Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Kopsa Džonsa zaudē pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Kopsa Džonsa zaudē pusfinālā
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei pārī ar amerikānieti Rakeli Kopsu Džonsu šodien nav izdevies sasniegt „Ordina Open” WTA dubultspēļu turnīra finālu. Divos setos viņas ar 4:6, 4:6 piekāpās Mihaelai Krajičekai un Janinai Vikmaijerei.

Gatavojoties Vimbldonas sieviešu dubultspēļu turnīram, Latvijas labākā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere šonedēļ startē Nīderlandes pilsētas Hertogenbošas WTA dubultspēļu turnīrā „Ordina Open”. Viņas pāriniece turnīrā ir amerikāniete Rakele Kopsa Džonsa, kura rangā ieņem augsto 33. vietu. Kopā ar Līgas 64. pozīciju tad duetam deva trešā izliktā godu. Līdz pusfinālam Dekmeijere un Kopsa Džonsa tika pa krietni atvieglotu ceļu – pirmās kārtas spēle pret francūzietēm Forecu un Bremonu nenotika, jo Bremonai radās problēmas ar veselību, bet vakar ceturtdaļfinālā ar 6:4, 7:6(5) tika uzveikts itālietes Marijas Elenas Kamerinas un francūzietes Žulī Kuā duets.

Šodien pusfinālā Latvijas un ASV dueta sāncenses bija Miahaela Krajičeka (Nīderlande) un Janina Vikmaijere (Beļģija). Lai arī šīs sportistes WTA dubultspēļu rangā ieņem zemākas pozīcijas (attiecīgi 105. un 121.), tomēr uz zāliena seguma viņas spēlē ļoti sekmīgi. Piemēram, šogad Vikmaijere jau sasniegusi šī turnīra pusfinālu vienspēlēs, bet Krajičeka pērn triumfēja šī turnīra dubultspēlēs. Tādējādi favorīšu lomu Dekmeijerei un Kopsai Džonsai īsti nevarēja atvēlēt.

Līdzīgi kā vakar, arī šodien Latvijas un ASV duetam neizdevās mača sākums – 0:3. Pēc tam gan izdevās saņemties un panākt izlīdzinājumu, turklāt bija arī labas iespējas tikt priekšā ar breiku, tomēr tās netika izmantotas. Seta izskaņā aukstasinīgāk nospēlēja Krajičeka un Vikmaijere, noslēdzot setu savā labā ar 6:4.

Otrā seta sākumā iztika bez breikiem, tomēr pārliecinošāk geimus pie savas serves uzvarēja Nīderlandes un Beļģijas duets. Tāpēc likumsakarīgi, ka astotajā geimā Dekmeijere un Kopsa Džonsa zaudēja savu servi un nokļuva neapskaužamā situācijā – zaudēts sets un 3:5 otrajā. Lai arī nākamajā geimā tika atgūta serve, tomēr izglābt setu neizdevās – arī otrajā zaudējums ar 4:6.

Par pusfināla sasniegšanu Dekmeijere nopelnīja 130 reitinga punktus, kas tomēr ir par 70 mazāk nekā pērn, kad Līga spēlēja finālā. Tādējādi arī WTA rangā jaunnedēļ var nākties zaudēt pozīcijas.

Rīt Dekmeijere un viņas pāriniece Viktorija Kutuzova uzzinās savas sāncenses Vimbldonas „Grand Slam” turnīrā. Jācer, ka izloze būs sekmīgāka nekā šī gada pirmajos divos „Grand Slam” turnīros.

Izmantotie resursi:
wtatour.com