Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lazdiņš nopelna pirmo ATP reitinga punktu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lazdiņš nopelna pirmo ATP reitinga punktu
Artūrs Lazdiņš

Pirms nedēļas 17. dzimšanas dienu nosvinējušais Latvijas tenisists Artūrs Lazdiņš trešdien Šarmelšeihas "Future" turnīrā, pārvarot vienspēļu turnīra 1. kārtu, nopelnīja pirmo ATP ranga punktu. Šodien uzvaras turnīros Eiropā guva Aļona Ostpapenko un Mārtiņš Podžus.

Artūrs Lazdiņš pirmo uzvaru "Future" pamatturnīros guva ar sesto mēģinājumu. Lazdiņš 2012. gadā 1. kārtā zaudēja Lielupē, bet šogad vēl četras reizes vienīgajā spēlē Ēģiptē. Sezonas piektais "Future" pamatturnīra mačs (atkal ar "wild card") beidzot izrādījās veiksmīgs.

Lazdiņš trešdien ar 6:2, 6:3 uzveica Lielbritānijas sportistu Džeku Osvaldu (18). Arī viņš vienspēļu rangā netrodas un turnīrā piedalījās ar "wild card". Osvalds līdz šim 28(!) reizes nebija spējis iziet "Future" kvalifikāciju, bet tagad beidzot dabūja "wild card" un aizvadīja pirmo maču šī līmeņa pamatturnīros.

Lazdiņš mača ievadā nokļuva iedzinējos ar 0-2, bet atbildēja iespaidīgi, uzvarot nākamajos sešos geimos un drīz vien tiekot pie panākuma arī visā mačā. Lazdiņa pretinieks 2. kārtā būs 19 gadus vecais Ēģiptes tenisists Mazens Osama (ATP 483.).

1. kārtas pārvarēšana devusi vienu ranga punktu. Atgādinām, ka dubultspēļu reitingā Lazdiņš jau ir debitējis, jo februārī Ēģiptē vienreiz tika līdz pusfinālam, par ko pienākas seši punkti. "Future 10 000" sērijas turnīrs Šarmelšeihā notiek uz māla seguma.

Tādas pašas nozīmes sacensībās Antaljā uz "hard" seguma šodien 1. kārtu pārvarēja Mārtiņš Podžus, kurš ar 6:1, 7:5 apspēlēja ranga 1203. vietā esošo francūzi Eriku Fombu (18). Latvietim vienīgais misēklis bija 2. seta izskaņā, kad ar pirmo mēģinājumu neizdevās izservēt maču. Mārtiņa nākamais pretinieks būs 25 gadus vecais Beninas sportists Aleksiss Klegū (ATP 887.). Podžus viņu šogad jau vienreiz apspēlējis, marta sākumā Ukrainā uzveicot ar 7:6(4), 6:1.

Jānis Podžus spēlēja vakar un ar 3:6, 4:6 piekāpās ranga 473. vietā esošajam vācietim Robinam Kernam. Brāļi šonedēļ dubultspēlēs nepiedalās, tādējādi sacensības Turcijā turpina vairs tikai Mārtiņš, kuram pagaidām par šo turnīru pienākas viens ranga punkts.

Aļona Ostapenko trešo nedēļu Itālijā sāka ar samocītu uzvaru pār 19 gadus veco itālieti Sāru Ečelu (WTA 1048.) – 2:6, 7:5, 6:2. Ostapenko izdevās atspēlēties pēc nokļūšanas iedzinējos ar setu un breiku. Latvijas tenisiste savu servi šodien zaudēja astoņas reizes (10 dubultkļūdas), bet pašai izdevās par vienu breiku vairāk. Ostapenko pretiniece 2. kārtā būs 18 gadus vecā Francijas tenisiste Estelle Kaskino (WTA 556.), kura aizpagājušajā nedēļā spēlēja šī turnīra finālā.

Ostapenko Santa Margeritā Di Pulā (māla segums) spēlē trešo nedēļu pēc kārtas. Pirmajā nedēļā Ostapenko vienspēlēs tika līdz pusfinālam, bet otrajā nedēļā uzvarēja gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā. Pāru sacensībās Ostapenko triumfēja ar japānieti Manu Ajukavu.

Abas kopā spēlēja arī šonedēļ un bija izliktas ar otro numuru, bet tālāk par 1. kārtu netika – 1:6, 6:3, 10:12 pret Ekvadoras tenisisti Šarloti Rēmeri un Spānijas sportisti Olgu Saesu Larru. Aļona ar pārinieci 2. setā atspēlējās no 0:3 (divi breiki), bet supertaibreikā nespēja nosargāt 5:2 pārsvaru, kā arī neizmantoja vienu mačbumbu. Ostapenko vienspēlēs nopelnījusi vienu punktu.

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 22:09, pirms 10 gadiem
džeks izskatās, ka tur visu laiku tusē, sauļojas un prieka pēc uzspēlē ja jau visi turnīri šarmā. būtu kāds turnīrs hurgādā, gan jau ka arī parādītos

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 23:34, pirms 10 gadiem
diez kādi viņam varētu būt nākotnes mērķi?

     [+] [-]

, 2014-04-17 00:24, pirms 10 gadiem
Es domāju mērķis ir līdzīgs kā pirms gadiem desmit Juškam, proti, TOP10. Bet, lielākaļai daļai sportistu netiek līdz nospraustajiem mērķiem. Augstus mērķus izpilda tikai talantīgāki, gudrākie treniņprocesā un stratēģiskājā plānošanā un mērķtiecīgākie.