Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kazijevs izcīna pirmo ATP vienspēļu ranga punktu, Dekmeijere zaudē Briselē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevs izcīna pirmo ATP vienspēļu ranga punktu, Dekmeijere zaudē Briselē
Artūrs Kazijevs
Foto: Romualds Vambuts

19 gadus vecais Latvijas tenisists Artūrs Kazijevs šodien izcīnījis uzvara Turcijas pilsētas Samsunas „Future” vienspēļu turnīra 1.kārtas mačā, ar 6:1, 7:6(8) apspēlējot britu Stefanu Sterlandu Markoviču. Līdz ar to Artūrs ticis pie viena reitinga punkta un 6.jūnijā debitēs ATP vienspēļu rangā. Ne tik sekmīga diena Līgai Dekmeijerei, kura nespēja pārvarēt Briseles WTA dubultspēļu turnīra 1.kārtu.

Lai gan ATP dubultspēļu rangā Artūra Kazijeva vārds atrodams jau teju divus gadus (pēc 2009.gadā sasniegtā Lielupes „Future” fināla), vienspēļu rangā viņam nebija izdevies iekļūt. Tas nebija izdevies arī vairākkārt šogad, kad Artūrs nesekmīgi centās pārvarēt dažādu „Future” turnīru kvalifikācijas. Šonedēļ viņš atkal ir devies uz Turciju, kur Samsunas pilsētā norisinās „Future” sacensības ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru.

Dalībnieku sastāvs tajā ir vājāks nekā ierasti, tāpēc Artūram nevajadzēja spēlēt kvalifikācijas turnīrā. Arī ar pamatturnīra izlozi paveicās – pretiniekos tika ielozēts viņa vienaudzis Stefans Sterlands Markovičs, kuram gan jau bija izdevies atzīmēties rangā (1521.vieta). Pirmo setu Kazijevs uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet otrajā bija pārāks taibreikā – 6:1, 7:6(8) un pirmais ATP vienspēļu reitinga punkts kabatā. 2.kārtā pretiniekos stāsies ar 2.numuru izliktais beļģis Aleksandrs Folijs (ATP 496.). Kopā ar šodien apspēlēto britu Artūrs startēs arī dubultspēļu turnīrā – rīt 1.kārtas mačā viņiem pretī stāsies turku duets Barsins Jancinkals un Anils Juksels.

„Future” sērijas sacensībās šonedēļ spēlēs arī Andis Juška (ATP 401.) – viņš devies uz Čehijas pilsētu Mostu. Vienspēļu turnīrā mūsu tenisists izlikts ar 2.numuru, bet pirmajā kārtā spēkosies ar mājinieku Ļubomiru Majsajdru (ATP 814.), kamēr dubultspēlēs Juška un viņa pārinieks čehs Romans Jebavijs cīņās iesaistīsies tikai no ceturtdaļfināla (izlikti ar 1.numuru).

Latvijas vadošajai dubultspēļu tenisistei Līgai Dekmeijerei joprojām neizdodas uzvarēt WTA līmeņa mačos. Šodien viņa duetā ar amerikānieti Meganu Moltonu Leviju startēja Briseles WTA „Premier” sacensībās, 1.kārtā tiekoties ar čehietes Andreas Hlavačkovas un kazahietes Gaļinas Voskobojevas duetu. Pirmo setu pretinieces sāka ar 4:0 izrāvienu, no kura Latvijas un ASV sportistu duets neatguvās, zaudējot setu ar 2:6. Arī otrā seta sākums labāks padevās Hlavačkovai un Voskobojevai, kuras tika priekšā ar 3:1, taču pārsvaru nenosargāja. Dekmeijere un Moltena Levija ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī izrāva uzvaru īsi pirms taibreika – 7:5. Uzvarētāju noteica supertaibreikā. Tā sākumā cīņa ritēja punkts punktā, tomēr vidus posmā Hlavačkovaun Voskobojeva ieguva trīs punktu handikapu (7:4), ko vēlāk pārvērta uzvarā – [10:5]. Turnīrā Līga nopelnīja vienu reitinga punktu un 1300 ASV dolāru prēmiju.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

     [+] [-]

, 2011-05-16 20:10, pirms 13 gadiem
Prieks par Kazijevu!
Malacis!

     [+] [-]

, 2011-05-16 20:17, pirms 13 gadiem
Apsveicam!

