Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai šovakar cīņa pret ranga 6. numuru Lī

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai šovakar cīņa pret ranga 6. numuru Lī
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas dāmu tenisa līdere Anastasija Sevastova šovakar plkst. 21:00 aizvadīs Štutgartes „Premier” kategorijas turnīra 1. kārtas spēli, tiekoties ar Ķīnas pirmo raketi Na Lī.

Sevastova ar Lī tikusies vienreiz. Tas notika pagājušā gada oktobrī Pekinas „Premier” turnīra ceturtdaļfinālā. Anastasija kļūdām bagātā spēlē zaudēja divos setos ar 6:7(6), 3:6. Pirmajā setā katrai bija pa četriem breikiem, bet taibreikā Sevastova atradās priekšā ar 5:3.

Tas mačs notika uz „hard” seguma, kas noteikti ērtāks ir ķīnietei, kurai ir labs uzbrukums (Sevastovai jāuztraucas par savu otro servi), tiesa, ļoti bieži viņa spēlē pārgalvīgu tenisu, kas noved pie liela kļūdu skaita. Lai gan labākie rezultāti Lī ir uz „hard”, arī uz māla viņa prot spēlēt itin labi, karjeras laikā sasniedzot divus finālus, abos gan zaudējot. Tas notika 2005. un 2006. gadā Sevastovai labi zināmajā Eštorilas turnīrā.

Sevastovai pirmais Štutgartes turnīrs, tā pamatsacensības iekļūstot kā pēdējai. Lī šīs Vācijas pilsētas rīkotajās sacensībās spēlēs trešo gadu pēc kārtas. Pērn ceturtdaļfinālā zaudēts Samantai Stosurai, bet aizpērn 2. kārtā neveiksme pret Svetlanu Kuzņecovu. Abas tenisistes dažādu iemeslu dēļ par pēdējo pāris mēnešu notikumiem nevar būt sajūsmā. Sevastova labās pēdas savainojuma dēļ nav spēlējusi kopš Indianvelsas, savukārt Lī pēc lieliskā sezonas sākuma (tituls Sidnejā un fināls „Australian Open”) zaudējusi pēdējos piecus mačus.

Abām sportistēm šī būs pirmā cīņa uz māla šajā sezonā. Par favorīti izraudzīta ranga 6. vietā esošā Ķīnas pirmā rakete. Šodien Štutgartē notiks trīs pirmās kārtas spēles, Sevastovas un Lī spēle paredzēta plkst. 21:00 (pēc Latvijas laika). Video tiešraides no šī turnīra plānotas tikai no rītdienas, tāpēc šodien Anastasijas sniegumam neklātienē varēs sekot tūres mājaslapas piedāvātajā flash tiešraidē.

Šodien spēle arī mūsu labākajai dubultspēļu pārstāvei Līgai Dekmeijerei, kura devusies uz Maroku, kur startēs Fesas „International” sērijas sacensībās. Līgas pāriniece šoreiz būs austrāliete Džesika Mora, viņas pirmajā kārtā ap plkst. 17:00 tiksies ar bijušo ranga līderi Dinaru Safinu (Krievija) un Kazahstānas pārstāvi Gaļinu Voskobojevu.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

     [+] [-]

, 2011-04-18 15:11, pirms 13 gadiem
vajadzetu panemt, jo na li nav ipasi laba kondicija..

     [+] [-]

, 2011-04-18 22:01, pirms 13 gadiem
2:6