Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide. Sevastova – Vulfe 6:0, 4:2 (spēle noslēgusies)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Teksta tiešraide. Sevastova – Vulfe 6:0, 4:2 (spēle noslēgusies)
Anastasija Sevastova
Foto: Shenzhen Open

Anastasija Sevastova aizvadīja jau ceturto maču Melburnā, pamatturnīra 1. kārtā tiekoties ar mājinieci Jarmilu Vulfi. Abām tā ir pirmā tikšanās, kuru nelielas favorītes statusā sāks Latvijas tenisiste. Sportacentrs.com piedāvāja teksta tiešraidi.

2. sets 4:2

4:2 BREIKS! Zaudējusi jau ceturto geimu pēc kārtas, Vulfe nolemj sevi vairs nemocīt un izstājas.

3:2. Šajā spēlē būtībā viss tagad ir atkarīgs no Sevastovas, jo Vulfe, spēlējot augsta riska tenisu, ne vienmēr trāpa. Sevastovai sarežģījumi arī piektajā geimā, kurā ar dubultkļūdu pretiniecei dota breikbumba. Sevastovas sistā bumbiņa skar tīklu, nokrītot pretinieces laukuma pusē bez iespējām Vulfei tai tikt klāt. Sevastova drīz ir pirmo reizi vadībā šajā setā.

2:2 BREIKS! Austrālijas tenisistes uzplaiksnījums bija neilgs. Atkal daudz kļūdu, nepietiekama kustēšanās, un Sevastova izceļas ar "sauso" breiku, kas noformēts ar "backhand" sitienu pa līniju.

1:2 Apzināšanās, ka jāspēlē pret savainotu pretinieci, acīmredzot noveda pie tā, ka Sevastova ir zaudējusi koncentrēšanos. Anastasija no neliela attālumā ietriec bumbiņu tīklā, nokļūst iedzinējos ar 15:30, tiek līdz geimpunktam, bet drīz pēc dubultkļūdas spiesta atspēlēt breikbumbu, ko izdara ar diagonālo "backhand". Sarežģītā geimā izdodas uzvarēt.

0:2. Vulfe ir sākusi spēlēt labāk un bieži vien spēlē daudz tīrāk nekā 1. setā. Tikmēr Sevastovas līmenis ir maķenīt krities, otro geimu pabeidzot ar sitienu autā vienkāršā situācijā.

0:1 BREIKS! Vulfe pēc kārtējās apspriedes ar ārstiem (kopš medicīnas pārtraukuma tādi bija divi) nolemj turpināt cīnīties un 2. setu sāk ar breiku. Sevastovai pirmais paviršais geims mačā, un Vulfe pēc Anastasijas dubultkļūdas iegūst divas breikbumbas (15:40). Tiek realizēta jau pirmā, kad Jarka iespaidīgi uzsit ar "forehand" pa līniju.

1. sets 6:0

6:0 BREIKS! Vulfe geimā nespēj uzvarēt pat ar 40:0 pārsvaru. Sevastova dažreiz labi uzsit pa stūriem un nodrošina "sauso" setu.

5:0. Vulfes spēlē būtisku uzlabojumu nav, un Sevastova ir vadībā jau ar 5:0.

4:0 BREIKS! Spēle atsākas ar ilgu geimu, kurā Vulfe nespēj izmantot divus geimpunktus. Sevastova ar trešo breikbumbu tiek pie breika, kad Vulfei dubultkļūda.

3:0. Sevastova arī otrajā serves geimā zaudē tikai vienu punktu un pēc nospēlētām sešām minūtēm ir vadībā ar 3:0. Vulfei nepieciešama medpersonāla palīdzība! Austrālijas tenisistei ir problēmas ar muguru. Medicīnas pārtraukums notiek ārpus korta.

2:0 BREIKS! Vulfe spēle sev ierasti spēcīgi, taču arī regulāri sit neprecīzi, un Sevastova jau ar pirmo mēģinājumu iegūst breiku.

