Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jaričevskis un Losbergs iekļūst "Rīga Open 2014" pusfinālos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jaričevskis un Losbergs iekļūst "Rīga Open 2014" pusfinālos
Roberts Jaričevskis
Foto: Jānis Blaus

Spītējot mainīgajiem laika apstākļiem un lietusgāzēm, noslēgusies starptautiskā jauniešu tenisa turnīra “Rīga Open 2014” ceturtā pamatsacensību diena. Tajā noskaidroti visu vecuma grupu vienspēļu pusfinālisti. Viņu vidū arī divi latvieši – U12 grupā Roberts Jaričevskis, bet U18 grupā Mikus Losbergs. Piektdien tiks noteikti visu grupu vienspēļu finālisti, tāpat ir cerības izspēlēt iekavētos dubultspēļu mačus.

U12 vecuma grupā Latvija cerēja uz pusfinālu gan meiteņu, gan puišu konkurencē, tomēr to sasniegt izdevās tikai Robertam Jaričevskim, kurš zaudēja vien geimu pret Lietuvas pārstāvi Ņikitu Fjodorovu (6:0, 6:1). Cīņā par finālu Roberts spēlēs pret poli Davidu Tačalu, bet otrajā pusfinālā raketes krustos Moldovas un Baltkrievijas jaunie talanti. Tikmēr meiteņu turnīrā Darja Semeņistaja ceturtdaļfinālā ar 3:6, 4:6 piekāpās baltkrievietei Viktorija Kanapatskajai. Pusfinālā spēlēs arī divas Krievijas un viena Vācijas tenisiste.

U14 meiteņu sacensībās visas Latvijas sportistes zaudēja jau 1.kārtā, bet puišu turnīrā ceturtdaļfinālā bija iekļuvis Daņils Batmanovs. Diemžēl pusfinālu viņš sasniegt nespēja – 6:7(4), 1:6 pret igauni Robinu Eriku Partsu. Līdzās Igaunijas tenisistam cerības uz titulu saglabā Baltkrievijas, Polijas un Ukrainas jaunie censoņi. Šīs vecuma grupas meiteņu vienspēlēs soli no fināla ir divas tenisistes no Baltkrievijas, kā arī pa vienai no Moldovas un Izraēlas.

Arī U16 vecuma grupā līdz ceturtdaļfinālam nebija tikusi neviena Latvijas tenisiste, bet puišu turnīrā divi mači šodien iznāca Robertam Grīnvaldam. Vispirms viņš pabeidza vakar pārtraukto cīņu pret lietuvieti Gvidu Motuzu, kurā pēc pirmā seta bija iedzinējos ar 2:6. Šodien spēle Robertam vedās labāk un tika izcīnīts panākums kā otrajā, tā trešajā setā (7:6(4), 7:5) un arī visā mačā. Vēlāk vakarā Grīnvalds spēlēja pret igauni Martinu Valdo Randperi, bet pienācīgu konkurenci sastādīt nespēja – 2:6, 2:6. Bez pieminētā igauņa pusfinālos cīnīsies arī Portugāles, Baltkrievijas un Norvēģijas sportisti, bet meiteņu konkurencē labāko četriniekā Lietuvas, Krievijas, kā arī divas Kipras tenisistes.

U18 vecuma grupas spēles joprojām tiek aizvadītas Viesturdārzā. Vispirms ceturtdaļfinālus pabeidza meitenes, labāko četriniekā iekļūstot pa vietai Krievijas, Baltkrievijas, Somijas un Īrijas sportistei (latvietes netika tālāk par 2.kārtu). Pēc tam kortos devās puiši – viņu vidū arī divi Latvijas pārstāvji. Ar pārliecinošu uzvaru pusfinālu sasniedza Mikus Losbergs – 6:4, 6:0 pār lietuvieti Robertu Vžesinski. Viņa pretinieks cīņā par finālu būs Krievijas pārstāvis Ļevs Kazakovs. Tikmēr Arkādijam Slobodkinam neizdevās uzveikt zviedru Jesperu Akerlundu. Pēc uzvarēta pirmā seta nākamajos divos nācās atzīt pretinieka pārākumu – 7:5, 3:6, 1:6. Akerlunds pusfinālā tiksies ar poli Pjotru Matuževski.

Ja vienspēlēs turnīra izspēlē būtībā nav iekavēta (vienīgi U12 grupai fināli bija paredzēti jau piektdien), tad dubultspēļu turnīros situācija ir krietni bēdīgāka – nav izspēlēti pat visi 1.kārtas mači. Jācer, ka piektdien laika apstākļi tomēr būs labāki, lai jaunie tenisisti tomēr var aizvadīt visus plānotos mačus. Ja nelīs, tad labākajiem duetiem vienas dienas laikā būs vairāki mači.

