Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Nominētās Latvijas tenisistes WTA gada balvas neiegūst

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nominētās Latvijas tenisistes WTA gada balvas neiegūst
Andželike Kerbere
Foto: AFP/Scanpix

Par sezonas labāko WTA spēlētāju piektdien Singapūrā tika nosaukta ranga 1. vietā esošā Vācijas sportiste Andželike Kerbere, bet abas Latvijas tenisistes, kuras bija nominētas balvām citās kategorijās, neizpelnījās pietiekami lielu atzinību mediju un fanu balsojumā.

Anastasija Sevastova otro gadu pēc kārtas bija nominēta gada atgriešanās kategorijā un arī šoreiz pie balvas netika. Pērn šajā kategorijā uzvarēja Venusa Viljamsa, bet šogad triumfēja Dominika Cibulkova. Slovākiete veiksmīgi atgriezās pēc potītes savainojuma un šogad uzvarēja trīs turnīros, vēl trīs reizes spēlēja finālā, kā arī sasniedza jaunu rekordu rangā (8. vieta) un pirmoreiz kvalificējās "WTA Finals".

Cibulkova mediju un fanu balsojumā (tas tika skaitīts kā viena mediju balss) sakrāja 26 balsis, Sevastova bija 2. vietā ar 12 balsīm, 11 saņēma Krievijas tenisiste Jeļena Vesņina, bet pēdējā vietā ar vienu balsi bija ASV pārstāve Vanja Kinga.

Aļona Ostapenko pretendēja uz gada jaunpienācējas balvu, kuru gan viņai nebija pamata iegūt, jo Ostapenko labi nospēlēja tikai sezonas pirmajā pusē. Šajā kategorijā uzvarēja Japānas tenisiste Naomi Osaka. Viņa pagājušo sezonu pabeidza ranga 203. vietā, bet šobrīd ir tikusi līdz 40. pozīcijai. Osaka septembrī Tokijas "Premier" turnīrā sasniedza savu pirmo WTA finālu.

Osaka balsojumā savāca 42 balsis, 2. vietā ar sešām bija Šveices tenisiste Viktorija Golubiča, bet Ostapenko un amerikāniete Luisa Čiriko katra tika pie vienas balsis.

Šogad divus "Grand Slam" titulus ieguvusī Kerbere vienbalsīgā mediju vērtējumā tika pie gada labākās spēlētājas titula. Zīmīgi, ka par Kerberi nobalsoja arī pasaules labākā, bet šobrīd vairs ne ranga 1. vietā esošā tenisiste Serēna Viljamsa. Ņemot vērā to, ka šogad dažādu iemeslu dēļ pilnu sezonu nenospēlēja visas trīs planētas spēcīgākās tenisistes (bez Viljamsas arī Marija Šarapova un Viktorija Azarenka), Kerbere vienīgā izrādīja interesi par vakanto ranga pirmo pozīciju.

WTA gada balvas 2016

KategorijaTenisiste(s)
Gada spēlētājaAndželike Kerbere
Gada atgriešanāsDominika Cibulkova
Labākā jaunpienācējaNaomi Osaka
Lielākais progressJohanna Konta
Dubultspēļu komandaKarolīna Garsija un Kristina Mladenoviča

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 16:33, pirms 8 gadiem
Latviešu tenisisti ir kā itāļu sporta mašīnas. Ļoti pamanāmas, reizēm uzvar sacīkstēs, bet ļoti trauslas un cieš no laika apstākļiem, nelabvēlīgajām dienām un pēc ķibelēm ilgi nespēj atgūties.

Nesaprotu, kāpēc par gada dubultspēļu komandu nenosauca Ostapenku un rumānieti. Tik brīnišķīga saspēle, īsta bomba bija! Gandrīz kā Mairis Briedis. Bum, vienreiz pa žokli un skaitās.