Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Kopsa Džonsa sasniedz pusfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Kopsa Džonsa sasniedz pusfinālu
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar amerikānieti Rakeli Kopsu Džonsu šodien sasniegusi WTA „Ordina Open” dubultspēļu turnīra pusfinālu. Ceturtdaļfināla cīņā viņas divos setos tika galā ar itālietes Kamerinas un francūzietes Kuā duetu – 6:4, 7:6(5).

Pērn pārī ar vācieti Angeliku Kerberi Līgai Dekmeijerei Nīderlandē notiekošais „Ordina Open” WTA dubultspēļu turnīrs iznāca ļoti sekmīgs – tika sasniegts fināls. Šogad tas liek aizstāvēt reitinga punktus un Līga Nīderlandē startē atkal. Par pārinieci šoreiz izvēlēta amerikāniete Rakele Kopsa Džonsa, kura pirms nedēļas spēlēja Birmingemas WTA dubultspēļu turnīra finālā. Abas tenisistes dubultspēļu rangā ieņem vietas pirmajā simtniekā (Dekmeijere ir 64., bet Kopsa Džonsa 33. pozīcijā, kas šajā turnīrā viņu duetu ļāva izlikt ar 3. numuru.

Pirmās kārtas spēlē vakar viņām bija jācīnās par francūzietēm Severīnu Bremonu un Stefāniju Forecu, tomēr pirmā no francūzietēm savainojuma dēļ no spēles atteicās, kas nozīmēja, ka bez cīņas Dekmeijere un Kopsa Džonsa tikušas ceturtdaļfinālā. Tajā šodien pretiniekos bija itāliete Marija Elena Kamerina un francūziete Žulī Kuā, kurām dubultspēļu rangā pašlaik attiecīgi 126. un 123. vieta.

Spēli nedaudz labāk gan iesāka Kamerinas un Kuā duets, izvirzoties vadībā ar 3:1. Ilgi viņām tas prieks gan nebija, Latvijas un ASV duets panāca izlīdzinājumu, bet seta izskaņā bija pārāks ar 6:4. Arī otrā seta sākumā Kamerinai un Kuā bija laba iespēja panākt 2:0, tomēr vairākas breikbumbas palika neizmantotas, par ko Dekmeijere un Kopsa Džonsa viņas sodīja – 2:1. Seta turpinājumā Latvijas un ASV duets pabija vadībā arī ar 3:1 un 4:2, tomēr tik viegli uzvaru izcīnīt neizdevās. Pretinieces uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, panākot vadību 5:4. Seta uzvarētāju vajadzēja noteikt taibreikā, kurā favorītes tomēr bija labākas – 7:5.

Iekļūšana pusfinālā katrai no sportistēm devusi 130 reitinga punktus, bet pusfināla pretinieces būs Mihaela Krajičeka / Janina Vikmaijere.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

     [+] [-]

, 2009-06-17 13:54, pirms 15 gadiem
labi

     [+] [-]

, 2009-06-17 14:19, pirms 15 gadiem
Jēē, beidzot sagaidīju rakstu..

Super.. Malace..

     [+] [-]

, 2009-06-17 17:00, pirms 15 gadiem
Kā var iekļūšana pusfinālā Līgai dot 130 punktus, ja pagājušogad viņa bija finālā, varbūt pareizāk, ka viņa jau aizstāvēja 130 tikai no cik punktiem?