Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Romas trillerī piekāpjas Šarapovai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Romas trillerī piekāpjas Šarapovai
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

Aļonai Ostapenko (WTA 6.) Romas "Premier 5" turnīrs beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā trīskārtējai čempionei Marijai Šarapovai (WTA 40.). Ostapenko 3:10 stundas ilgā mačā pret bijušo ranga līderi bija vadībā ar setu un breiku, tomēr nespēja pārsvaru nosargāt un zaudēja ar rezultātu 7:6(6), 4:6, 5:7.

1. sets – Ostapenko vajag piecas setbumbas

Ostapenko mača pirmajā geimā 10 minūtes sargāja servi. Ātri tiekot pie 40:0 pārsvara, Aļona palika bez pirmās serves, geima turpinājumā trāpīja trīs dubultkļūdas un vēl dažās izspēlēs zaudēja, kad Šarapova uzbruka viņas otrajai serve, bet arī atspēlēja vienu breikbumbu, svarīgā brīdī trāpot labu pirmo servi, pēc kuras Šarapova bumbiņu nespēja atsist pāri tīklam.

Latvijas tenisiste otrajā geimā izcēlās ar breiku, veiksmīgi pielietojot šodien daudz un ar lieliem panākumiem izmantoto taktiku ar diagonālajiem sitieniem likt Šarapovai skriet pēc stūros lidojošām bumbiņām un tādā veidā, "atvērt kortu" uzbrukumu noslēgumiem ar sitieniem gar sānu līnijām. Ostapenko breiku nostiprināja ar "sauso" serves geimu bija vadībā ar 3:0.

Pēc pirmā geima mocībām Ostapenko bija divi "sausie" serves geimi pēc kārtas, turklāt viņa izcēlās ar 12 pēc kārtas uzvarētu punktu sēriju ar servi un 1. setā izveidoja 5:2 pārsvaru. Līdz tam brīdim iespaidīgi dominējot ar uzbrukuma spēli un neļaujot Šarapovai izpausties, kā arī teicami tiekot galā ar viņas servēm, Ostapenko zaudēja četros geimos pēc kārtas un arī neizmantoja četras setbumbas.

Lai arī visas uzņemšanā, labas iespējas bija gandrīz visu setbumbu izspēlēs, turklāt Šarapovai trīs no četrām setbumbām bija jāspēlē ar otro servi. Pirmās divas setbumbas viņai bija pie 5:2, pirmajā gadījumā bumbiņu uzreiz pēc serves atsitot tīklā, bet otrajā reizē tīklā trāpot vairāku sitienu garā izspēlē. Šarapova ar grūtībām tika līdz 3:5, liekot servēt par uzvaru setā.

Trīs serves geimos pēc kārtas uzvarot graujoši un zaudējot kopumā tikai vienā izspēlē, Ostapenko tagad, kad bija jāpieliek punkts setam, tika nobreikota "sausā". Trīs no četrām izspēlēm zaudētas ar otro servi, bet viens punkts – pirmais šajā geimā – Šarapovai tika pēc Ostapenko apspēlēšanas pie tīkla.

Kad Šarapova servēja pie 4:5, Ostapenko bija nākamās divas setbumbas. Pirmā no tām ar otro servi, Ostapenko kļūdījās ar diagonālo "backhand". Šajā geimā otrās jeb kopumā jau ceturtās setbumbas izspēlē Aļonai netraucēts "backhand" sitiens tīklā Šarapovas pirmās serves izspēlē. Aļona pēc tam izveidoja lielisku uzbrukumu vēl vienas setbumbas iegūšanai, taču no neliela attāluma bumbiņu ietrieca tīklā. Kad bija nospēlēta apaļa stunda, Šarapova panāca neizšķirtu 5:5.

Tāda notikumu attīstība iedragāja Ostapenko pārliecību, kā rezultātā viņa otro reizi pēc kārtas zaudēja serves geimā, 11. geimu pabeidzot ar dubultkļūdu un dodot Šarapovai iespēju ar savu servi nodrošināt uzvaru setā. Ostapenko tūlīt ieslēdza seta pirmajā pusē demonstrēto tenisu un breiku atguva. Arī Šarapova neizturēja, geima beigās kļūdoties ar otro servi. Drāmas netrūka arī taibreikā.

