Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sasniedz dubultspēļu ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sasniedz dubultspēļu ceturtdaļfinālu
Aļona Ostapenko
Foto: Pascal Ratthé

Aļona Ostapenko pēc neveiksmīgās kvalifikācijas Maskavā tomēr piedalās dubultspēļu turnīrā, kur šodien kopā ar Krievijas tenisisti Jevgeņiju Rodinu izdevās pārvarēt 1. kārtu. Ostapenko un Rodina divos setos pieveica Nadiju Kičenoku un Danku Koviniču (Ukraina/Melnkalne) – 6:4, 6:3.

Zīmīgi, ka gan Ostapenko, gan Rodina veselības problēmu dēļ izstājās kvalifikācijā. Aļona slimības dēļ nepabeidza 2. kārtas maču pret Anastasiju Sevastovu, bet Krievijas tenisiste izstājās jau 1. kārtā, kad to izdarīja elkoņa savainojuma dēļ.

WTA turnīros tas gan nav nekas ārkārtējs – nepabeigt vienspēles, bet vēlāk startēt dubultspēlēs. Tas tomēr ir pavisam cits teniss, kurā ir daudz mazākas prasības no ķermeņa. Ne velti vairākas labas tenisistes savainojumu dēļ vienspēlēs vairs nepiedalās, bet dubultspēlēs startē. Veiksmīgus piemērus nav grūti atrast. Kaut vai šī brīža pasaules pirmā rakete Sanja Mirza.

Ostapenko un Rodina 1. setā bija vadībā ar 5:2, taču setu spēja izservēt ar otro mēģinājumu, turklāt pēdējā geimā izdevās uzvarēt izšķirošā punkta izspēlē un dabūt 6:4, nevis 5:5. Tikmēr 2. setā Latvijas un Krievijas komanda sākumā bija iedzinējos ar 0:2.

2. kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšana dod 100 reitinga punktus un 3050 dolārus. Par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar Krievijas komandu Darja Kasatkina/Jeļena Vesņina. Viņas apspēlēja sacensību pirmo duetu Anna-Lēna Grēnefelde/Alicja Rosolska (7:6(3), 6:4).

Diāna Marcinkeviča ITF 25 000 turnīru Florensē (Dienvidkarolīna) turpina tikai dubultspēlēs. Ranga 354. vietā esošā Marcinkeviča arī vienspēļu turnīrā tika pamatsacensībās, taču trāpīja uz otro izsēto, Turcijas tenisisti Čalu Bujukakčaju (WTA 166.), kurai zaudējusi piecas no sešām spēlēm.

Šoreiz Latvijas tenisistei fiasko divos setos ar rezultātu 6:7(6), 4:6. Diāna 1. setā bija pie rezultāta 5:3 ar savu servi nespēja nodrošināt uzvaru setā. Starp citu, setu neizservēja arī Bujukakčaja (viņai bija 6:5 pārsvars), taču spēja uzvarēt taibreikā. 2. setā Latvijas trešā rakete vairākas reizes atspēlēja breiku, bet nespēja nosargāt servi liedza izvairīties no zaudējuma.

Dubultspēlēs Marcinkeviča spēlē kopā ar amerikānieti Kjaru Šollu un pirmajā mačā divos setos ar 6:4, 7:5 apspēlēja ASV "wild card" duetu Akiko Okuda/Amanda Rodžersa. Nākamais mačs, kas būs ceturtdaļfināls, notiks ceturtdien. Marcinkeviča dubultspēļu reitingam ieguvusi deviņus punktus, sacensības Dienvidkarolīnā notiek uz "hard" seguma.

     [+] [-]

, 2015-10-20 20:11, pirms 9 gadiem
Valdi,kas ar Dianu?cikos pec musu laika sovakar speles vinai,saraksta gan vienspele gan dubultspele turnira ASV

  -2 [+] [-]

, 2015-10-20 20:24, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Valdi,kas ar Dianu?cikos pec musu laika sovakar speles vinai,saraksta gan vienspele gan dubultspele turnira ASV
SC kalendārā visi spēļu laiki ir - precīzie vai aptuvenie (atkarībā no situācijas). Notikumu kalendārs

  -2 [+] [-]

, 2015-10-20 20:47, pirms 9 gadiem
Pagaidam Diana zaudee.1 seta taibreika 6:8,bet bija ari 4:2 un 5:3 taibreikaa.2 seta breiki uz abam pusem.3:3 Diana izvelk no 1:3