1:0. Sevastova sāk ar eisu un pirmajā geimā uzvar "uz 15".

Pirmsspēles apskats

Sevastova Melburnā uz "Australian Open" kvalifikāciju ieradās ar četru zaudējumu sēriju (skaitot ar pagājušo gadu), turklāt sezonas pirmajās divās spēlēs pret Moniku Nikulesku un Janīnu Vikmaijeri tika izlaists pārsvars, noskaņojumu pirms ļoti atbildīgā starta Melburnas kortos neuzlabojot.

Palikšana dažas pozīcijas aiz pamatturnīra robežas Sevastovai nozīmēja augstu numuru kvalifikācijā. Sevastovai tika piektais un lieliska izloze. Neviena no trim pretiniecēm rangā neatrodas augstāk par 198. vietu. Un arī pamatturnīra ievadā būs otrā simta spēlētāja, 110. vietā esošā Vulfe.

Sevastova trīs no savām piecām uzvarām "Grand Slam" turnīros guva tieši pirms pieciem gadiem Austrālijā, bet kopš tā laika pamatturnīros zaudējusi četras spēles pēc kārtas. No tām pēdējā bija 2011. gadā "US Open", kur 1. kārtā nācās atzīt šonedēļ uzveiktās Duševinas pārākumu.

Sevastovas "Australian Open" pamatturnīru vēsture

GadsK.PretinieceRezultāts
2010.1.Anastasija Pavļučenkova2:6 4:6
2011.1.Polona Hercoga6:4 7:6(5)
2.Janīna Vikmaijere6:4 6:2
3.Vesna Dolonca6:1 6:3
4.Karolīna Vozņacki3:6 4:6

Lai arī Sevastovas nākamā pretiniece Vulfe "Grand Slam" turnīros guvusi četras reizes vairāk uzvaru nekā Anastasija, pēdējo trīs sezonu laikā viņai šī līmeņa turnīros ļoti pieticīgas sekmes. Jarka uzvarējusi tikai vienā no pēdējām deviņām spēlēm, kas notika pagājušajā gadā Melburnā 1. kārtā pret Aleksandru Dulgeru. 6:3, 6:4 uzvara pār rumānieti bija nozīmīga ar to, ka Vulfe ar devīto mēģinājumu beidzot pārvarēja "Australian Open" 1. kārtu.

Vulfe abus labākos "Grand Slam" turnīrus nospēlēja 2010. gada vasarā, kad 4. kārtu sasniedza gan "French Open", gan Vimbldonā. Vulfe ir uzvarējusi divos WTA vienspēļu turnīros, 2010. gada septembrī paliekot nepārspēta Guaņdžou un nākamā gada janvārī uzvarot Hobārtā. Abi ir "hard" seguma turnīri. 2011. gada sezonā izdevās sasniegt rekordu rangā, maijā uzkāpjot līdz 25. vietai.

Jarmilai pēdējā laikā pieticīgi rezultāti ir ne vien "Grand Slam" turnīros, bet arī WTA pamatsacensībās, kur viņai trīs zaudējumi pēc kārtas, bet kopš pusfināla sasniegšanas pagājušā gada martā Kualalumpurā ir bilance 3-14. Šogad vienīgā spēle ar divām mačbumbām zaudēta Hobārtā, trīs setos piekāpjoties Naomi Osakai – 7:6(7), 6:7(8), 4:6. Vulfe šomēnes spēlēja arī Hopmana kausā (neoficiāls turnīrs), kur zaudēja Karolīnai Pliškovai un Eļinai Svitoļinai, bet tika pie uzvaras pret Serēnu Viljamsu, kura izstājās 2. setā pēc trim geimiem.

