Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" gatavojas arī Kazijevs un Lībietis

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Australian Open" gatavojas arī Kazijevs un Lībietis
Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs
Foto: Valdis Lībietis

Lielākā daļa tenisa fanu jau zina, ka šī gada pirmajā „Grand Slam” turnīrā startēs Ernests Gulbis Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere. Tomēr Latvijai būs vēl divi dalībnieki – 17 gadus vecie Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis startēs junioru turnīrā kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs.

Jau ilgu laiku viena no „Grand Slam” turnīru sastāvdaļām ir junioru turnīri. Gan puiši, gan meitenes līdz 18 gadu vecumam cīnās par galvenajām balvām, cenšoties pierast pie atmosfēras, kurā cer spēlēt arī kā pieaugušie. Tieši šie „Grand Slam” turnīri ir nozīmīgākās sacensības U-18 vecuma grupā. Pērn Miķelis Lībietis jau bija devies uz Melburnu, kur pārvarēja vienu kvalifikācijas kārtu, bet šogad līdzās viņam startēs arī Artūrs Kazijevs. Tieši Kazijevs jau ir garantējis vietu vienspēļu pamatturnīrā, kamēr Lībietis ir trešais kvalifikācijas listē. Cēsu tenisa skolas audzēkņa tēvs un treneris Valdis Lībietis atzina, ka Miķelis var iekļūt arī uzreiz pamatturnīrā, tomēr tas būs zināms nākamajā otrdienā. „Ja abi puiši spēlēs vienspēļu pamatturnīrā, tad droši startēsim arī dubultspēļu turnīrā. Ja Miķelim neizdosies kvalificēties pamatsacensībām, tad gan var sanākt visādi”, piebilda Lībietis, kurš kopā ar tenisistiem šobrīd atrodas Trerelgonas pilsētā.

Trerelgonā abi latvieši piedalās G1 kategorijas turnīrā, kurā vairums jauno tenisistu iesildās pirms gaidāmā „Grand Slam” turnīru. Vienspēļu turnīru puiši iesākuši ar mainīgām sekmēm – Kazijevs triju setu spēlē pieveica ar 14. numuru izlikto Jaunzēlandes pārstāvi Sebastianu Leiviju (7:5, 4:6, 6:1), bet Lībietis ar 1:6, 4:6 zaudēja amerikānim Šonam Bermanam. „Miķelis sastrēba karstu. Gribēja nospēlēt ļoti agresīvi, bet sanāca kļūdas. Otrais sets jau bija labāks, taču izšķirošajā brīdī atkal sanāca kļūdīties. Artūrs aizvadīja labu pirmo un trešo setu, bet otrajā īsti netika galā ar savu servi”, tenisistu mačus raksturoja Valdis Lībietis. Tagad abiem priekšā dubultspēļu turnīra cīņa – Trerelgonā pirmajā kārtā pretī stāsies ar 4. numuru izliktie slovāki Filips Horanskis un Jozefs Kovaliks, bet Kazijeva pretinieks vienspēļu sacensību 2. kārtā būs Janiks Lupesku no Nīderlandes, kuru Artūrs pērn vasarā jau apspēlējis.

Izmantotie resursi:
tenniscesis.lv
itftennis.com

  +4 [+] [-]

, 2010-01-15 15:40, pirms 14 gadiem
lai veicas puikaam ...
Slēpts komentārs: trešais

  +1 [+] [-]

, 2010-01-15 16:27, pirms 14 gadiem
labi ka jaunajiem ir kur paostīt pulveri!