Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pavlovam zaudējumi Taškentā (papildināts)

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovam zaudējumi Taškentā (papildināts)
Deniss Pavlovs
Foto: Gintars Kavacis

Latvijas tenisists Deniss Pavlovs ar diviem zaudējumiem šodien uzsācis un reizē arī noslēdzis Uzbekistānas pilsētas Taškentas „Challenger” sērijas turnīru. Vienspēlēs viņš ar 3:6, 3:6 piekāpās Krievijas tenisistam Aleksandram Kudravcevam, bet dubultspēlē zaudēja saspringtā triju setu spēlē.

Šonedēļ Deniss Pavlovs (ATP vienspēļu ranga 333. vieta) ir devies uz Uzbekistānu, kur norisinās ļoti nozīmīgs „Challenger” sērijas turnīrs ar balvu fondu 125 000 ASV dolāru. Denisam izdevās uzreiz iekļūt pamatturnīra dalībnieku pulkā, tomēr pie panākuma tikt neizdevās. Viņa pretinieks pirmās kārtas spēlē bija krievs Aleksandrs Kudrjavcevs, kuram rangā 208. vieta. Savu pārākumu rangā viņš apliecināja arī spēlē, uzvarot ar 6:3, 6:3 un sagādājot Pavlovam jau kārtējo zaudējumu vienspēlēs šajā sezonā. Šajā gadā Denisam vēl jāaizstāv 110 reitinga punkti, bet tā kā arī Taškentā to skaits netika papildināts, tad tas šķiet pat ļoti nereāli.

Vēlāk kopā ar mājinieku Vaju Uzakovu Deniss aizvadīja arī dubultspēļu turnīra maču, kurā viņu pretinieki bija ar otro numuru izliktie Jen-Hsuns Lu (Taivāna) un Rohans Bopanna (Indija). ATP dubultspēļu rangā Lu un Bopanna ieņem krietni augstākas vietas (attiecīgi 72. un 300. pret 188. un 852.), tāpēc viņi bija neapšaubāmi spēles favorīti. Mača sākumā Pavlovs un Uzakovs ieguva 3:1 vadību, tomēr to nenoturēja un zaudēja setu ar 4:6. Otrajā setā pretinieki pārsvaru ieguva jau pašā sākumā, droši virzoties pretī uzvarai. Seta 10. geimā Pavlovs un Uzakovs tomēr izglābās, atspēlēja mačbumbu un panāca 5:5. Seta uzvarētāju nācās noteikt taibreikā, kurā Pavlovs un Uzakovs jau bija krietni sekmīgāki – 7:3. Supertaibreika sākumā ar 3:0 priekšā tika Bopanna un Lu, bet tā vidū vadību jau bija pārņēmuši Pavlovs un Uzakovs – 7:5. Supertaibreika galotne iznāca ļoti spraigas – vispirms mačbumba bija pretiniekiem, tad Latvijas un Uzbekistānas duetam, tomēr ar trešo iespēju uzvaru guva Bopanna un Lu – 12:10. Līdz ar to arī dubultspēļu sacensībās Pavlovs reitinga punktus neieguva, bet kopā prēmijās nopelnīja 1750 ASV dolāru (1300 vienspēlēs un 450 dubultspēlēs).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +1 [+] [-]

, 2009-10-13 10:45, pirms 15 gadiem
Pavlovam,lai aizstāvetu punktus, būtu ieteicams atkal paceļot pa Dienvidameriku...vismaz no pagājušā gada tūres man palika iespaids,ka dalībnieku sastāva ziņā turnīri tur vājāki...