Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Dekmeijere paliek soļa attālumā no otrā WTA titula

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere paliek soļa attālumā no otrā WTA titula
Līga Dekmeijere
Foto: PA Wire/Scanpix

Latvijas tenisistei Līga Dekmeijerei šodien neizdevās tikt pie otrā WTA dubultspēļu titula karjerā. Spēlējot duetā ar ukrainieti Katerinu Bondarenko, Līga vispirms uzvarēja pusfināla cīņā, bet pēc tam finālā piekāpās itālietēm Sārai Errani un Robertai Vinči – 3:6, 5:7, Turnīrā latviete nopelnīja 200 reitinga punktus.

Tasmānijas (Austrālijai piederoša sala) pilsētā Hobārtā šonedēļ norisinās WTA „International” sērijas turnīrs ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru. Turnīra izspēli diezgan ievērojami aizkavēja lietus, tomēr vienspēļu turnīrā čempioni noskaidroja jau šodien – mājiniece Jarmila Grota tika pie otrā šāda līmeņa titula karjerā, finālā ar 6:4, 6:3 uzveicot amerikānieti Betāniju Mateku Sendsu. Turnīrā Austrāliju pārstāvošā slovākiete nezaudēja ne seta, pelnīti tiekot pie titula, 280 reitinga punktiem un 37 000 ASV dolāru prēmijas.

Latvijai saistošāks ir Hobārtas dubultspēļu turnīrs, kurā startē Līga Dekmeijere. UZ šīm sacensībām Līgai par pārinieci bija izdevies sarunāt spēcīgo ukrainieti Katerinu Bondarenko, kura savulaik kopā ar savu māsu Aļonu ir izcīnījusi trīs WTA titulus, tostarp „Australian Open” galveno balvu 2008.gadā. Šobrīd Līgai WTA dubultspēļu rangā 83.vieta, bet Bondarenko 104. (savulaik bijusi 9.vietā). Pirmās kārtas spēli pret spānieti Aranču Parru Santonhu un ķīnieti Šuaju Žanu Latvijas un Ukrainas duets pabeidza trīs dienu laikā – 6:4, 6:2, bet ceturtdaļfinālu pārvarēja bez cīņas – no mača atteicās amerikāniete Mateka-Sendsa (visticamāk taupoties vienspēļu finālam), kuras pāriniece bija viņas tautiete Megana Šonesija.

Vispirms šorīt Dekmeijerei un Bondarenko bija jāaizvada pusfināla spēle, kurā pretiniekos stājās jaunizceptā vienspēļu čempione Jarmila Grota un čehiete Klāra Zakopalova. Bukmeikeru skatījumā neliels favorīšu statuss bija atvēlēts Grotai un Zakopalovai, un tieši viņas tika pie pirmā breika mačā, iegūstot 3:2 vadību. Tomēr Dekmeijere un Bondarenko ātri atbildēja – veiksmīga spēle pie tīkla, divas reizes uzvarēts pie Grotas serves un pirmais sets Latvijas un Ukrainas dueta labā – 6:4. Otrajā setā izdevās lielisks sākums – 3:0, no kura pretinieces vairs neatguvās, Uzvara ar 6:4, 6:1 un vieta finālā.

Fināls bija jāizspēlē pēc apmēram 20 minūšu pauzes. Tajā pretiniekos spēcīgais Itālijas duets Sāra Errani un Roberta Vinči, kurām turnīra trešā numura statuss, bet WTA dubultspēļu rangā attiecīgi 32. un 40.vieta. Mača sākumā Latvijas un Ukrainas duetam nekādi neizdevās spēle pie savas serves, kamēr itālietes diriģēja spēli pie tīkla. No sliktā sākuma (1:5) atspēlēties neizdevās, un pirmais sets tika zaudēts ar 3:6. Otrā seta sākums Dekmeijerei un Bondarenko izdevās – divi breiki pie pretinieču servēm un 3:0 pārsvars, tomēr nākamajos geimos nācās zaudēt izšķirošās izspēles, ļaujot itālietēm atgūt vadību – 4:3. Seta turpinājumā dueti uzvarēja savu servi, tomēr līdz taibreikam cīņa nenonāca. 12.geimā pie Bondarenko serves itālietēm bija divas mačbumbas, pirmo ar labu spēli pie tīkla Dekmeijere atspēlēja, bet nākamajā izspēlē Bondarenko sita tīklā. Mača galarezultāts 6:3, 7:5.

Kopumā šī nedēļa Dekmeijerei vērtējama kā ļoti pozitīva – sasniegts sestais WTA kategorijas dubultspēļu fināls karjerā, nopelnīti 200 reitinga punkti, kā arī 2875 ASV dolāru prēmija (vienīgo WTA titulu Līga izcīnījusi 2008.gadā Čīlē). Pagaidām gan vēl nav zināms, vai mūsu sportiste startēs „Australian Open”, kas pirmdien startē Melburnā. Vēl šo ceturtdien Līga savu dalību gada pirmajā turnīrā nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt.

izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-15 11:22, pirms 13 gadiem
Ideali, varbūt būs tieši iekšās uz AO un tur arī varēs izšaut, katrā ziņa ranga būs baigais kāpums! Cerams uz titulu

  +3 [+] [-]

, 2011-01-15 11:23, pirms 13 gadiem
Mums drizumā varētu but Viriešiem vienspeles un dubultspeles top100 speletajs tieši kā jau ir sievietēm. Tenis sasniedz apgriezienus!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-15 11:37, pirms 13 gadiem
Bet tas, ka bija iedotas 15min atelpai gan ir stulbums..

     [+] [-]

, 2011-01-15 12:59, pirms 13 gadiem
Tas nebija nopietni...