Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova piekāpjas Lī Štutgartes turnīra 1.kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova piekāpjas Lī Štutgartes turnīra 1.kārtā
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

Ar zaudējumu 2011.gada māla sezonu uzsākusi liepājniece Anastasija Sevastova. Vācijas pilsētas Štutgartes WTA turnīra pirmajā kārtā viņa ar 2:6, 3:6 piekāpās ranga sestās vietas īpašniecei, ķīnietei Na Lī. Jaunnedēļ Anastasija startēs turnīrā Eštorilā, kurā pērn kļuva par čempioni.

Līdz gada otrajam „Grand Slam” turnīram - „French Open” - atlicis nedaudz vairāk nekā mēnesis, un visas karstākās tenisa cīņas tuvākajās nedēļās notiks māla seguma kortos. Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma WTA tūrē atgriezusies liepājniece Anastasija Sevastova (WTA 37.), kurai bija radušās problēmas ar pēdu. Par sezonas pirmo māla turnīru mūsu tenisiste izvēlējusies prestižās „Porsche Tennis Grand Prix” sacensības Vācijas pilsētā Štutgartē, kurā dalībnieču sastāvs patiešām spēcīgs (Sevastova kā pēdējā tika pamatturnīrā bez spēlēšanas kvalifikācijā). Lai gan bija iespēja, ka 1.kārtā pretiniekos var būt arī rangā zemāk esoša sāncense, tomēr tā nenotika – Anastasijai ielozēja tikšanos ar ķīnieti Na Li, kura jaunākajā rangā ieņem 6.vietu. Līdz šim abas tenisistes bija aizvadījušas vienu savstarpējo spēli – pērn Pekinas turnīra ceturtdaļfinālā ķīniete izrādījās pārāka ar 7:6(6), 6:3. Arī šodien viņa bija favorītes lomā, kaut gan nebija spēlējusi ne mača uz māla šosezon.

Mača sākums Anastasijai neizdevās – Li iesāka ar pārliecinošu spēli pie savas serves, bet pa vidu saviem serves geimiem uzvarēja arī visas četras izspēles, servējot Sevastovai (3:0). Tad pirmo geimu paņēma arī mūsu sportiste, bet piektajā geimā nespēja izmantot sešas breikbumbas, ļaujot ķīnietei saglabāt drošu vadību (4:1). Lai gan izdevās vēl pietuvoties līdz 2:4, tomēr nākamie divi geimi labāk padevās Li, kura spēra soli pretī uzvarai – 6:2. Otrā seta sākumā Sevastovai beidzot izdevās uzvarēt geimu pie sāncenses serves un tikt priekšā ar 2:1, tomēr iegūtais uzreiz tika pazaudēts dubultā, ļaujot ķīnietei tikt priekšā ar 4:2. Breiks vēl tika atgūts, tomēr, līdzīgi kā pirmajā setā, pēdējie divi geimi piederēja Lī –6:3.

Par dalību turnīrā Anastasija nopelnīja vienu reitinga punktu un ieguva 5200 ASV dolāru prēmiju. Nākamais turnīrs jaunnedēļ Eštorilā (Portugāle). Atgādinām, ka pirms gada Sevastova kļuva par šī turnīra čempioni, kas nozīmē, ka šogad jāaizstāv 280 reitinga punkti.

„Porsche Tennis Grand Prix” WTA turnīrs. Štutgarte, Vācija.

1.kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Na Li - Anastasija Sevastova6:2 6:3
(8) Marion Bartoli - Tsvetana Pironkova6:4 6:1
Kristina Barrois - Lucie Safarova6:1 6:4

Atlikušās 1.kārtas spēles

Spēle
(5) Samantha Stosur - Maria Jose Martinez Sanchez
(7) Jelena Jankovic - Beatriz Garcia Vidagany
Dominika Cibulkova - Sabine Lisicki
Alexandra Dulgheru - Daniela Hantuchova
Anastasia Pavlyuchenkova - Roberta Vinci
Julia Goerges - Michaella Krajicek
Anna Chakvetadze - Zuzana Kucova
Andrea Petkovic - Tamira Paszek
Agnieszka Radwanska - Jamie Hampton

Pirmajā kārtā nespēlē Karolīna Vozņacki, Vera Zvonarjova, Frančeska Skjavone un Viktorija Azarenka.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

  +2 [+] [-]

, 2011-04-18 23:01, pirms 13 gadiem
Priekš pirms spēles pēc atgriešanās tīri labi pacīnījās.
Gaidam īsto Nastjas spēli !

  +3 [+] [-]

, 2011-04-18 23:02, pirms 13 gadiem
Aj nekas, šī tomēr naidīgāka pretiniece.

  +5 [+] [-]

, 2011-04-18 23:10, pirms 13 gadiem
ko stiprai padarīsi? Nekas traģisks nav noticis: gaidām nākošo turnīru.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-18 23:39, pirms 13 gadiem
Ko var gribēt bez rutīnas. Eštorilā būs grūti kaut pusi punktus aizstāvēt.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-19 00:13, pirms 13 gadiem
Biju uz spēli, labi nocīnijās, likās, ka ķīniete plašāk spēlēja un agresīvāk mūsējā labāk servēja

nekas, pirmā spēle... būs jau labi un lai veicas