Ostapenko divreiz ar dubultkļūdām izsēja minibreika pārsvaru, bet pie 5:6 spēja atspēlēt setbumbu. Aļona svarīgā brīdī trāpīja pirmo servi, izspēli kontrolēja ar "forehand" uzbrukumiem un kārtējo reizi lika Šarapovai atzīt sakāvi tāda veida tenisā. Identiska izspēle bija pie 6:6 un Ostapenko ieguva savu piekto setbumbu. Arī tā bija uzņemšanā, un šoreiz Aļona nospēlēja precīzi. Viņa bumbiņu atsita pēc spēcīgas Šarapovas pirmās serves un 79 minūtes ilgušā seta pēdējo izspēli pabeidza ar jaudīgu "backhand" uzbrukumu.

2. sets – Ostapenko nenosargā agru breika pārsvaru

Ostapenko 2. seta pirmajā geimā no 15:40 izcēlās ar vēl vienu breiku, bet pārsvaru uzreiz zaudēja ierasto problēmu dēļ. Šarapova otrajā geimā pie 30:30 uzbruka Aļonas otrajai servei, ieguva breikbumbu, un Ostapenko kļūdījās ar diagonālo "forehand", kad Krievijas tenisiste skrēja pretējā virzienā – 1:1.

Pēc sestā geima ar breiku vadībā bija Šarapova, kura šajā geimā uzbruka Ostapenko abām servēm un arī dominēja garajās izspēlēs, izceļoties ar "sauso" breiku, kas viņai deva 4:2 pārsvaru. Ostapenko tūlīt atspēlējās, Šarapovai septītajā geimā ļaujot iegūt tikai vienu punktu.

Ostapenko pie 4:4 nopelnīja breikbumbu, kuru neizdevās izmantot. Šarapova ar spēcīgiem sitieniem dominēja otrās serves izspēlē. Pieckārtējā "Grand Slam" čempione drīz ieguva 5:4 pārsvaru, liekot Ostapenko servēt par palikšanu setā. Aļona neizturēja spriedzi un tika nobreikota, kad Šarapova trīs reizes neatvairāmi trāpīja ar diagonālajiem sitieniem no neērtās puses.

3. sets – Ostapenko visu laiku iedzinējos, spiesta atzīt sakāvi

Seta pirmais breiks notika sestajā geimā, kur Ostapenko bija vadībā ar 40:15, tomēr nespējot tikt līdz 3:3, rezultātam tā vietā kļūstot 2:4. Šarapova ar diviem uzbrukumiem tika līdz "vienādi", un Ostapenko pēc tam divas nepiedodamas nepiespiestās kļūdas ar sitieniem tīklā. Nostiprinot breiku, Šarapova pietuvojās uzvarai – 2:5.

Ostapenko astotajā geimā servi noturēja "sausā", bet Šarapova pēc tam nespēja izservēt maču! Viņa bija vadībā ar 5:3, 30:15, zaudējot trīs izspēlēs pēc kārtas. Ostapenko vispirms ar grūtībām atsita pirmo servi, ar diagonālo sitienu pārsteidzot Šarapovu, kura iesita tīklā. Mašai pie 30:30 dubultkļūda, dodot Ostapenko vienīgo breikbumbu pēdējā setā. Šarapovai netrāpīja pirmo servi, bet otrās serves izspēlē Aļona ar diagonālajiem sitieniem noorganizēja pretiniecei autu. Tikusi atpakaļ mačā, Ostapenko aizkliboja uz savu krēslu. Latvijas tenisiste kopš seta vidus pārvietojās ar sarežģījumiem.

Servējot pie 4:5, Ostapenko no 40:15 ļāva Šarapovai iegūt divas mačbumbas. Krievijas tenisiste pažēloja, divreiz kļūdoties ar serves atsišanu. Viņa spēcīgi uzbruka gan pirmajai, gan otrajai servei, trāpot attiecīgi autā un tīklā. Mača laikrādim rādot trīs stundas, Ostapenko panāca izlīdzinājumu 5:5. Aiznākamajā geimā viņai vēlreiz bija jāservē par palikšanu turnīrā un šoreiz izglābties neizdevās. Šarapova atkal aktīvi uzbruka abām servēm, tagad nežēlojot. Šarapovai pie rezultāta 15:40 vēl divas mačbumbas, izmantojot jau pirmo – "backhand" sitiens pa līniju, Ostapenko nespēja atvairīt.

