Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova Vimbldonai iesildīsies ar spēli pret Kvitovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova Vimbldonai iesildīsies ar spēli pret Kvitovu
Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pēdējo sagatavošanos jaunnedēļ startējošai Vimbldonai aizvadīs šonedēļ Īstbornas „Premier” turnīrā, kura 1. kārtā viņu eksaminēs Čehijas pirmā rakete Petra Kvitova. Mačs varētu sākties aptuveni plkst. 16:00.

Sevastova, pēdējā laikā mokoties ar veselības problēmām un formas kritumu, piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas, bet pēdējo uzvaru guvusi martā Indianvelsā. Kopš tā laika zaudēts Anastasijai Pavļučenkovai, Na Lī, Ursulai Radvanskai, Lucijai Hradečkai un pagājušajā nedēļā Kopenhāgenā izlaista uzvara pret Simonu Halepu.

Šonedēļ Sevastova pirmo reizi sezonā spēlēs uz zāliena, izmēģinot spēkus „Premier” kategorijas turnīrā Īstobornā, kam īpašu nozīmi šoreiz dod abu māsu Viljamsu – Venusas un Serēnas – atgriešanās kortā. Pirmā nav spēlējusi kopš janvāra, bet otra gandrīz gadu. Serēnai pēdējais turnīrs bija pērn Vimbldonā. Venusa 1. kārtā tiksies ar Andrea Petkoviču, bet Serēnai pretī stāsies Cvetana Pironkova.

Savukārt ranga 54. vietā esošā Sevastova 1. kārtā pretī dabūjusi 8. vietas īpašnieci, Čehijas pirmo raketi Petru Kvitovu. Anastasijai ir labvēlīga savstarpējo spēļu bilance pret Kvitovu, izcīnot uzvaras abos mačos, kas notikuši uz „hard” seguma. Pirmo panākumu Sevastova reģistrēja 2009. gadā pēdējā nedēļā pirms „US Open”, Kvitovu ar 6:1, 6:2 sagraujot Bronksas „Challenger” turnīrā. Šo panākumu Sevastova atkārtoja pērn Stambulā, izcīnot uzvaru trīs setos ar 6:2, 0:6, 6:4.

Stambulas turnīrs Kvitovai bija otrais pēc pusfināla sasniegšanas Vimbldonā. Čehiete pēc lieliskā panākuma vairākos turnīros nospēlēja nepārliecinoši un pēc Vimbldonas piedzīvoja piecus zaudējumus pēc kārtas. Šosezon Petra pirmo reizi ielauzusies ranga Top 10, ko sekmējusi trīs titulu izcīnīšana – Brisbenā uz āra „hard”, Parīzē uz telpu „hard” un Madridē uz māla. Pēdējos divos finālos viņa pieveikusi Kimu Klijstersu un Viktoriju Azarenku.

Kvitova spēlē izteikti agresīvu un uzbrūkošu tenisu, kurā ir gan daudz izspēļu, kas uzvarētas ar uzbrukumu, tāpat netrūkst nepiespiestās kļūdas. Nereti Petrai vienā mačā kļūdu skaits pārsniedz nepieklājīgus skaitļus. Ko Sevastova var likt pretī? Noteikti būs jāspēlē ar otro numuru, jācenšas izturēt garajās izspēlēs, kam būs nepieciešama lieliska aizsardzība. Kvitova ir kreile, kas nozīmē to, ka uzņemšanā un arī uzbrukumā būs jāspēlē nedaudz citādāk nekā vairumā gadījumu, kad pretī stājas labroces. Petra labi uzbrūk no abām pusēm, taču forehand puse viennozīmīgi ir spēcīgāka. Spēli pie tīkla var nosaukt par čehietes vājo pusi.

Sevastovas un Kvitovas spēle notiks 1. kortā (pēc nozīmes otrais korts). Pirms Nastjas un Petras spēles šajā kortā notiks divas vīriešu turnīra spēles, no kurām pirmās starts paredzēts plkst. 12:30. Video tiešraides no šī turnīra sāksies rīt, tāpēc šodien Sevastovas lielajam fanu pulkam nāksies iztikt ar tūres mājas lapā pieejamo tiešraidi flash režīmā.

Šovakar mačs arī Līgai Dekmeijerei, kura Hertogenbošas dubultspēļu 1. kārtā pārī ar horvātieti Darju Juraku spēkosies ar ranga līderi Flaviju Pennetu (Itālija) un slovākieti Dominiku Cibulkovu, kur aizvietos Pennetas ierasto pārinieci Giselu Dulko no Argentīnas. Šīs spēles sākums varētu būt ap plkst. 17:00.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-13 12:06, pirms 13 gadiem
Aga.
Šodien pret Kvitovu, rīt pret Makarovu, parīt pret Radwansku u.t.t.
Un ar kausu uz centrālo kortu !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-13 17:28, pirms 13 gadiem
reku links ja vajag kadam Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2011-06-13 18:13, pirms 13 gadiem
eh, pirmo setu paņēma, bet tagad kāš ... izskatās, ka bezcerīgi