  +3 [+] [-]

, 2011-05-16 20:35, pirms 13 gadiem
Gulbis 19 gados jau kalnus gāza, šis tikai 1 punktu nopelnījis. Pazudīs tikpat ātri kā pārējie Juškas un kā viņus tur...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 20:41, pirms 13 gadiem
Shed rakstīja: Gulbis 19 gados jau kalnus gāza, šis tikai 1 punktu nopelnījis. Pazudīs tikpat ātri kā pārējie Juškas un kā viņus tur...
Visi jau nav tik talantīgi kā Gulbis, bet lai veicas ar smagu darbu noteikti var tuvoties Gulbim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-17 10:03, pirms 13 gadiem
Prieks par Arču, veiksmi turpmāk.
Veči, galvenais noteicējs tenisā ir tas cik daudz līdzekļus tājā ieliec, ja līdzekļu nav, tad attiecīgi arī panākumi nevar būt tādi, ja vien nelido tajos turnīros, kurus spēj apmaksāt. Ja ņi*uja nerubī no tenisa un kā tajā izsisties, tad labāk turpini nodarbināt savu labo bicepsu, ja esi kreilis, tad kreiso, skatoties attiecīgus video, nevis centies mētāt veci kaut ko komentējos, vispār, bez argumentiem un pamatojuma, tā normāli sakot, aizej apēd krupi.

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:28, pirms 13 gadiem
LV the best rakstīja: Prieks par Arču, veiksmi turpmāk.
Veči, galvenais noteicējs tenisā ir tas cik daudz līdzekļus tājā ieliec, ja līdzekļu nav, tad attiecīgi arī panākumi nevar būt tādi, ja vien nelido tajos turnīros, kurus spēj apmaksāt. Ja ņi*uja nerubī no tenisa un kā tajā izsisties, tad labāk turpini nodarbināt savu labo bicepsu, ja esi kreilis, tad kreiso, skatoties attiecīgus video, nevis centies mētāt veci kaut ko komentējos, vispār, bez argumentiem un pamatojuma, tā normāli sakot, aizej apēd krupi.
Nu un ko Tu gribēji ar to pateikt? Ka Kazijevs jau būtu Gulbja (šajā vecumā) līmenī, ja viņā būtu ieguldīta tāda pati nauda? Nu nebūtu, tas tā maigi izsakoties. Skaidrs, ka visi nevar būt Bekeri, Čangii vai Vilanderi, kuri 17 gados jau vinnēja meidžorus, nu bet 19 gados jau ir jārāda normāls sniegums fjūčeros. Tāds tīrradnis kā Gulbis Lavijā nebūs vēl vismaz 100 gadus, tāpēc nevajag sacerēties uz baigiem panākumiem tenisā. Tas nav skeletons vai šķēpa mešana, tenisā konkurence pasaulē ir nereāla. Labākajā gadījumā Kazijevs varētu sasniegt Juškas limeni, kļut par normāla līmeņa fjūčeru spēlētāju, jaut gan Juškas panākumi šajā vecumā bija krietni iespaidīgāki. Vienīgais spēlēšana šajā līmenī prasa lielus ieguldījumus un nedod nekādu materiālu atdevi, tāpēc ir iespējama tikai kamēr "labais onkulis" piemet piķīti, tāpēc tenisists jebkurā brīdi no fjūčeru spēlētāja var pārversties par "treneri" Lielupes kortos. Bet jebkurā gadījumā veiksmi Artūram! Cerams, ka šīs paaudzes talantīgākais spēlētājs vēl iepriecinās mūs ar uzvarām un kļūs par pilnvērtīgu mūsu Deivisa kausa komandas spēlētāju.

     [+] [-]

, 2011-05-17 17:54, pirms 13 gadiem
Solims var lepoties, kaut gan šaubos viņš vienmēr tāds neapmierināts

     [+] [-]

, 2011-05-17 20:40, pirms 13 gadiem
Lai arī nekādā veidā es nesalīdzinātu viņu ar Gulbi,kaut kāds talants jau puikam bija.Bet tas ir pilnīgi un noteikti jau izniekots paša slinkuma un tēva,Solima un vēl dažu "padomdevēju" pārgudrības dēļ.
Pilnīgi visi viņam līdzvērtīgie Eiropas spēlētāji jau sen ir ATP rangā,daudzi pat diezgan augstu.Šogad Latvijas ziemas čempī Kazijevs netika pat pusfinālā.
Arī gluži par naudas trūkumu viņš sūdzēties nevarētu.Viņš ir viens no nedaudzajiem,kas saņem naudu no tenisa federācijas,arī tagad saņem.
Nedomāju,ka viņš vēl kādreiz spēlēs Davis cup,ja nu rezervē.No izlases viņu jau izstūmis Lībietis un nākamie būs brāļi Podžus.