kļuva populārāks, bet gribētos, lai tas ir vēl populārāks un darīšu visu, kas manos spēkos lai bērni sāk vairāk nodarboties ar tenisu."

Svētdienas vakarā Ostapenko nopublicēja identisku Instagram stāstu ar Latvijas izlases futbolistu Artūru Karašausku, kurš pirmdien treniņā rūpējās par tenisistes somu nešanu. "Tā ir mana privātā dzīve, tāpēc paturēšu to pie sevis," preses konferencē Ostapenko nevēlējās komentēt šo draudzību.

Tāpat Ostapenko atklāja, ka drīzumā varētu izlemt par iestāšanos kādā augsta līmeņa universitātē. "Man vienmēr ir paticis mācīties. Pēc vidusskolas paņēmu brīvu, tomēr esmu sapratusi, kam gribas mācīties, brīvajā laikā uzzināt kaut ko jaunu. Tas man būtu liels izaicinājums vai spēju to paveikt augstā līmenī."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +2 [+] [-]

, 2019-07-22 15:18, pirms 5 gadiem
Kurā valodā Aļona runāja?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-22 15:20, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Zvagznes? Kas nu par zaigzni, izlaists, rupjśs skuķis!
ir, ir zvaigzne....FO titulu nekad vairs nenoņems....

  +4 [+] [-]

, 2019-07-22 15:23, pirms 5 gadiem
Kara!!
Hehe,nacas samierinaties ar Karu

  +5 [+] [-]

, 2019-07-22 15:31, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Merzlikinu nomainīja pret Karu?
Merzlikins,tomer augsta kalibra prece.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-22 16:43, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Zvagznes? Kas nu par zaigzni, izlaists, rupjśs skuķis!
Tu savā vecumā esi daudz tizlāks!