Vulfe no Top 10 spēlētājām uzvarējusi Andželiki Kerberi, Frančesku Skjavoni (abas Federācijas kausā) un Samantu Stousuru (Brisbenā). Tāpat viņas kontā ir panākumi pret Dominiku Cibulkovu Andrea Petkoviču, Robertu Vinči, Jūliju Gergesu un Agņešku Radvaņsku. Visas uzveikšanas brīdī atradās reitinga otrajā desmitā.

Kāpēc Sevastova ir favorīte mačā Austrālijā pret rangā augstāk esošu mājinieci? Viņai ir vairāk ieroču un opciju. Vulfe spēlē izteiktu spēka tenisu ar ļoti jaudīgu servi un uzbrukumu, bet Jarmilai pietrūkst dažādības. Viņas spēli var raksturot šādi – spēks ir, prātu nevajag. Sevastovai pret tādām spēlētājām ir grūti, jo, pati neuzbrūkot īpaši spēcīgi, ir viegli ievainojama. Monētai, protams, ir arī otra puse. Sevastova ir gudrāka spēlētāja ar iespējām variēt ar spēli. Pret Vulfi ir iespējas izmantot viņas ātruma trūkumu. Sevastovas ļoti iecienītie "dropšoti" ir laba uzbrukuma opcija.

Interesantākais jautājums gan varētu būt par to, kā Sevastova tiks galā ar apstākli, ka jāspēlē pret mājinieci. Mačs notiks pēc nozīmes otrajā lielākajā arēnā. Austrālijas tenisa fani ir visā pasaulē slaveni ar savu spēlētāju īpašo atbalstīšanu. Sevastova "Grand Slam" pamatturnīros nospēlējusi 16 spēles, taču neviena no tām nav bijusi pret mājinieci. Kvalifikācijā viņa sagrāva 15 gadus veco Austrālijas tenisisti Destanī Aiavu, bet pamatturnīrā ir pavisam cita atmosfēra, it īpaši lielajās arēnās.

Sevastova pret Vulfi būs trešais mačs Margaretas Kortas vārdā nosauktajā arēnā. Tur no plkst. 2:00 vispirms jāizspēlē Medisonas Kīsas un Zarinas Dijasas, kā arī Endija Mareja un Aleksandra Zvereva spēles. Uzvaras gadījumā Sevastova 2. kārtā tiksies ar Anu Ivanoviču vai Tamiju Patersoni.

Sevastovas un Vulfes profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaVulfe
25Vecums28
1.69 mAugums1.74
114.Rangā110.
5-11Grand Slam bilance20-31
3-2Australian Open bilance1-9
46-50Karjeras bilance98-126
0-1Sezonas bilance0-1
1Vienspēļu tituli2
30-27Karjeras "hard" bilance60-80
0-1Sezonas "hard" bilance0-1
15-11Karjeras taibreiki25-29
-Sezonas taibreiki1-1
17-173-setu mači23-44

Tikai WTA un "Grand Slam" pamatturnīru spēļu statistika.

     [+] [-]

, 2016-01-19 00:24, pirms 8 gadiem
Nu tad par uzvaru,shii ir nemama,la veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-19 00:50, pirms 8 gadiem
Renes ne-eksperts rakstīja: Tiešām par vienu sporta veidu jātaisa 3 preview raksti?!?

Nu nav šis sporta veids Latvijā tik LIELS,lai tā nopūlētos,autor
https://vine.co/v/ML6OAwxMwP2 , ko Tu te pļūti

     [+] [-]

, 2016-01-19 00:55, pirms 8 gadiem
Renes ne-eksperts rakstīja: Tiešām par vienu sporta veidu jātaisa 3 preview raksti?!?

Nu nav šis sporta veids Latvijā tik LIELS,lai tā nopūlētos,autor
Protams, ja būtu pēc tava prāta, tad SC tikai par reni rakstītu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-01-19 01:50, pirms 8 gadiem
aizver muti un ej, raksti, publicē, un par to vēl naudu saņem pēc tam. Ā, pareizi, māki tikai pļūtīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-19 07:01, pirms 8 gadiem
linki ir kāds?>
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja