Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis debijas reizē triumfē studentu turnīrā Tenesī

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis debijas reizē triumfē studentu turnīrā Tenesī
Miķelis Lībietis

Tikai nedaudz vairāk nekā mēnesi pēc studiju uzsākšanas Tenesī (ASV) universitātē pie saviem pirmajiem panākumiem ticis 19 gadus vecais Latvijas tenisists Miķelis Lībietis. Viņam izdevies uzvarēt kā vienspēļu, tā dubultspēļu universitātes turnīros, kas notika aizvadītajā nedēļas nogalē.

Šogad Lībietis beidza vidusskolu Latvijā, kam bija jāmeklē loģisks turpinājums – pilnībā nodoties tenisam vai arī apvienot sportu ar studijām kādā no tālākajām izglītības iestādēm. Kā atzina sportista tēvs un treneris Valdis Lībietis, tad nosponsorēt pilna laika treneri nav bijis viņa spēkos, tāpēc pieņemts lēmums doties uz kādu no ASV universitātēm (izvēlēta Tenesī). Vairāku gadus iepriekš šādu ceļu izvēlējies arī Miķeļa vecākais brālis Matīss, kurš studē Havaju salās, tomēr V.Lībietis norāda, ka katra dēla stratēģija ir atšķirīga. „Matīss vairāk koncentrējās studijām, bet Miķelim primārā būtu universitātes tenisa treniņprocesa iespēju izmantošana. Ar jaunajiem tenisistiem šajā universitātē strādā Kriss Vudrafs (1997.gadā ATP ranga 27.vieta. divi ATP tituli), no kura var mācīties pat ļoti daudz”.

ASV ir ļoti attīstīti studentu turnīri, gan individuālajā, gan universitāšu ieskaitē. Līdz šim Tenesī universitātei bijusi itin spēcīga komanda, bet šogad to atstājuši vairāki vadošie spēki, piemēram, Raiens Villiams (ATP 590.), kurš nolēmis spēlēt profesionāļos. Lībietis ir viens no pieciem komandas jaunpienācējiem, no kuriem tiek gaidīts itin daudz. Nedaudz vairāk kā mēnesi pēc pievienošanās komandai viņš uzrādījis izcilu rezultātu – uzvarēts gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros, kuros sacentās dažādu universitāšu pārstāvji. Vienspēlēs Miķelis uzvarēja piecos mačos (2.kārtā un pusfinālā trijos setos), bet dubultspēlēs kopā ar Džeridu Čaplinu trīs spēlēs (spēlēts viens sets līdz astoņi).

„Dubultspēlēs viss bija ļoti viegli, bet vienspēlēs gan vajadzēja papūlēties. Bija kāpumi un kritumi, bet izdevās saņemties arī pēc zaudētiem setiem. Finālā pret komandas biedru Brendonu Fikiju (6:3, 7:6(2)) labi veicās ar servi, kaut bija sakrājies itin liels nogurums – trīs dienās nospēlēju astoņus mačus”, turnīru raksturoja Lībietis. Par pirmo mēnesi universitātē mūsu tenisists sacīja itin labus vārdus: „Sākumā šķita – pilnīgs ārprāts. Tik daudz jātrenējas un jāmācās. Nedēļas laikā sanāk ap 16 treniņiem, pirmdienās un trešdienās pa četriem treniņiem. Tomēr progresu var just. Agrāk nebūtu varējis nospēlēt astoņas spēles trīs dienu laikā. Komanda ir lieliska, visi džeki draudzīgi un ar iedzīvošanos problēmu nebija nekādu. Arī treneri ļoti gudri”.

Sezonas turpinājumā gaidāmi vēl vairāki studentu turnīri, bet novembrī Tenesī štata Noksvilas pilsētā būs arī „Challenger” turnīrs. Iespējams, ka tajā Lībietis centīsies papildināt savu ATP ranga punktu skaitu. Pagaidām cēsniekam 1479.vieta vienspēlēs, bet 655.dubultspēlēs. Jāpiebilst, ka ASV universitātēs šogad studēs un tenisa komandas pārstāvēs vēl vairāki Latvijas tenisisti – Artūrs Kazijevs, Arvis Bērziņš, Pāvels Grigorjevs.

Izmantotie resursi:
University of Tennessee Athletics: University...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-21 14:36, pirms 13 gadiem
Malacis Miķelis!!! Miķeļa tētim, trenerim Valdim Lībietim, sveiciens no mazās Annas Martas!! Mēs turpinām un centīsimies tāpat!! Lai jums veicas !!

     [+] [-]

, 2011-09-21 22:36, pirms 13 gadiem
''Japiebilst, ka ASV universitātēs šogad studēs un tenisa komandas pārstāvēs vēl vairāki Latvijas tenisisti – Artūrs Kazijevs, Arvis Bērziņš, Pāvels Grigorjevs.''

Autors vareja ar uzrakstit, kur parejie macas un cik labas skolas? Un vai vini ir vienigie, kas macas un spele tenisu ASV?

     [+] [-]

, 2011-09-22 09:10, pirms 13 gadiem
ASV šobrīd mācās universitātēs un spēlē tenisu ,manuprāt,vismaz 20 jaunieši no Latvijas.Šogad vien aizbrauca vismaz 7 vai 8.
Zane Zariņa-Wake Forest University
Arvis Bērziņs-Farleigh Dickinson University
Arturs Kazijevs-Southern Methodist University
Vēl Pavels Grigorjevs Tennesy,Kārlis Stonis Alabamā.
Vismaz 2.gadu tur mācās Sabīne Goģe,Pēteris Vinogradovs,Monta Reinfelde,Diāna Bukajeva,Greta Veinberga,Jana Luste,īstenībā lielākā daļa no Latvijas jauniešu TOP spēlētājiem.
Vēl daudzus nenosaucu,zinu,ka vairāki jaunieši no Cēsīm,Liepājas.

     [+] [-]

, 2011-09-22 10:18, pirms 13 gadiem
Paldies par informaaciju.. buus pamats parakt un pamekleet siikaak, jo liidz shim shis temats nekur nav skarts..
Ja kaadam ir konkreetaaka informaacija par katru no censonjiem, tad luudzu daliities ar to..

     [+] [-]

, 2011-09-22 15:55, pirms 13 gadiem
Aizsūtījām Tev vēstulē arī šo to par Arvi,arī neslikti iesācis.

     [+] [-]

, 2011-09-23 12:10, pirms 13 gadiem
Prieks par Miķeli! Viņš varētu būt pirmais no Latvijas tenisistiem dodas studēt un spēlēt ASV ar mērķi uzlabot tieši sportiskos rezultātus. No sirds vēlu, lai tas arī izdotos! Galvenais, lai ir veselība, jo slodze universitātēs ir mežonīga un pašam rūpīgi jāseko līdzi režīmam, diētai un treniņu grafikam.
Vēl varbūt varētu būt interesanti, ja Jānis Cīrulis saņemtos apkopot kaut kādu "gara darbu" par visiem tiem latviešu tenisistiem, kuri jau 90s gados devušies studēt un spēlēt tenisu ASV - kā veidojušās viņu sportiskās un profesionālās karjeras. Tas varētu būtu labs stimuls jaunajiem trenēties un sasniegt labus rezultātus. Daži, kas jau vieni no pirmajiem devās pāri okeānam - Andrejs Koļesins, Ģirts Auškaps, Artūrs Skadats, Nils Ivanovs, Jūlija Sidorova, Andžela Žguna, Jekaterina Antropova, Matīss Kaļāns, Sandija Zariņa, Ēvalds Jurāns, Raitis Tukāns, Adrians Žguns, Oskars Vaskis, Līga un Gija Gēmes, un citi. Domāju, ka varētu būt interesanti to visu salikt kopā.