Statistika

KategorijaOstapenkoŠarapova
Eisi26
Dubultkļūdas1110
1. serves precizitāte55%59%
Iegūtie punkti ar 1. servi43/6553/79
Iegūtie punkti ar 2. servi21/5420/56
Tīri uzvarētās izspēles3432
Nepiespiestās kļūdas6149
Breikpunktu realizācija5/137/12
Visi iegūtie punkti126128

Ostapenko trešo reizi piedalījās Romas turnīrā, ar ceturtdaļfinālu sasniedzot savu labāko rezultātu Itālijas galvaspilsētā. Šogad Romā nopelnīti 190 reitinga punkti (+100, salīdzinot ar pagājušo gadu) un 58 313 eiro prēmija.

Aļonai Romā vēl palicis dubultspēļu turnīrs ar Rumānijas tenisisti Soranu Kirsteju, bet nākamā vienspēle viņai būs pašreizējās "French Open" čempiones statusā Parīzē, kur 27. maijā sāksies gada otrais "Grand Slam" turnīrs.

"Internazionali BNL d'Italia", WTA "Premier 5" turnīrs Romā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – (7) Caroline Garcia6:2 6:3
Anett Kontaveit – (2) Caroline Wozniacki6:3 6:1
(4) Elina Svitolina – (11) Angelique Kerber6:4 6:4
Maria Sharapova – (5) Aļona Ostapenko6:7(6) 6:4 7:5

Marcinkeviča zaudē Strasbūras WTA kvalifikācijā

Seta un breika pārsvaru šodien nenosargāja arī Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 280.), kura Strasbūras "International" turnīra kvalifikācijā ar 6:3, 5:7, 3:6 zaudēja itālietei Džesikai Pjēri (WTA 218.).

Marcinkeviča bija pārāka abu iepriekšējā tikšanās reizē, Pjēri ar 3:6, 6:4, 6:3 pirms diviem gadiem uzveicot viņas dzimtenē ITF 25 000 sērijas turnīrā Grado, arī toreiz sacenšoties uz māla seguma. Šodienas mačā daudz nozīmīgākā turnīrā Diāna uzvarēt nespēja, 2. setā trīs reizes nenoturot breika pārsvaru.

Marcinkeviča zaudējusi jau sešos mačos pēc kārtas! Šajā neveiksmju sērijā ietilpst arī divi zaudējumi WTA kvalifikācijas turnīru 1. kārtas mačos Lugāno un Prāgā, kur viņa zaudēja WTA līmenī zināmām spēlētājām Aleksandru Kadancu un Misaki Doi. Diāna bez uzvarām ir kopš marta beigām, kad sasniedza pusfinālu ITF 15 000 turnīrā citā Francijas pilsētā Havrā.

Marcinkeviča tikai vienreiz spējusi kvalificēties WTA pamatturnīram, to paveicot 2014. gadā "Premier 700" kategorijas turnīrā Štutgartē, kur priekšsacīkstēs guva trīs uzvaras, pēc tam pamatturnīra 1. kārtā zaudējot Anastasijai Pavļučenkovai.

1 2 43 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 19:12, pirms 6 gadiem
Labā formā Maša, Ostapenko bik pa treknu izskatās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Daniel

  +7 [+] [-]

, 2018-05-18 19:19, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: Latvijas otrā rakete Ostapenko cīnījās, par to cieņa no manis

bet līdz Latvijas pirmās raketes Sevastovas līmenim vēl patālu, jo Sevastova kā zināms ir spējusi uzvaret Šarapovu
Un pakāst. Turklāt 3 stundas Nastja nav spējīga nospēlēt tādā līmenī

  +3 [+] [-]

, 2018-05-18 19:21, pirms 6 gadiem
Beidzot kavlitatīvs teniss no abām. Prieks, ka stabilitāte tiešāam ir piegusi. Tikai šodien atkal serves/dupelenes.. Bet prieks, jo attīstība ir acīmredzama. Šarapova šodien spēlēja pa maksimumu. Bet, ja Kontaveita notures līmeni, tad viņai šeit konkurentu nav.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-18 19:22, pirms 6 gadiem
Lieliska spēle! Žēl, ka nedaudz pietrūka!

  -4 [+] [-]

, 2018-05-18 19:24, pirms 6 gadiem
Sūdīgi nospēlēja. Nogurums trešajā setā, daudz kļūdu, winneru sitiens pazuda. Serve ļoti vāja.

