Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Garbina sāk ar uzvaru Dubaijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Garbina sāk ar uzvaru Dubaijā
Līga Dekmeijere
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Panākumu Dubaijas WTA „Premier” dubultspēļu turnīra 1. kārtā šodien izcīnījis Līgas Dekmeijere un itālietes Tatjanas Garbinas duets. Divos setos ar 6:4, 6:4 viņas apspēlēja vācieti Annu-Leni Gronefeldi un šveicieti Petiju Šnīderi. Uzvara katrai no sportistēm devusi 125 reitinga punktus.

Prestižajā Dubaijas WTA “Premier” dubultspēļu turnīrā piedalās nevis 16 dueti (kā ierasts), bet gan 28 (četriem favorītduetiem pirmā kārta brīva). Tādējādi pamatturnīrā tika arī Latvijas sportiste Līga Dekmeijere, kurai jaunākajā WTA dubultspēļu rangā 60. vieta. Par savu pārinieci šoreiz Līga bija izvēlējusies pieredzējušo itālieti Tatjanu Garbinu. 32 gadus vecā sportiste šobrīd WTA dubultspēļu rangā ieņem 48. vietu. Interesanti, ka pirms šodienas dubultspēles Garbina aizvadīja saspringtu vienspēļu pirmās kārtas cīņu, trijos setos uzveicot spēcīgo austrālieti Samantu Stosuru.

Par Dekmeijeres un Garbinas pretiniecēm izlozes ceļā bija kļuvušas vāciete Anna-Lena Gronefelde un šveiciete Petija Šnīdere. Šis duets bieži vien spēlē kopā un dubultspēļu rangā šobrīd ieņem attiecīgi 29. un 40. vietu. Tādējādi tieši viņas bija jāuzskata par šīs spēles favorītēm, tomēr praksē iznāca citādi.

Spēles pirmajos trijos geimos uzvarēja serves uzņēmējas, no kuriem divreiz tas izdevās Dekmeijerei un Garbinai. Seta turpinājumā labākas jau bija servētājas un sākumā iegūto pārsvaru Latvijas/Itālijas duets pārvērta rezultātā 6:4. Otrā seta sākumā turpināja uzvarēt servētājas, līdz piektajā geimā Dekmeijerei un Garbinai padevās breiks, kas uzreiz tika nostiprināts ar uzvarētu savu servi – 4:2. Arī seta turpinājumā pretiniecēm netika dota iespēja atspēlēties. Pie 5:3 gan netika izmantotas trīs mačbumbas pie pretinieču serves, tomēr ar savu servi lietas tika noliktas pa plauktiņiem – 6:4, 6:4.

Uzvara pirmās kārtas mačā gan Dekmeijerei, gan Garbinai deva pa 125 reitinga punktiem, kā arī tika iegūta kopēja 6250 ASV dolāru prēmija. Sacensību otrajā kārtā Latvijas un Itālijas dueta pretinieces būs baltkrieviete Jekaterina Dzehaleviča un krieviete Alla Kudrjavceva, kuras negaidīti pieveica ar 6. numuru izlikto Jekaterinas Makarovas (Krievija) un Zi Janas (Ķīna) duetu – 6:2, 6:4. WTA dubultspēļu rangā Dzehaleviča un Kudravceva šobrīd ieņem attiecīgi 77. un 35. vietu.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com

  +3 [+] [-]

, 2010-02-15 18:05, pirms 14 gadiem
malaces

     [+] [-]

, 2010-02-16 08:08, pirms 14 gadiem
Līga nu jātiek finālā!!!!

     [+] [-]

, 2010-02-16 11:57, pirms 14 gadiem
...un jāuzvar!!!