Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko sacentīsies ar sezonu eisu līderi Pliškovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko sacentīsies ar sezonu eisu līderi Pliškovu
Aļona Ostapenko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 39.) šodien turpinās Sinsinati "Premier 5" sērijas turnīru, 2. kārtā tiekoties ar ranga 17. vietā esošo Čehijas sportisti Karolīnu Pliškovu.

Mača pirmo pusi aizvadot ļoti slikti, Ostapenko vakar tomēr spēja saņemties un savā Sinsinati debijā aizbēga no zaudējuma vairāk nekā divarpus stundu ilgā (2:40) cīņā pret Slovākijas tenisisti Annu Karolīnu Šmiedlovu – 1:6, 7:6(6), 7:6(5). Aļona bija iedzinējos ar setu un diviem breikiem un arī atspēlēja divas mačbumbas, turklāt abas bija uzņemšanā.

Vai Ostapenko būs spējusi atjaunoties pēc grūtās cīņas, kuras pirmajā daļā viņai bija novērojamas veselības problēmas, redzēsim pēc aptuveni astoņām stundām. Skaidrs, ka šodienas mačs būs vieglāks nekā vakardienas cīņa pret Šmiedlovu. Lai arī pretī stāsies rangā daudz augstāk esoša pretiniece nekā vakar pieveiktā slovākiete, mačs būs pavisam citādāks, mazāk nogurdinošs.

Kamēr Šmiedlova ļoti labi spēlē aizsardzībā un neiebilst pret garajām izspēlēm, tajās spējot tādas tenisistes kā Ostapenko piespiest daudz kļūdīties, Pliškovai patīk ātrs teniss – jo īsāki punkti, jo labāk. Esot gara auguma (1.86 m), čehietei lielākais trūkums ir ātrums. Viņa ir lēna tenisiste, kura bieži vien nemaz neskrien. Ostapenko šajā ziņā būs pārsvars, Aļonai arī daudz labāka spēle uzņemšanā, kas Pliškovai savukārt ir mīnuss. Ostapenko arī ir labāks "backhand". Pliškovai daudz labāka serve.

Ostapenko ļoti patīk spēlēt pret agresīvām spēlētājām ar labu servi, kuras uzņemšana viņai parasti lielas grūtības nesagādā. Pliškovu par labāko servētāju sieviešu tenisā saukt nevar kaut vai Serēnas Viljamsas dēļ, toties labākās eisu izpildītājas godu viņai atņemt gan nevar. Karolīna ir sezonas līdere ar 360 eisiem, kas ir par 100 vairāk nekā Viljamsai, nospēlējot par piecām spēlēm vairāk nekā ranga līdere. Statistika, neskaitot olimpiādi, kur Pliškova nespēlēja.

Pliškova no 1. kārtas bija brīva, pateicoties Top 16 izsētās spēlētājas statusam, tiesa, vienu maču šonedēļ jau ir nospēlējusi dubultspēļu turnīrā. Neskatoties uz to, ka Sinsinati ir samērā ātrs segums, kāds Pliškovai patīk, viņai šajā turnīrā nav spožu sasniegumu. Pamatturnīra debija bija pērn, kad divos setos uzvarēta Timeja Baboša, pēc tam trīs setos zaudējot Jeļenai Jankovičai. Pliškova divreiz (2012-13) zaudēja kvalifikācijā.

Ostapenko un Pliškovas mača uzvarētājai sākotnēji 3. kārt tika gaidīta tikšanās ar pēdējo divu gadu čempioni Viljamsu, taču viņa dalību no turnīra atsauca pleca savainojuma dēļ. Tādējādi zara augšgalā esošajām tenisistēm dota lieliska iespēja iegūt vērtīgus reitinga punktus. "Premier 5" līmeņa turnīros par 3. kārtas sasniegšanu pienākas 105 punkti.

Ostapenko ar Pliškovu šodien spēlēs ne agrāk par plkst. 20:00. Tā būs otrā spēle galvenajā kortā, kur no plkst. 18:00 vispirms jāizspēlē Mihaila Južnija un Teilora Frica mačs. Turnīra programmu šonedēļ regulāri ietekmē lietus. Ostapenko un Pliškovas mača uzvarētāja nākamajā kārtā tiksies ar Kristīnu Makheilu vai Misaki Doi.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-16 14:57, pirms 8 gadiem
Ar Aļonas pašreizējo spēli bez izredzēm!

     [+] [-]

, 2016-08-16 18:34, pirms 8 gadiem
Ja Pliškova ir eisu līdere, tad Aļona varētu būt dubultkļūdu līdere. Cerams, ka šodien tā nebūs.