Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks un Marcinkeviča veiksmīgi uzsāk turnīrus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks un Marcinkeviča veiksmīgi uzsāk turnīrus
Diāna Marcinkeviča

Šonedēļ aktīva rosība ne tikai Lielupes tenisa kortos (Latvijas ziemas čempionāts), bet arī citos starptautiskos turnīros. Tajos arī itin daudz mūsu valsts sportistu. Pirmās spēles turnīros Šveicē un Ukrainā aizvadījuši Diāna Marcinkeviča un Kārlis Lejnieks. Abu kontā tikai uzvaras.

Kārlis Lejnieks pēc nedēļu ilgās piespiedu pauzes (Grieķijā pārsistā deguna dēļ) šonedēļ devies uz Ukrainu, kur Čerkasu pilsētā cīnīsies par „Future” 10 000 vienspēļu turnīra titulu. Turnīrā latvietis ir izlikts ar otro numuru, bet šodien 1.kārtā viegli apspēlēja rangā neesošo moldāvu Maksimu Dubarenko – 6:4, 6:0. Rīt Lejnieka (ATP 362.) pretinieks 2.kārtā būs krievs Iļja Ļebedevs ( ATP 1224.).

Uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu devušies Andis Juška un Deniss Pavlovs. Tur norisināsies „Future” vienspēļu turnīrs ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Pamatturnīra cīņas gan sāksies tikai rīt – Andim (izlikts ar 5.numuru) pirmajā spēlē pretī stāsies Ričards Muzajevs, bet Denisam – Mihails Jevtimjevs (abi Krievija). Abi Latvijas tenisisti kopīgā duetā cīnīsies arī dubultspēļu sacensībās, kurās ir galvenie favorīti. Pirmie pretinieki viņiem būs no Krievijas – Antons Manegins un Dmitrijs Marfinskis.

Diāna Marcinkeviča šonedēļ spēlē ITF 10 000 sacensībās Šveicē (Felandenā). Vienspēļu turnīra pirmajā kārtā viņa vakar apspēlēja rangā nedaudz augstāk esošo (518. pret 554.) vācieti Lenu Mariju Hofmanu, bet nākamajā kārtā tiksies ar vēl vienu Vācijas pārstāvi Bjanku Kohu (WTA 634.). Dubultspēļu turnīram Šveicē šoreiz pieteikušies maz dueti, tāpēc Marcinkeviča kopā ar pārinieci Milanu Spremo (Serbija) turnīru iesāka no ceturtdaļfināla, kurā apspēlēja Sandru Martinoviču (Bosnija un Hercegovina) un Valeriju Ferhami (Beļģija) – 6:7(5), 6:4, [10:7].

Visbeidzot prestižajā ITF 100 000 sērijas turnīrā (dubultspēlēs) Bahamu salās (Nasau pilsētā) spēlēs Līga Dekmeijere. Viņas pāriniece ir britu sportiste Sāra Borvela, bet pirmās pretinieces wildcard ieguvušās mājinieces Nikita Fontēna un Larika Rasela.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page