Iekavēto spēļu dēļ arī piektdien mači notiks abās norises vietās – U12, U14 un U16 grupu sportisti cīnīsies Mežaparkā (Rīgas Satiksmes kortos), bet U18 grupa turpinās spēlēs Viesturdārzā (pirms tam bija paredzēts, ka no pusfināliem visi mači notiks Mežaparkā). Pirmo spēļu sākums tāpat kā iepriekšējās dienas 9:00 – precīzāku spēļu sarakstu meklējiet turnīra oficiālajā interneta mājaslapā - Riga Open Tur atradīsiet arī sīkāku informāciju par turnīru, tā rezultātiem, kā arī fotogalerijas no visām spēļu dienām.

Arī rīt ieeja uz visiem mačiem skatītājiem ir bez maksas. “Rīga Open 2014“ turnīru atbalsta Itera Latvija, SEB banka, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments.

“Rīga Open 2014” vienspēļu turnīru ceturtdaļfinālu rezultāti

U12 meitenes
Santa Štrombaha (Vācija) – Eva Garkuša (Krievija) 6:3 6:1
Viktorija Kanapatskaja (Baltkrievija) – Darja Semenistaja (Latvija) 6:3 6:4
Jekaterina Vinika (Krievija) – Marija Poliščuka (Krievija) 6:0 7:5
Aļina Čarajeva (Krievija) – Darja Snigura (Ukraina) 6:1 6:4

U12 puiši
Davids Tačala (Polija) – Oskars Eriks Hakonens (Igaunija) 6:3 7:5
Roberts Jaričevskis (Latvija) – Ņikita Fjodorovs (Lietuva) 6:0 6:1
Iļja Snitari (Moldova) – Daņila Morozs (Baltkrievija) 6:0 6:2
Mihails Kņazevs (Baltkrievija) – Marks Lajals (Igaunija) 6:0 6:1

U14 meitenes
Vitalija Stamata (Moldova) – Marija Lota Kaula (Igaunija) 6:3 6:3
Aleksandra Jefremova (Baltkrievija) – Katarina Pauļenka (Baltkrievija) 6:3 0:6 7:5
Ilana Tetruašvili (Izraēla) – Paula Joukanena (Somija) 6:4 2:6 6:2
Jekaterina Griba (Baltkrievija) – Iveta Daujotaite (Lietuva) 6:2 2:6 6:1

U14 puiši
Tomašs Dudeks (Polija) – Artjoms Bardzins (Baltkrievija) 6:0 6:0
Robins Eriks Partss (Igaunija) – Daņils Batmanovs (Latvija) 7:6(4) 6:1
Anejs Laska (Baltkrievija) – Karols Paluhs (Polija) 6:3 6:4
Georgijs Kravčenko (Ukraina) – Daņils Glinka (Igaunija) 7:5 6:0

U16 meitenes
Temisa Halio (Kipra) – Poļina Musijčenko (Krievija) 6:2 6:2
Jelizaveta Petuškova (Krievija) – Ieva Ceilutkaite (Lietuva) 6:3 6:2
Gerda Zikute (Lietuva) – Jekaterina Ivaško (Moldova) 6:0 6:3
Marija Stilianu (Kipra) – Šalimara Talbi (Baltkrievija) 7:6(7) 1:0 (izstājās)

U16 puiši
Žoao Farija Karvalju (Portugāle) – Patriks Kristofers Stenforss (Somija) 6:2 6:1
Masims Tibars (Baltkrievija) – Oskars Nieminens (Somija) 6:4 6:0
Markuss Ankers Artuns Sulens (Norvēģija) – Anatolijs Raiņins (Ukraina) 4:6 6:3 6:2
Martins Valdo Randpere (Igaunija) – Roberts Grīnvalds (Latvija) 6:2 6:2

U18 meitenes
Diana Dehtereviča (Baltkrievija) – Varvara Kuksina (Krievija) 6:2 6:2
Lila Humaloja (Somija) – Šellija Krolicki (Izraēla) 6:3 7:5
Džulija Birne (Īrija) – Hanna Krivatulava (Baltkrievija) 7:5 1:6 6:4
Angelika Šapovalova (Krievija) – Poļina Novoselova (Krievija) 6:4 7:6(4)

U18 puiši
Pjotrs Matuževskis (Polija) – Felipe Kunja Silva (Portugāle) 6:4 6:4 6:4
Mikus Losbergs (Latvija) – Roberts Vžesinskis (Lietuva) 6:4 6:0
Jespers Akerlunds (Zviedrija) – Arkādijs Slobodkins (Latvija) 5:7 6:3 6:1
Ļevs Kazakovs (Krievija) – Matiass Sīmars(Igaunija) 6:3 7:5