Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone četru nedēļu posmu Spānijā pabeidz ar zaudējumu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone četru nedēļu posmu Spānijā pabeidz ar zaudējumu pusfinālā
Kamilla Bartone. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisiste Kamilla Bartone (18, #778) sestdien ar zaudējumu pusfinālā pabeidza Viljenas ITF W15 kategorijas turnīru, kur mačā par finālu ar rezultātu 6:7(0), 2:6 piekāpās krievietei Jekaterinai Jašinai (27, #608).

Bartone vadībā bija vien dažas minūtes 1. setā pie rezultāta 6:5, līdz kuram nokļuva ar iespaidīgu atspēlēšanos. Viņa no 2:5 atguva divus breikus un šajā laikā arī atspēlēja divas setbumbas – vienu uzņemšanā pie 2:5 (pretiniecei auts) un vienu nākamajā geimā ar servi ("forehand" uzbrukums).

Kamillai krievieti pirms taibreika apdraudēt neizdevās, 12. geimā iegūstot tikai vienu punktu, bet taibreikā nebija pa spēkam pat tik daudz. Arī 2. seta lielākā daļa pagāja iedzinējos, šoreiz nespējot atspēlēties pret Jašinu, kura pēdējo no saviem četriem ITF tituliem izcīnīja pirms septiņiem gadiem.

Šonedēļ bija tikai otrā reize 13 ITF turnīros, kad Bartonei izdevās tikt tālāk par 2. kārtu. Pirmais gadījums bija viņas devītajā pamatturnīrā pagājušajā novembrī Hābnēmē (Igaunija), kur viņa kļuva par čempioni.

Bartone šonedēļ pabeidza sezonas pirmo izbraukumu, četras nedēļas pavadot cietā seguma W15 turnīros Spānijā. Viņa pirmajās trīs nedēļās Manakorā divreiz sasniedza 2. kārtu, bet Viljenā ar tikšanu līdz pusfinālam nopelnīti četri WTA punkti.