     [+] [-]

, 2018-05-18 19:25, pirms 6 gadiem
Raksturu Aļona parādīja, tikai beigās pietrūka pāris labas pirmās serves. Tālāk jāfano par Kontaveitu, kas apspēlēja Vozņacku (6:3, 6:1).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 19:35, pirms 6 gadiem
Šārāpova biki pa traku uz korta klaigā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-05-18 19:42, pirms 6 gadiem
O jo**, gada lielākais fail. Labi, ka man nebija laiks skatīties.
Zaudējums neīstajā brīdī neīstajai spēlētājai.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-18 19:46, pirms 6 gadiem
KANDESA rakstīja: Sūdīgi nospēlēja. Nogurums trešajā setā, daudz kļūdu, winneru sitiens pazuda. Serve ļoti vāja.
Varbūt arī celis.
Slēpts komentārs: Totss

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 20:14, pirms 6 gadiem
Sviests,sviests un vēlreiz sviests...es saprotu,ka mentalitāte nāks ar laiku,bet mildronāta Mašai(man viņa vienmēr ir patikusi) pakāst,tas ir nepiedodami pat Aļonai.....

  +7 [+] [-]

, 2018-05-18 20:30, pirms 6 gadiem
ingars31 rakstīja: Sviests,sviests un vēlreiz sviests...es saprotu,ka mentalitāte nāks ar laiku,bet mildronāta Mašai(man viņa vienmēr ir patikusi) pakāst,tas ir nepiedodami pat Aļonai.....
Šarapova 2. un 3. setus nospēlēja kā savos labākajos gados. Aļona deva viņai atjēgties pēc 1,seta, kuru vajadzēja vinnēt vienos vārtos un viss būtu beidzies. Taibreikā jau Maša sajuta spēles garšu, un tālāk jau pieredze un nez no kurienes arī jauda.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 21:14, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Šarapova 2. un 3. setus nospēlēja kā savos labākajos gados. Aļona deva viņai atjēgties pēc 1,seta, kuru vajadzēja vinnēt vienos vārtos un viss būtu beidzies. Taibreikā jau Maša sajuta spēles garšu, un tālāk jau pieredze un nez no kurienes arī jauda.
Tikai stabilitātes nav, citādi ātri vien būtu rangā virs Aļonas!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-18 21:37, pirms 6 gadiem
Kāda velna pēc tagad Aļona spēlē dubultspēli, vēl ar apsaitētu gurnu????

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 21:39, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Tikai stabilitātes nav, citādi ātri vien būtu rangā virs Aļonas!
Stabilitātes nav ne vienai, ne otrai. Aļona pagaidām (?) vēl nestabilāka par Šarapovu.

     [+] [-]

, 2018-05-18 22:29, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Kāda velna pēc tagad Aļona spēlē dubultspēli, vēl ar apsaitētu gurnu????
Varbūt lai izlādētos, novirzītu domas pēc neveiksmes.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 22:48, pirms 6 gadiem
Nu re, pat uzvarēja - varēs vēl padzīvoties pa Romu.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 22:50, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Varbūt lai izlādētos, novirzītu domas pēc neveiksmes.
zini kur var novirzīt??? ar pozitīvo domu...Aļona un Elvis,abi zaudētāji,tad lai normāli ''novirza'',un ar jauniem spēkiem tālāk nākotnē!!!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-18 22:59, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Nu re, pat uzvarēja - varēs vēl padzīvoties pa Romu.
Pirmkārt rangam lai varētu spēlēt GS un treniņa pēc. Otrkārt sanāk laba piepelnīties. Es ar tā gribētu

     [+] [-]

, 2018-05-18 23:09, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Pirmkārt rangam lai varētu spēlēt GS un treniņa pēc. Otrkārt sanāk laba piepelnīties. Es ar tā gribētu
Aļona jau pietiekami nopelna ar vienspēlēm, visu laiku tik smaidīja un jokojās, bet rumāniete gan šo dubultspēli uztvēra nopietni, viņai tā naudiņa daudz nozīmē.

     [+] [-]

, 2018-05-18 23:30, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Pirmkārt rangam lai varētu spēlēt GS un treniņa pēc. Otrkārt sanāk laba piepelnīties. Es ar tā gribētu
Negribu apvainot tevi,bet visticamāk esi diletants,kam no profesionālā sporta ir tik daudz,kā man līdz Marsam,un tev līdz kļūšanai par balerīnu....proti,katra spēle profesionālim ir naudas un prestiža vērtībā,lieka māžošanās,vai kā tu saki,''na haļavu'' piepelnīties,var novest pie kraha...padomā par to jaunieti!!!
1 2 43 komentāri