Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Juška un Dekmeijere turpina cīņas par tituliem, Lejnieks zaudē pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška un Dekmeijere turpina cīņas par tituliem, Lejnieks zaudē pusfinālā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ar mainīgām sekmēm „Future” turnīros šodien startējuši Latvijas tenisisti. Andis Juška Vācijas pilsētā Švīberdingenā guvis vieglu uzvaru vienspēļu ceturtdaļfinālā pār vācieti Holgeru Fišeru (6:4, 6:2), kā arī iekļuva dubultspēļu finālā, kamēr Kārlis Lejnieks Izraēlā pēc lieliska pirmā seta pamanījās zaudēt somam Henri Lāksonenam – 6:0, 6:7(4), 4:6. Tikmēr Līga Dekmeijere bez cīņas tikusi Hobārtas WTA dubultspēļu pusfinālā (duetā ar ukrainieti Bondarenko).

Eilatas (Izraēla) „Future” 10 000

Turnīrā ar otro numuru izliktais Kārlis Lejnieks (ATP 379.) pirmās trīs turnīra kārtas bija pārvarējis ļoti pārliecinoši, nevienam no pretiniekiem setā neatdodot vairāk par četriem geimiem. Arī šodien mačā pret 18 gadus vecos somu Henri Lāksonenu (ATP 1199.) Kārlim bija izteikta favorīta loma. Pirmā seta rezultāts to arī apliecināja – 6:0 Kārļa labā, taču turpinājums vairs nebija tik veiksmīgs. Otrā seta uzvarētāju noteica taibreikā, kurā veiksme bija jaunā soma pusē – 7:6(4). izšķirošajā setā Lāksonens triumfēja ar 6:4, iekļūstot finālā, kamēr Kārlim jāsamierinās ar sešiem reitinga punktiem. Arī jaunnedēļ latvietis plānojis spēlēt Izraēlā.

Švīberdingenas (Vācija) „Future” 10 000

Veiksmīgāka diena Andim Juškam (ATP 339.). Viņš ceturtdaļfināla spēlē tikās ar vācieti Holgers Fišers (ATP 585.) un uzvarēja itin pārliecinoši – 6:4, 6:2. Pusfinālā Andim pretī stāsies čehs Jans Mertls (ATP 410.). Tāpat šodien Juška kopā ar zviedru Danielu Daniloviču sasniedza dubultspēļu finālu – 6:1, 6:4 pret vāciešiem Holgeru Fišeru un Peteru Torebko. Finālā Latvijas/Zviedrijas duetam pretīs stāsies Vācijas vai Francijas tenisisti.

Hobārtas (Austrālija) WTA "International"

Savdabīgi šonedēļ norisinās WTA "International" turnīrs Austrālijai piederošajā Tasmānijas salā Hobārtas pilsētā. Lietus dēļ mači aizkavējas, bet izdevīgi tas sanācis Latvijas labākajai dubultspēļu meistarei Līgai Dekmeijerei. Šodien viņas un ukrainietes Katerinas Bondarenko duetam bija iespējamas pat divas spēles, taču atkal lija, tāpēc kortos nebija jādodas. Vēl vairāk – ceturtdaļfināla pretinieces no sava mača atteicās, jo amerikāniete Betānija Mateka Sendsa nolēmusi pietaupīties rītdienas vienspēļu finālam. Līdz ar to Līga garantējusi 130 reitinga punktus un 1550 ASV dolāru prēmiju. Pusfinālā pretī stāsies austrālietes Jarmilas Grotas un čehietes Klāras Zakopalovas duets.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  +2 [+] [-]

, 2011-01-14 14:53, pirms 13 gadiem
Kārli, Kārli, kā nu tā...

     [+] [-]

, 2011-01-15 06:05, pirms 13 gadiem
Ceram, ka Līga iekļūs Finala!